USB off/on !

poruka: 11
|
čitano: 1.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
USB off/on !

Stražnji USB portovi (2.0 i 3.0) se jednostavno isključe , nakon restarta sve funkcionira pola sata i opet , tu mi je wifi,tipkovnica,mouse.... i pravo iritantno , 10tak dana je stara matična Asus 970 Gamer Pro/Aura , Windows 10pro up to date kao i svi mogući driveri , u BIOS sam probao isključiti sve opcije  za power saver(apm,erp... itd). Evo slike šta sam pokušao u windowsima (bez upjeha) ,probao u regedit namjestiti disablepowerUSB na value 1, ustvari sve moguće što sam progooglao i bez uspjeha , navodno kod nekih AMD sistema na windows 10 se ovo događa , da se vraćam unatrag 8 , 8.1 , win 7 nema smisla! Naprijed 2xUSB 2.0 i 3.0 funkcionira OK.

Molim za pomoć ! :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: USB off/on !

Izgleda da zbog ovog čuda: EDUP AC1601 Wireless USB Adapter  , 4 sata bez usbehci errora kad sam ga ištekao.

17 godina
USB off/on !

Odes pod network adapters, pa izaberi adapter pa configure pa power management pa makni kvacicu sa turn off adapter pa probaj onda vidjeti jer se iskljucuje

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Patrick_cro kaže...

Odes pod network adapters, pa izaberi adapter pa configure pa power management pa makni kvacicu sa turn off adapter pa probaj onda vidjeti jer se iskljucuje

To sam u startu podesio , kao i za sve USB.........

17 godina
moderator

Ako si utvrdio da ti je WiFi USB stick uzrok, onda ga zamijeni drugim. Moguće je da onda u njemu dolazi do kratkog spoja ili tako nešto, pa u tom trenutku ostala periferija ostane bez struje.

17 godina
USB off/on !

Pogledaj koji bios imas na maticnoj, ako nije najnoviji napravi update. Koliko vidim ima dosta asus s tim problema na amd

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
mbaksa kaže...

Ako si utvrdio da ti je WiFi USB stick uzrok, onda ga zamijeni drugim. Moguće je da onda u njemu dolazi do kratkog spoja ili tako nešto, pa u tom trenutku ostala periferija ostane bez struje.

On je ac wifi na 5GHz i samo sa njim imam punu brzinu (u mom slučaju 80mbps) , imam drugi wifi adapter d-link ali sa njim je brzina prepolovljena a u drugom mi je kompu , još dva imam koji nerade sa Win 10 ,btw. Sad gledam da ova matična ima ,nekakvu,antisurge zaštitu prtiv udara groma a u to ne vjerujem jer mi je jednom tako riknula mobo. Trenutno je ethernet kabal u funkciji , čim prije ću naći ac dual wifi adapter zbog prije pomenutog razloga. Bios je najnoviji , i primjetio sam bug u sleep modu , nakon "buđenja" case ventovi se vrte na max ,restart i sve OK a u bios je silent bez promjene , AI suite nije pomogao sa štimanjem ventova iz sleep oni na max, uklonio sam sleep iz opcija kao i onaj faststartup , jer je u mom slučaju beskoristan (m.2 ssd )

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 16:30 (joyjoy).
16 godina
joyjoy kaže...

Izgleda da zbog ovog čuda: EDUP AC1601 Wireless USB Adapter  , 4 sata bez usbehci errora kad sam ga ištekao.

- i opet, pravilo, prvo otkriti uzrok pa tek tad fixati (pogotovo što se googlom nađe baš svakakvih ideja..), sad bi bilo poželjno vratiti sve na staro stanje (ili ostaviti ali se sjetiti kad se neki problem pojavi).

- uzrok čak ne mora biti sam adapter, može biti nestabilan USB kontroler-napon (ništa neobično za AMD chipset..), tako da npr power opvije u BIOSu mogu biti povezane, npr žuti port koji daje struju kad je PC ugašen ili green i sl. pa čak i novi BIOS (polovica fixeva je upravo to).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
joyjoy kaže...

- i opet, pravilo, prvo otkriti uzrok pa tek tad fixati (pogotovo što se googlom nađe baš svakakvih ideja..), sad bi bilo poželjno vratiti sve na staro stanje (ili ostaviti ali se sjetiti kad se neki problem pojavi).

- uzrok čak ne mora biti sam adapter, može biti nestabilan USB kontroler-napon (ništa neobično za AMD chipset..), tako da npr power opvije u BIOSu mogu biti povezane, npr žuti port koji daje struju kad je PC ugašen ili green i sl. pa čak i novi BIOS (polovica fixeva je upravo to).

Vjerujem da bi novi driveri za USB hub (Universal Serial Bus controllers)rješilo problem , kada dođe do prekida USB adpter nestane iz Device Managera i event(windows) je uvijek usbechi error, notifikacija u desnom kutu USB device not rec......, , i nakon toga čitav hub (par portova) "ne postoji" niti jedan uređaj neradi na njemu: mouse,tipkovnica,camera..... sumnjao sa na USB hub od monitora Dell 2312U jer je to čest slučaj (pržilica mi je na tom portu i navodno za "povući" više struje i rikne , ali nije definitivno vratio sam ,uštekao) , ustvari sve sam jedan po jedan uređaj probao dok nisam otkrio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 17:30 (joyjoy).
16 godina

Najnovije:  EDUP AC1601 isproban na mom drugom PC iu , amd je: Asus M5A88 V Evo (sa Athlon II 240) ,isti posljednji Win 10 update 1607 build:14393.321 , radi bez ikakvih prekida sa istom verzijom drivera! Na mom "glavnom" PC neće tj sve kako sam naveo u prethodnim postovima.

Ne kontam , BTW !!!!!

update: da potvrdim da nakon 24h ovaj EDUP AC1601 radi bez problema na drugoj amd konfiguraciji , kako mene žice plaše naručio sam iz kine drugi adapter Comfast CF-912AC 1200Mbps AC Dual Band WiFi , umjesto meadiatek je realtek chipset , pa da probam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 21:39 (joyjoy).
16 godina
USB off/on !

Stigao Comfast CF-912AC 1200Mbps AC Dual Band WiFi USB ,  http://www.ebay.com/itm/112063402355?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT.

Sve je ok Windows 10 Pro 64bit , Realtek čip , puna brzina bez ikakvih dodatni instalacija,plug:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice