Mobilni internet na tabletu

poruka: 3
|
čitano: 3.377
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Imam tablet Asus Memo Pad HD7 koji nema u sebi ugrađen 3G modem, a ja ne bih želio ovisiti samo o bežićnim mrežama.

Problem je slijedeći, koliko sam ja uspio pročitati na forumima i blogovima, tablet ne podržava USB OTG, s time mogu zaboraviti jednostavno priključivanje USB 3G modema na njega. Podržava samo USB Memorije i Hard diskove.

Onda mi je pala na pamet ideja da preko WiFi theteringa djelim intetnet sa tabletom, ali moj mobitel valjda ima najgoru moguću bateriju i to bi ju vrlo brzo dokrajčilo.

Jedino što mi preostaje je uzeti 3G router, 3G USB modem i srediti neko napajanje za njih i tako si srediti internet, našao sam par TP-Linkovih tzv travel routera koji veličinom stanu u džep, uzeo bih na ebayu 2 litijeve baterije i sredio napajanje za router. Sve bih to htio što manje napraviti.

Zanima me vaše mišljenje. Sve mi se to čini prekompliciranim, ali trenutno to vidim kao jedino rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uzmi 3G ruter i spajaj se bežično na njega. 3Gruter ima punjivu bateriju, kao mobitel i nosi ga zajedno sa tabletom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Našao sam jedan od airlivea, ima ugrađenu bateriju, ali koliko vidim ne podržava Huawei E3131, taj 3G modem se dobije u bonbonu.

Nije problem izvest napajanje za ruter, samo da nađem neki koji podržava taj USB.

Čak sam razmišljao o SX763 i DD-WRT ili OpenWRT pa ga konfigurirat da koristi USB

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice