Kućna mreža s više routera? (WiFi)

poruka: 7
|
čitano: 4.453
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kućna mreža s više routera? (WiFi)

Pozdrav svima,

Složio sam sebi mrežu s tri routera (glavni ISKRATEL od Optime, Thomson ST780 i Lynksys wrt54gs s DD-WRT)
Trenutno su postavke sljdeće:
192.168.1.1 - ISKRATEL
192.168.1.2 - Lynksys
192.168.1.3 - Thomson

Svima je podešena svoja wiFi mreža s dhpc (dakle wifi 1, wifi 2 i wifi 3) i na Lynksys-u i thomsonu uvijek treba upisivati ručno statičnu adresu, getaway i DNS postavke, jer za dns i getaway uvijek vuče adrese tih routera!
Kada se te postavke stave na 192.168.1.1 sve radi perfektno!

Zanima me što bi trebao napraviti da se novi uređaj spaja automatski na internet bez potrebe za ručnim unošenjem gore nabedenih podataka!???

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav,

MG01

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kućna mreža s više routera? (WiFi)

samo na glavnom routeru tribas imat ukljucen dhcp... na preostala dva iskljuci dhcp....

16 godina

Jesu svi spojeni na ISKRATEL, pa služe kao repeateri ili si bridgeago wifi? 

Ako je tako isključi DHCP na drugom i trećem.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
16 godina
neaktivan

Da svi su spojeni kabelom na Iskratel! Nisam bridgao WiFi, nego na svakom napravio novu wifi mrežu!

Evo sad sam isključio dhcp na Lynksys-u, ali se opet događa isto da nema interneta automatski, već se za dns i getaway postavlja 192.168.1.2 (tj, njegova adresa)

Da napomenem da sam stisnuo na tabletu da zaboravi mrežu, pa se ponovno spojio!

Ovo su glavne postavke na Lynksys-u:

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 16:50 (MG01).
16 godina
MG01 kaže...

Da svi su spojeni kabelom na Iskratel! Nisam bridgao WiFi, nego na svakom napravio novu wifi mrežu!

Evo sad sam isključio dhcp na Lynksys-u, ali se opet događa isto da nema interneta automatski, već se za dns i getaway postavlja 192.168.1.2 (tj, njegova adresa)

Ako Lynksys i dalje dodjeljuje 192.168.1.2 znači da nije isključen DHCP. Jesi ga rebootao nakon što si to promjenio u postavkama?

btw. nema slike, probaj ju ponovo staviti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
13 godina
MG01 kaže...

na slici se vidi da je dhcp server i dalje upaljen

16 godina
neaktivan

Puno hvala na pomoći!

Izgleda da sad sve radi! Slike su tu:

Pošto sam sada ispitao samo sa jednim tabletom i mobitelom, zanima me hoće li se pri spajanju novih uređaja sve automatski odraditi i može li doći do ip konflikta zbog ugašenog dhcp-a?

Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 18:05 (MG01).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice