Dijeljenje dokumenata priko WLANA

poruka: 12
|
čitano: 3.270
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kako napravit da se mogu dijelit datoteke priko Wirelesa? Naime imam NETGEAROV Router WGR614 i njega sam uredno podesio! Napravio WLAN zastitio ga šifrom i on uredno radi kada se spajam na internet sa vise racunala istodopno i sve! Naime ono sto ja zelim postici je da sa jendoga kompjutera koji mi je cijelo vrijem upaljen i koji ima dosta stvari na disku da ja mogu doc do tih stvari sa drugom kompjutera(znam da moram stavit na share this folder) i napravim ali mi jos jednino fali da mi se kompjuteri vide u tom w-lanu! Pokusao sam razne nacine gledao svakakve stranice o tuortorialima ali nigdi nac pomoci kako kreirat ili sam stvarno noob!

ZATO vas molim pomozite!!!

PS: na kompjuter koji zelim pristupat sa drugih kompova priko wirelesa napravio sam staticku ip adresu zbog portova i on je zicno spojen u ruter a ostali priko WIRELESA

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesi li pokušao da u "system properties-computer name" naštimaš workgroup name, znači workgroup mora biti isti na svim računarima, npr MSHOME ili sl. Zatim moraš omogućiti sharing na svim računarima. Ako je to dvoje podešeno moralo bi ti raditi

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dijeljenje dokumenata priko WLANA

Da stavljeno je isto ime na workgroup!!!!

DA malo bolje objasnim problem!!!

Sada mi se kompjuteri vide ali im ne mogu pristupiti kaze da nemam kao dopustenje da mu pristupim i access is denied!!!

Uspio sam se nekako spojit na kompjuter koji je pomocu wirelesa spojen na ruter alli na ovoga sto je žicno spojen nikako mi ne da!!

17 godina
neaktivan

Pozdrav,

odes na onom racunalu na Start pa Run i upises services.msc. Tamo nadjes server pa dvaput kliknes na to. Moras odabrati startup type automatically , i dolje stisnes start gumb.

FB

Tko se zadnji smije razmislja najsporije (Msn4u)
17 godina
neaktivan

Server je vec na automatiku bio stavljen!!

Ja sam samo sa ovim provjerio jeli se dize automatski!!!

17 godina
neaktivan

Stavit cu slike tako da bolje razumite!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 13:19 (Duje00).
17 godina
neaktivan

evo vam slika sta mi kaze kada pokusam pristupit kompu koji mi je zicno spojen a kada se na ostale sapjam bez problema!!

Samo da napomen nemam nikakvih problema kada se spajam na druge kompjutere sa ovoga ili sa drugih kompova!!! A firewall omogucuje protok tako da ne mislite da je do njega jer sam ga cak i gasio isto nece

http://img205.imageshack.us/my.php?image=15411580tr2.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 20:37 (Duje00).
17 godina

Prodji jos jednom kroz "Set up a home or small office network" bez obzira sto neces nista dirati,jednostavno neka ti izvrti to podesavanje jos jednom.
Kada imam problema s dijeljenjem datoteka uglavnom moram proci kroz kreiranje mreze bez obzira sto je ukljuceno dijeljenje,podesena radna grupa i slicno.

Takodjer stavi da se veza na net ostvaruje kroz drugo racunalo(negdje 4-5 ekran, srednja opcija).

17 godina
neaktivan

Ok proci cu jos jednom premda sam prosao dosta puta!!!

17 godina

Ako ti je na računaru kojem pokušavaš da pristupiš upaljen sharing a na računaru sa kojeg pokušavaš da mu pristupiš nije upaljen nećeš moći da pristupiš share-ovanim fajlovima. Znači aktiviraj sharing i na tom sa kojeg pokušavaš da pristušiš i stavi bar 1 folder da je share-ovan.

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ja se jedino mogu spojiti kada isključim firewall

Z
17 godina
neaktivan

Samo da kazem rijesio sam problem!! problem je bio u nekim security postavkama koje ni sam neznam zasto su takve bile!! uglavnom kopirao sam sa drugog kompa postavke kakve su na njemu jer se je na njega moglo pristupat!!

trebalo je ic u control panel administrative tools pa local security policy pa cijeli pregledat i rijesio problem a trebalo mi je 2 sata i to sa prijateljem!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice