Zujanje u slušalicama zbog smetnji

poruka: 3
|
čitano: 2.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smetnje uzrokovane komponentom?

Pozdrav,

znači radi se o potpuno novom računalu, nakon što je složeno, uočene su smetnje (zujanje, pištanje) na trenutke kroz slušalice. Naravno, nije do slušalica, no pitanje je do čega je. Ne događaju se konstantno već u normalnom načinu rada računala (idle, ajmo reći) se zna desiti da se čuje svakih par sekundi, a konstantno zujanje kada računalo zapravo nešto radi, npr. otvoranje browsera, pokretanje aplikacije, otvoranje prozora. Na jednostavno klikanje mišem se prilično glasno i jako čuje ( spojen na USB ), otvaranje taba u browseru,...To su neke od situacija u kojima je uočeno odstupanje od normalnog zujanja.

Iritantno je kada je potpuna tišina, kada svira glazba ili nešto, zujanje i dalje postoji ali je nezamjetno.

Samo zujanje, rekao bih da je najbliže "zvuku" struje.

Zvučna kartica ne postoji zasebno već je integrirana na matičnoj.

Konfiguracija:

Intel Core i7 4790 - soc.1150
Asrock Intel 1150 Z87 Killer
Kingston SSD V300 SV300S37A/240G
1 x Kingston HyperX Fury Black Series, RAM 8GB, DDR3, 1600MHz
Grafička kartica GTX750TI-OC-2GD5
550W XFX CE P1-550S-XXB9 ATX
2 x HDD
Svaki savjet je dobrodošao, pogotovo ako ste se našli već u takvoj situaciji ili ako znate neke tehnike kako bi se ciljano testirala pojedina komponenta koja može uzrokovati ovakav problem.
Što se tiče onoga što sam pokušao je izvaditi oba HDD-a, SSD nisam dirao. 
https://copy.com?r=mMtQxt
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 20:27 (kcrnac).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Zujanje u slušalicama zbog smetnji

Pozdrav,

Da li se čuje zujanje na zvučnicima isto? Možeš probati žice od slušalica staviti na nekakvu drvenu podlogu ili nešto drugo da ne dodiruje pod ili kućište kompa. 

Osobno nisam imao takvih problema ali čitajući i tražeći šta meni treba se svašta nađe pa eto, možda meni jednom zatreba i da podijelim koja su iskustva drugi imali u vezi zujanja.

I neki spominju da im je napajanje uzrok pištanja.

Nisam stručnjak i ne mogu garantirati ništa navedeno, ali kad nitko neće... 

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Zujanje u slušalicama zbog smetnji

Zvučnike nažalost nemam, ali prilično sam siguran da bi isto bilo. I slušalice zapravo i jesu na drvenoj podlozi i nemaju kontakta s kućištem, tako da to nebi trebao biti problem.

Što se tiče napajanja to sam i ja isto čuo da bi moglo izazivati takve probleme, pa ću vjerojatno od toga i krenuti.

Naravno ako ima još netko nekih prijedloga, slušam.

Btw. Hvala na odgovoru :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice