Od danas sam vlasnik jednog.
Sve je u redu s njim, samo mi ne želi kopirat velike fileove, tj. ako je single item veći od 5-6 gb. Ima li način za zaobić to ili se moram pomirit da HD ripove neću moć spremat na njega.
Sve je u redu s njim, samo mi ne želi kopirat velike fileove, tj. ako je single item veći od 5-6 gb. Ima li način za zaobić to ili se moram pomirit da HD ripove neću moć spremat na njega.
Da možda nema FAT32 filesystem na sebi?
Mislim da je na njemu ograničena veličina fajla do 4 gb.
Ne vjerujem da je ovo ali tko zna ...
Formatiraj ga u NTFS i problem rijesen.
Lako za to zapreka je FAT 32, no nadam se da je elektronika u tom kucistu bolja tj USB-Sata Controler nego u onim nesretnim Verbatim USB diskovima koje je djelio T-Šrot. Jer ak su nastavili stavljat lošu elektroniku u svoje proizvode, onda ce opet bit one fore da Windows trazi formatiranje diska da bi ga mogli koristit. A do prije dan-dva je radil normalno i ostale glupandarije, iskljucivanje i crkavanje u radu diska a normalno on nije kriv nego šrot kineska elektronika u kucistu.
http://www.verbatim.com.hr/hr_21/product_store-n-go-usb-2-0-portable-hard-drive-320gb-red_22165.html
Što si taj dobio od T-coma? Ja isto pred neki dan dobio 320GB od verbatima za potpisivanje novog ugovora, ali nisam ga još ni probao kad već imam 3 diska(od 500,320,80) pa ako je onda neki fuš model, onda ću ga uvaliti nekome pa nek se tlači snjim. Ipak WD i seagate su zakon po pitanju diskova
Problem riješen, trebalo je formatirat (nije palo na pamet xD, previše briga).
Hvala.
Može lock.
I ja imam ovaj Verbatim od 320GB (isti problem kao autor ove teme), na njemu imaju nekakvi file-ovi, smijem li i njih pobrisati? nikada se nisam bavio externim hardovima pa me zanima.....
probaj pobrisati, pa javi
Formatirao sam ga u NTFS i isčupao van iz USB-a, kada sam ga poslije spojio na komp, tada mi nekakav error došao, opet sam ga isčupo, resetirao komp, opet spojio i sada nema nikakvog errora, već sam stavio oko 50+ GB na njega, znači zasada radi...
Meni sve radi bez problema
Mislim da je error upućivao na to da se nije nešto uspjelo prebaciti, il sam ga prerano isčupao van ili koji k, nez.... al evo sada radi perfektno, ne pokazuje nikakve probleme više
može li netko navesti cijenu ? (Ja nagađam da je oko 1500)
Evo još jedan problem, ovako... danas ga prikopčam na USB, bio sam prisiljen staviti ga na pod potšo je USB kabel preeeeeeeeeekratak, i što se dogodilo?, nešto sam prčkao po kompu kao inače i slučajno sam stao na njega, al ono dodirnuo ga malčice, pogađajte što se dogodilo' :S, sada više ne radi, samo se lampica upali aaaaaaaaaaaaaaaaaa jeb*** ma*** aaaaaaaaaaaaaa, zvat ću da mi zamijene ili što već pošto je pod garancijom
Tako da, pazite gdje ga ostavljate da se i vama nebi dogodilo (ne smiojete ga pritisnuti ni najmanje :S)....
Ja sam taj dobio preko T-com ,.isti problem imao..i samo ga formatirao u ntfs format i to je bil oto..
Ja sam ga isto dobio preko T-coma, drugi provideri mi nisu dostupni (only T-com :S), pa sam produžio ugvovor, ionako ne mislim ukidati internet...... dakle ne gubim ništa, radio je normalno, ali lako ga je oštetiti, pa pazite gdje ga ostavljate....
Ja sam ga isto dobio preko T-coma, drugi provideri mi nisu dostupni (only T-com :S), pa sam produžio ugvovor, ionako ne mislim ukidati internet...... dakle ne gubim ništa, radio je normalno, ali lako ga je oštetiti, pa pazite gdje ga ostavljate....
nabavi gumenu oprugu za njega i nema problema :D
500-injak kuna..
500-injak kuna..
500 ? A oni prijenosni HDD od 250 GB najmanje 500 kn.....može neki link :)
Ako niste primjetili na kutiji piše daje uvoznik Eurotrade, novi košta 445 kuna
Ako niste primjetili na kutiji piše daje uvoznik Eurotrade, novi košta 445 kuna
poštena cijena :D , a vidim ja, ja nešto pomiješao, mislio da je riječ o SSD-u XD
Evo još jedan problem, ovako... danas ga prikopčam na USB, bio sam prisiljen staviti ga na pod potšo je USB kabel preeeeeeeeeekratak, i što se dogodilo?, nešto sam prčkao po kompu kao inače i slučajno sam stao na njega, al ono dodirnuo ga malčice, pogađajte što se dogodilo' :S, sada više ne radi, samo se lampica upali aaaaaaaaaaaaaaaaaa jeb*** ma*** aaaaaaaaaaaaaa, zvat ću da mi zamijene ili što već pošto je pod garancijom
Tako da, pazite gdje ga ostavljate da se i vama nebi dogodilo (ne smiojete ga pritisnuti ni najmanje :S)....
Kao i bilo koji disk.
Pozdrav! Ja sam također od T-šrota dobio takav HDD, a danas vec s njim problemi - nije pao nije udaren nista....ali
Preko laptopa sve lijepo i krasno radi, a u komp kada ga pristekam vise ne - radio je jedno vrijeme i kada sam ga ponovno prikljucio nista. Jedini znakovi
života su plava upaljena lampica i piskutav zvuk - bep,bep, bep i tako u nedogled.
Netko zna sta bi moglo biti? Pokusao sam drugi kabel i drugi USB port i opet ista prica. Nekak mi se cini kao da nema dovoljno struje da se pokrene, a opet kada je lapotp samo
na bateriji HDD radi normalno.
Pozdrav! Ja sam također od T-šrota dobio takav HDD, a danas vec s njim problemi - nije pao nije udaren nista....ali
Preko laptopa sve lijepo i krasno radi, a u komp kada ga pristekam vise ne - radio je jedno vrijeme i kada sam ga ponovno prikljucio nista. Jedini znakovi
života su plava upaljena lampica i piskutav zvuk - bep,bep, bep i tako u nedogled.
Netko zna sta bi moglo biti? Pokusao sam drugi kabel i drugi USB port i opet ista prica. Nekak mi se cini kao da nema dovoljno struje da se pokrene, a opet kada je lapotp samo
na bateriji HDD radi normalno.
gdje ga spajaš na komp? naprijed ili otraga na matičnu? ako naprijed, probaj spojiti odostraga na matičnu. Pošto si rekao da se ponaša kao da nema dovoljno struje, probaj sa onim Y kablom ga spojiti (ako već nisi).
Za neke druge prijedloge nemam ideje
100% je to. LJudima oji se zale na prekratak kabel cu reci da to tako mora biti jer sto je duzi kabel veci gubitak struje i veca mogucnost da disk nece raditi.
100% je to. LJudima oji se zale na prekratak kabel cu reci da to tako mora biti jer sto je duzi kabel veci gubitak struje i veca mogucnost da disk nece raditi.
Gubitak struje?? Pa kako onda meni svi mobilni diskovi su radili kad sam ih spaja na produžni USB od 1 metra jer nisam na kućištu imao prednje konektore. Ili su diskovi dobri(seagate, WD i neki nepoznati) a ovo od verbatima smeće kakvog nema ako mu dužina kabela predstavlja problem
Ntko nema problema osim tebe xD.
Već sam ga 2 puta napunio i ispraznio...lol
Gubitak struje?? Pa kako onda meni svi mobilni diskovi su radili kad sam ih spaja na produžni USB od 1 metra jer nisam na kućištu imao prednje konektore. Ili su diskovi dobri(seagate, WD i neki nepoznati) a ovo od verbatima smeće kakvog nema ako mu dužina kabela predstavlja problem
Pogodio si sustinu. Zavisi od kucista i diska unutra. Ja imam 3 externa 2,5" diska i svi se razlicito ponasaju.
Nije gubitak struje već napona sa dužim kablom. Ja imam kabal od 1.5 metara pa radi dobro, na zadnjim USB-ima, na prednjim neče nikak.