Zamrzavanje slike!

poruka: 41
|
čitano: 9.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Zamrzavanje slike!

Vidi moj zadnji post 

Evo nadogradio malo komp, ali problem je taj sto nakon nekog rada, ponekad se zamrzne prije ponekad poslje, npr igrao sam GTA IV(sve je na max) malo igrao pa se zamrzla slika, i nisma nista mogao, gledam na misu nesvijetli laser, pa onda moram restart, to mi se desilo 2 put jer sam samo 2 put komp imao duze upaljen(1h+).

Sad malo sumnjam da sam u biosu nesto krivo nariktao, pa moze li mi netko reci ili uslikat kako je njemu namjesteno sa Gigabyte EP45-DS3.
Tamo sam ja svasta namjescava/većinu funkcija znam ali me neke bune), pa vratio na default uz manje izmjene.

Evo dolje slike od biosa kako izgleda(nisam ih ja slikao ali izgleda da imamo isti proc)

@3 pic, nekontam bas ovaj Hpet (32 i 64 bit) neznam na tocno sta se odnosi
@4 pic ovaj C2/C2E i C4/C4E nekontam kao i jos par funkcija

Evo link odakle sam skinuo slike, i ima ih tamo jos.

Grafa je XFX HD4890 900mhz, mozda je i u njoj problem al neznam sve sam snjom uredno instalira i stavio je.

[Neznam zasto slike se nisu bile prebacile, ali mala je vjerojatnost da je do biosa, jedino nesto vezi postavka grafe]

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 15:58 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje slike!

Najvjerojatnije pregrijavanje grafe, skinuo si nove drivere nadam se.

Recimo npr. ja imam(a i ti imas) u ati catalystu opciju ATI overdrive i prvo sam otkljucao to i onda sam stavio kvacicu ispod i apply. Desilo mi se to da su se ventovi digli i temp. se drasticno smanjila.

Ako je problem do temp. Probaj testirat malo u igrama kad ih pokrenes i igraj se sa ventovima, svaka igra drugacije vuce temperature, ovisi o njezinoj zahtjevnosti.

edit: Ako si nesto krivo narikto u biosu imas set bios deafult (tako nekako pise) xd

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 11:31 (Chamilitary).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
RE: Zamrzavanje slike!
Chamilitary kaže...

Najvjerojatnije pregrijavanje grafe, skinuo si nove drivere nadam se.

Recimo npr. ja imam(a i ti imas) u ati catalystu opciju ATI overdrive i prvo sam otkljucao to i onda sam stavio kvacicu ispod i apply. Desilo mi se to da su se ventovi digli i temp. se drasticno smanjila.

Ako je problem do temp. Probaj testirat malo u igrama kad ih pokrenes i igraj se sa ventovima, svaka igra drugacije vuce temperature, ovisi o njezinoj zahtjevnosti.

edit: Ako si nesto krivo narikto u biosu imas set bios deafult (tako nekako pise) xd

E, mislim da je do grafe, zapravo siguran san.
U cataylsu, imam 9.6 v, ja pokusa kao overdrive bezveze(nisam dizao cloclove samo vent), i ventilator na 100%,  i upro bi Test Custom clocks i prvo mi je pisalo Falied, ja vratio na zadano ono pise Passed, ali nisam ni gledao dolje Current Values, Prvo mi je bilo 300 mhz GPU clock a memory 975, ja igrao GTA IV (sve je na max, bez imalo stopanja, sto me malo cudi za 300 mhz) i ja pokusava podignit dok sam u igri ili nesto tako i ono se jos smanjilo na 240 mhz, a to je ispod minimuma lol.

Temperature Graficke su ovake, malo su visoke ali imam XFX XXX model pa u nje i trebaju bit vece:
IDLE: 55-63°C (zavisi kako ventilator puse, more ona bit jos manja, ali i veća)
Load: oko 70°C (nisam bas nesto vele gledao u loadu, tako da je mislim i veća)

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 14:27 (markoal).
17 godina
protjeran
Zamrzavanje slike!

To je brzina za 2D, kad uđeš u igrice ona se povisi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pinkskin kaže...

Da al kako da ovo popravim iđe mi na živce, nemogu igru normalno igrat, jos mi je grafa na 240 mhz, pa stvarno nekontam to, kupim grafu i sad ovo zeza, nikad mira, ustekao sam u nju za zade, 6+2 pinski i 6, evo ovakvi su priključci, a ja ustekao ovako.
Valjda to nije problem, neznam, napajanje je Corsairovo TX 650W

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 13:09 (markoal).
16 godina
markoal kaže...
pinkskin kaže...

Da al kako da ovo popravim iđe mi na živce, nemogu igru normalno igrat, jos mi je grafa na 240 mhz, pa stvarno nekontam to, kupim grafu i sad ovo zeza, nikad mira, ustekao sam u nju za zade, 6+2 pinski i 6, evo ovakvi su priključci, a ja ustekao ovako.

Zamjeni je za nvidiu pa nemaš nikakvih naštimavanja i zajebancije sa catalyst cc.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
17 godina
dery kaže...
markoal kaže...
pinkskin kaže...

Zamjeni je za nvidiu pa nemaš nikakvih naštimavanja i zajebancije sa catalyst cc.

Nekontam, GTX275 bi me skuplje dosla dosta i imao bih slabije performanse, a jos kako da je zamjenim i sta da radim.

Edit: nisam ni vidio, lol gle kakve veze to ima sta ti govoris, pa lol, pa to ti ima i nVidia samo se ne zove Catalyst.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 17:25 (markoal).
17 godina
Zamrzavanje slike!

E sry na duplom postu, ali ovo mi treba podhitno jer valjda jos imam vremena da zamjenim grafu, da je zamjenim npr. za HD4890 VaporX ili nesto ako nemogu popravit

Ajde treba mi ljudi ovo vrlo hitno, mozda mogu još zamjenit jer nije proslo jos ni tjedan dana, rekao sam ADM-ovcima za problem i mogu li zamjenit za VaporX.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 14:26 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zamrzavanje slike!

E sry na 3 ćem postu, sutra saljem ali da pitam.

Ona kao naljepnica (najilon) koji je preko XFX naljepnice na grafi, može li to utjecat na temperaturu pitam jer nisam ga nmi skidao sa grafe, a vec sam je izvadio i vratio u paket sutra je saljem ADM-ovcima.

Aj molim da netko sto prije kaze jeli utjece ista, evo ovo je graficka (Vidi Sliku, naljevo XFX), dakle tu gdje je kao ta slika naljepljeno je valjda kao za zastitu prozirni najilon(kao vrećica :D)

Zato molim da odgovorite.

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa sta je taj najlon preko venta (preko cijele graficke) jer ne vidim na slici nikakav najlon xD

edit: Da se mene pita ja bi uzeo svaku vapor-x graficku jer ja imam HD4850 vapor-x i radi mi savrseno sto se tice temp. i performansi.

edit2: a lol sad sam vidio da to nisi ti slikao hahaha, sry na mojoj izgubljenosti sad vidim da su dvije kartice lol

Cuj neznam za taj najlon stvarno, sry

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 21:21 (Chamilitary).
16 godina
Zamrzavanje slike!

Minjaj odma za vaporizaciju ako moreš to je ono pravo,ali ja san uvik za nvidiu jer nisu skuplji bez razloga.Ajmo koji je to razlog?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Zamrzavanje slike!

A valjda neutjece, mislim valjda bi nesto utjecao da je preko cjele grafe, nego samo na vrhu gdje je slika.

Ali evo sad mi se desilo nesto čudno, vratim ja svoju staru HD4670 u komp, i igram cod5 jedno  1h i nesto,  i odjednom dobijem daj freeze i isto se cuje neki zvuk(kao da se nesto raspara, tkanina, ali vrlo kratko traje).
Odo pogledat temperature nakon reseta kompa, kad ono 50+°C, a prije temperature graficke mi u idleu nije bila nikad preko 40-ak(nakon 5 min je pala na 45), tako da se nadam da je freezalo radi temperature.

Ali nesto me opet vrlo buni, zasto u Ati Cataylstu mi je sa HD4670 stavi automatski clock na 300 mhz, nekontam, nije valjda sad nesto s matičnom, procesorom, ili napajanjem(valjda je ono ispravno).
Evo sutra saljem svoju HD4890 ujutro pa molim brz odgovor.

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje slike!

Rec cu ti samo jedno a to je da sam ja uvijek bio za odlicne temperature i uvijek sam tezio da mi komponente budu hladne.

Uzmi radje sa vapor-x jer sinko moj pazi ovo...

Crysis na 1280x1024 sve opcije na extra high osim AA koji je off,temperatura graficke u full load-u dok ju igram ne prelazi 50 stupnjeva sa ventom na 60%. Ovo je fenomenalno.

Clockana je na 700Mhz i radi perfektno zato odaberi slabiju grafu ali sa kvalitetnim hladjenjem a preporucam ti da uzmes 4890 vapor-x posto pucas na vise, NECES POZALIT!

Zivio!

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Zamrzavanje slike!

Ma znam ali, neznam zasto mi je taj problem i sa HD4670 donekle mogu shvatit sto je se freeza valjda radi temperatura, proc kad se pregrije resetira se komp, a kad grafa valjda se freeza slika, ali nekontam zasto je se smanjio clock, underclockalo se na 300 mhz(*) neznam do cega je problem, pomagajte ako nesto znate sad imam grafu HD4670.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 15:30 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zamrzavanje slike!

Napravi update BIOS-a, i to može pravit probleme,ali takodjer može biti i kvar na nekoj harwerskoj komponent...

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Zamrzavanje slike!

AMD je implementirao dinamičko mijenjanje frekvencije u zavisnosti od potrebe, ali se to odnosi samo na GPU frekvencije. Takt memorije ostaje na svom maksimumu i i 2D radu.Znači to ti je ono šta ti je neko rekao gpu takt se mijenja obzirom na rad 2D/3D.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

znas sta probaj ti izvadit cmos bateriju na kojih 1h pa javi rezultate

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.png[/img][
17 godina
xZero1 kaže...

Napravi update BIOS-a, i to može pravit probleme,ali takodjer može biti i kvar na nekoj harwerskoj komponent...

Hh, neznam nemam flopy, a najvise sam sumnjao da je neispravno napajanje, ali gle nije do napajanja ni grafe, govorim od problemu radi kojeg se freeza i smanji takt, napajanje sam stavljao svoje VX450i ista stvar, poslao sam im grafu, grafa se grije malo po vele nadam se da ce mi je zamjenit za VaporX, jer valjda imam pravo na zamjenu u roku 7-8 dana(a jos je vruća, temp).

dery kaže...

AMD je implementirao dinamičko mijenjanje frekvencije u zavisnosti od potrebe, ali se to odnosi samo na GPU frekvencije. Takt memorije ostaje na svom maksimumu i i 2D radu.Znači to ti je ono šta ti je neko rekao gpu takt se mijenja obzirom na rad 2D/3D.

Kako to iskljucit, al opet cudno mi je to, moja HD4670 na 22", se underclockala na 300 mhz, i igra san npr. CoD5 sve skoro na Very High(texture extra), reza 1280x980(neznam tocno) i islo je bolje nego na starom kompu (tj. na E8400, 2GB ram i 17" monitor).

Sad neznam, ostaje mi da sumnjam u maticnu i procesor, a temperature su im uredu, jedino maticna mozda nepodrzaje proc ili nesto, pa treba updateati bios u sto sumnjam.

Evo da objasnim kakva je to situacija:
Igram neku igru, i odjednom na zvucnike od linije koji su spojeni na komp, se zacuje neki vrlo cudan i kratak zvuk (kao da se nesto raspara) i mis odozdal nesvjetli(radi tog sam mislio da je napajanje), tipkovnica nesvjetle one Num Lock, Caps Lock,...(samo ona koja je i bila prije nego je freezalo)
Sad neznam, jesu mozda Ramovi, Ram utori su mi ovaki:
1xŽuti pa 1xCrveni  |odvojeno| 1xZuti pa 1xCrveni Utor

I ja sam prikljucio u prva dva, hh to sam  naveo da eto imate sve podatke.

Sad mi komp napaja Vx450,  i nema razlike, temperatura sadašnje HD4670 je evo sad 41CCPU je 35 C, jezgra najveca je 45C, najmanja 42C.

Edit:

Biosi su mi ja misim dobri, sto se tice procesora, imam F7 verziju(provjereno u Everestu), pise da za moj treba F7, a za Q9550s F9

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 21:02 (markoal).
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje slike!

ja sam imo jako slican problem i riješio ga boljim hlađenjem procesora provjeri temperaturu proca..

0 0 hvala 1
16 godina
Zamrzavanje slike!

Za taj proc je dovoljan F6 bios,tako da ti je to u redu jer ti ga ne bi prepozna.Taj zvuk mi se čini da nešto na backpanelu nije dobar spoj.Primisti malo te usb od miša i tipkovnice te  dobro provjeri zvučne jack-ove(izvadi pa vrati).Prvo vidi u biosu da li su ti postavke kao na slici br.2 tj. mouse usb enable,keyboard usb enable te ostale isto kao na slici.Dok ovaj problem sa zamrzavanjem je do grafe ili drivera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 23:23 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Nix1100 kaže...

ja sam imo jako slican problem i riješio ga boljim hlađenjem procesora provjeri temperaturu proca..

Rekao sam iznad temperature procesora, evo vidi dolje sliku, slikao sam je pod manjim opterećenjem(torrent, par programa, uz gledanje filma), inace komp danas nisam gasio pa je malo veca nego obicno trenutna temp.

dery kaže...

Za taj proc je dovoljan F6 bios,tako da ti je to u redu jer ti ga ne bi prepozna.Taj zvuk mi se čini da nešto na backpanelu nije dobar spoj.Primisti malo te usb od miša i tipkovnice te  dobro provjeri zvučne jack-ove(izvadi pa vrati).Prvo vidi u biosu da li su ti postavke kao na slici br.2 tj. mouse usb enable,keyboard usb enable te ostale isto kao na slici.Dok ovaj problem sa zamrzavanjem je do grafe ili drivera.

E zahvaljujem probat cu poslje, a kako ako znas da iskljucim ono da mi smanjiva clock.

I don't care...
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
xZero1 kaže...

Hh, neznam nemam flopy, a najvise sam sumnjao da je neispravno napajanje, ali gle nije do napajanja ni grafe, govorim od problemu radi kojeg se freeza i smanji takt, napajanje sam stavljao svoje VX450i ista stvar, poslao sam im grafu, grafa se grije malo po vele nadam se da ce mi je zamjenit za VaporX, jer valjda imam pravo na zamjenu u roku 7-8 dana(a jos je vruća, temp).

dery kaže...

Kako to iskljucit, al opet cudno mi je to, moja HD4670 na 22", se underclockala na 300 mhz, i igra san npr. CoD5 sve skoro na Very High(texture extra), reza 1280x980(neznam tocno) i islo je bolje nego na starom kompu (tj. na E8400, 2GB ram i 17" monitor).

Sad neznam, ostaje mi da sumnjam u maticnu i procesor, a temperature su im uredu, jedino maticna mozda nepodrzaje proc ili nesto, pa treba updateati bios u sto sumnjam.

Evo da objasnim kakva je to situacija:
Igram neku igru, i odjednom na zvucnike od linije koji su spojeni na komp, se zacuje neki vrlo cudan i kratak zvuk (kao da se nesto raspara) i mis odozdal nesvjetli(radi tog sam mislio da je napajanje), tipkovnica nesvjetle one Num Lock, Caps Lock,...(samo ona koja je i bila prije nego je freezalo)
Sad neznam, jesu mozda Ramovi, Ram utori su mi ovaki:
1xŽuti pa 1xCrveni  |odvojeno| 1xZuti pa 1xCrveni Utor

I ja sam prikljucio u prva dva, hh to sam  naveo da eto imate sve podatke.

Sad mi komp napaja Vx450,  i nema razlike, temperatura sadašnje HD4670 je evo sad 41CCPU je 35 C, jezgra najveca je 45C, najmanja 42C.

Edit:

Biosi su mi ja misim dobri, sto se tice procesora, imam F7 verziju(provjereno u Everestu), pise da za moj treba F7, a za Q9550s F9

Neznam jesam li te skuzio ali nisi dobro stavio rame. Reko si da si ih stavio na prva dva? Nadam se da si ih stavio na 1x zuti i 1x zuti ili 1x crveni i 1x crveni

Meni nije radio komp kad sam ih stavio na zute, javljo mi se plavi ekran i onda kad sam ih stavio na crvene utore radilo je xD

Neznam dal je do toga ali imas neki cudan problem xD

16 godina
Zamrzavanje slike!

Dobro je stavija ram u prva dva do procesora žuti i crveni tako je napisa.Po pravilu se broji ovako:utor 1,2 i 3,4.Znači da je uboja u 1,2.Dok ono za smanjivanje gpu clock je dobro jer ti troši manje struje i manje se grije kad ne igraš igre.Neznam kako ga postavit da radi stalno pod punom brzinom,a to ti ne preporučan da radiš tj.diraš nešto šta nije predviđeno.

Reci mi jesi li grafu uboja u pci plavi utor ili narančasti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 13:42 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
dery kaže...

Dobro je stavija ram u prva dva do procesora žuti i crveni tako je napisa.Po pravilu se broji ovako:utor 1,2 i 3,4.Znači da je uboja u 1,2.Dok ono za smanjivanje gpu clock je dobro jer ti troši manje struje i manje se grije kad ne igraš igre.Neznam kako ga postavit da radi stalno pod punom brzinom,a to ti ne preporučan da radiš tj.diraš nešto šta nije predviđeno.

Reci mi jesi li grafu uboja u pci plavi utor ili narančasti.

Cek, jeli meni sad Ram radi u dual channelu, i jesu li manje performanse ili , pitam jer san mislio malo clockat proc(malo).

Grafa je u PCIe x16 utoru, tj. plavi.

I don't care...
16 godina
neaktivan

U dualu rade kad ubodes u dvije iste boje... brze rade kad su u dualu

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 14:39 (Chamilitary).
17 godina
Chamilitary kaže...

U dualu rade kad ubodes u dvije iste boje... brze rade kad su u dualu

Onda cu ubost u 1 i 3, poslje jer zato sam ih i kupio,hh.

I don't care...
16 godina
Zamrzavanje slike!

Je tako je mora bit ista boja slot 1i3.Krivo san ti reka ono prije 1,2.Šutim

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 16:05 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zamrzavanje slike!

Jesam, stavio sam, ali, neznam zasto mi se spustila frenkvencija na 533 mhz.
Eto slike dolje, neznam zasto tamo pise 400 mhz, tamo 533 mhz, mislim da bi trebale bit na 800 mhz, a zapravo su na 1066 mhz. (lol)

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 16:09 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zamrzavanje slike!

Nije ti se spustila jer to množi sa dva pa češ dobit 1066 mhz (ddr- double data rate)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Nije ti se spustila jer to množi sa dva pa češ dobit 1066 mhz (ddr- double data rate)

Aha tako znaci, primjetio sam da je malo brze.
Sad sam stavio u crveni utor, i imam kao 2 neke žice za zvuk sad sam ukljucio drugu, jer gledao neki film i desio mi se onaj freeze, ali zvuk je nekako krištio dugoo(dok nisam izgasio).

I don't care...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice