USB Stick gecrkt? :)

poruka: 2
|
čitano: 2.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Do jucer sve normalno radilo... Danas ga prikopcam na USB i uopce ne daje znakove zivota (niti lampica na njemu ne svijetli). Kada ga lagano pritisnem prema gore, prepozna ga i sve radi, ali kao usb 1.1 device. Kada ga otpustim, prestane svijetliti i nestane sa drive liste iz explorera. Jedini nacin da ga natjeram da radi kao usb 2.0 je da ga prilikom spajanja ujedno i guram prema gore i na kraju podlozim sa necim lol :) Sliku nemojte traziti :) Uglavnom, moja teorija je da je popucao spoj (ili vise njih, mislim da ih ima 4), koji idu sa usb konektora na pcb na kojem se nalazi flash memorija? Stick i nije neki (MS Take, 16GB), al zao mi ga baciti posto nemam garanciju. Da li se to moze popraviti? Da ga nekako otvorim i nanovo zalemim te kontakte? Hoce onda sve to biti ko prije ili to treba imati majstorsku ruku i kvalitetno odraditi posao (ipak to nisu analogni nego digitalni signal i nema tolerancije za gresku prilikom pisanja/citanja). Anyone?

EDIT: rastavio sam stick i dosao do zakljucka da se to jednostavno moralo desiti (citaj: losa kvaliteta izrade). Na drugoj slici bolje se vide 2 reda po 4 lema. Prvih 4 lema između usb konektora i tiskane pločice su ok i imaju cvrsti spoj, dok ostala 4 imeđu tiskane pločice i tiskane *folije* jedva da se drze, a jedan je popucao. Niti jedan unutarnji dio nije fixiran, tako kad se usb konektor ustekava, onda se naprezu i ta 4 lose napravljena spoja. E sad naci tako malu lemilicu ne znam da cu naci, jer ovom koju imam mogao bih lako spojiti i sva 4 spoja :)

Slušaj mater!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 19:38 (Burs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Riješeno!

Slušaj mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: