Vrlo los FPS na solidnom PC-u

poruka: 16
|
čitano: 1.933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Bok,

ja sam nedavno poceo koristiti moj novi kompjuter kojega mi je slozila firma xXx Computers.

Specs:

APU: CPU: AMD A10 6790K BlackEdition 4.0GHz (moze overclock do 4.3) GPU: Radeon HD 8670D 2GB

MB: MSI A68HM-P33 V2

RAM: Kingston HyperX FURY Red 1866MHz 8GB

PSU: INTER-TECH Energon 550W

Svjestan sam toga da ovaj PC nije ultra-jak i sposoban vrtiti BF1 na Full HD i igre u tom rangu, no smatram da bi mogao vrtiti Skyrim, CoD WaW, TF2, S.T.A.L.K.E.R.-e, itd. sa solidnom kolicinom FPS-ova. Nazalost to nije slucaj. Ja na Skyrimu dobivam 15-19 FPS-ova na medium i low postavkama, WaW 20-25, TF2 i S.T.A.L.K.E.R. isto kao i WaW (postavke smanjim dosta, ali ne previse).

Kopao sam po internetu i ljudima najcesce problem rijesi updateanje ili reinstaliranje drivera sto sam sve pokusao i nista se nije promijenilo.

Vise stvarno nemam ideja pa ako mi moze netko od vas pomoci bilo bi super! :)

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kolko si platio komp? Nikad cuo za tu grafu

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Vrlo los FPS na solidnom PC-u

3000 kn.

Kazem APU je pa je CPU i GPU u jednom cipu.

13 godina
protjeran
NukerNextGen kaže...

3000 kn.

Kazem APU je pa je CPU i GPU u jednom cipu.

decki na forumu bi ti sigurno slozili puno bolju konfu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
protjeran

HD 8670 je koliko vidim integrirana grafička kartica jer AMD nikad nije izbacio diskretne Radeone iz serije 8XXX, a integruše nikad nisu bile za ozbiljan gaming. Nabavi neku diskretnu grafičku karticu, preporuke možeš zatražiti tu. Također za to tvoje napajanje nikad nisam čuo, ako je neki no name to je isto problem.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 18:42 (Prince-Artas).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
S tom grafickom mozes zaboraviti igranje bilo čega osim Solitairea (karikiram, al znas na sta mislim).

I jedna pouka za sad, pa do kraja života: nikad nemoj kupovati gotove konfe koje ti je "složila" neka firma, nego radije negdje pitaj (evo, tu na forumu npr) i uvijek ćeš bolje proći.

A sad lijepo u temu za biranje grafičkih kartica i reci kolko novaca imaš pa će ti dečki tamo već nešt preporučiti.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

uglavnom ozenili su te.nikad ne uzimaj gotove konfe jer su obicna pljacka.integrirana grafa.zaboravi neko ozbiljno igranje(normalni fps ).napajanje isto vrlo upitne kvalitete.

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 19:11 (=xfact=).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Nije da se ne može igrati sa integriranim grafičkom. Imao sam malo šta stariji A10 i sasvim se fino zabavljao s Gridom, tenkovima itd. U nastavku je pregled igara i kako se vrte na dotičnom. Ako nešto nije u skladu s tim, ili je do postavki, ili nešto nije u redu.

AMD APU Gaming - A10 6790K: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcKn2Sdic78QE7UmVnvUAKmVHsV4jQwZk

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja ne dobivam te performanse. PCAXE ima vrlo slican setup mome, ali ima jace napajanje pa vjerojatno zato.

9 godina
neaktivan

Hvala svima.

Mislite li da bi bilo oke pokusati, mozda, s jacim napajanjem, npr. 750 W od neke bolje marke?

Ili nabaviti jaci GPU?

Znate li gdje se najpovoljnije moze sve to moze nabaviti?

I samo me jos zanima sta mislite o samom procesoru koji je quad-core s 4.0-4.3 GHz i je li on oke za gaming.

Hvala jos jednom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ovo s napajanjem se zezaš jelda? Ono nema apsolutno nikakve veze s performansama u igrama (ili bilo gdje), nećeš dobit na FPS-u iki bilo čemu drugom ako kupiš novo napajanje.

That said, kolko vidim to je neki noname shrotex, te bi ti za poštenu grafičku karticu vjerojatno trebalo i novo napajanje (ne nužno jače, 550W napajanje od npr. Seasonica i neke noname firme su nebo i zemlja).

Imaš na forumu teme za preporuku sveg živog, potraži malo, napiši s kolko novaca raspolažeš te na kojoj se rezuluciji igraš i neko će ti već pomoći.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nedavno sam stjecajem okolnosti pokušao gaming na integriranoj GPU Intel HD 4600 ( integrirana u procesor i5 4690 K)

To nije u stanju vrtit niti jedan obični Drakensang Online kako Bog zapoveda.

Takodjer, kum ima APU riješenje AMD 7770 ali i diskretnu GPU ( Gigabyte R9 380)

te može povuć solidno taj isti Drakensang no nije se usrećio APU procesorom, to nikako.

Jednostavno, APU riješenja nisu gaming riješenja.

Edit:

(ovdje bih dodao da sam svjestan da se mogu igrati neki stariji naslovi na APU ali ako se hoćeš uhvatit ozbiljnijeg gaminga piši kume propalo)

Procesor nema dovoljno snage da nahrani diskretnu grafu a integrirana GPU s istog proca nema dovoljno snage da pokrene išta u stabilnom frame rate-u iznad 30 FPS-a.

Eto, neka moja iskustva ( ne potpisujem da je pravilo ali ipak.....)

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 22:31 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Baš sam jučer na HCLu gledao recenziju Intel NUC-a koji u sebi ima mobilni i7 i najnoviji Intelov GPU - Iris 580, i vrti LoL u 200 FPSova (Full HD, High detalji). Intel grabi krupnim koracima sa svojim integrušama, i već sada se mogu LOL alike igre igrati ugodno na FHD.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 22:34 (Prince-Artas).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nakon svega ovoga sto sam zakljucio je li mi isplativije nadograđivati postojeci PC ili prodavati ga te sa tim novcima+svojima slagat novi od 0?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

sve sto nadogradis ce prakticki biti beskorisno!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: