Izvinjavam se ako je topic na pogresnom mjestu i ako slicna tema vec postoji, ja je nisam mogao naci.
Molio bih bez komentara tipa," pitanje ti je glupo i ne logicno"... ja se ne razumijem bas najbolje u ovo pa ako moze samo sa komentarima koji mogu pomoci, hvala unaprijed.
Eh ovako,
Imam PC poprilicno star u odnosu na danasnju tehnologiju Windows XP kupio sam ga prije 4-5-6 godina, 512 RAM-a,...
Uglavnom prije svega da naglasim da u kompu nema wifi carticu u sebi.
Imam internet koji je direktno povezan sa PC-om bez modema, znaci kabal ide pravo u PC. Eh sad sam kupio Asus rt-n10e ruter prikopcao ga, PC povezao lan kablom, upalio sve to skopcao, otisao na net ukucao 192.168.1.1 tu se automatski trazila konekcija pise da je Fixed IP uglavnom trazilo je DNS kucao sam u run cmd ipconfig/all dok je bio prikopcan na net zapisao sve ip-ove. Dakle nakon sto je trazio DNS kucao ali interneta nije bilo na PC-u. Onda posto je moja mreza interneta vjerovatno PPPoE posto kabal ide direktno u PC. Probao sam manual da nasitimam sve medjutim opet kad sam probao da se konektujem na komp na internet otvorim stranicu izbacuje mi ponovo sajt rutera ,to jeste problem i govori kako treba da se podesi na 192.168.1.1 sve ja sam dosta cackao vise puta isao restore ruter i ponovo kucao ip adrese ali nista. Moje pitanje glasi da li se uopste moze imati internet na PC-u ako PC nema wifi card, napominjem da je ruter i pc povezan sa kablom. Kako da namjesim, kako podesiti ruter bilo kakva pomoc dobro ce doci hvala jos jednom, i nadam se da nisam previse zakomplikovao, ako bude bilo potrebno vise informacija pokusacu preciznije objasniti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore