Trokiranje igrica

poruka: 9
|
čitano: 4.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Trokiranje igrica

U zadnje vrijeme dok igram neku igricu ( pes ) nakon nekog vremena pocinje trokirati slika, a to mi nikad nije bilo prije...dali je moguce da mi se pregrijava procesor ??...dok ne igram mi je temperatura procesora oko 69 a tijekom igre oko 81 stupanj ????

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Trokiranje igrica

nisi rekao koji procesor imaš. ali stalno imati 81 pod opterećenjem je svakako previše. skini sve s njega, očisti, namaži pastom i vrati nazad. evo ti link za hrpetinu procesora i max temperature na kojima se nešto krene kvariti. od stranica 5 do 12 je lista

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. Mahatma Gandhi
14 godina
protjeran

http://www.hardwaresecrets.com/article/143

zaboravio sam staviti link haha

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. Mahatma Gandhi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Trokiranje igrica

procesor je intelov 2 Duo CPU T5800 2.00 GHz...laptop je inace, ali prijee mi nikad nije tako usporavalo igrice..sad odjednom..probat cu to ocistit malo da, hvala ;)

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Trokiranje igrica

Temperature ti nisu ništa previsoke, zagrijavanje smanjiš na više načina, laptop prvo očisti od prašine, stavi ga na krutu površinu da ima dovoljan protok zraka. Problem nije u zagrijavanju jer to uopće nisu visoke temperature, e a sad što se tiće trzanja, pogledaj što ti radi sve u pozadini dok igraš igru, jer ti možda neki proses radi u pozadini i izaziva trokiranje. Druga stvar pogledaj da li ti antivirusni program ne provjerava protok podataka iz diska u memoriju, pa na taj način smanjuju maksimalni protok podataka. Treća stvar pogledaj da li ti je disk u DMA modu. Valjda ne igraš na baterijama, i probaj isključiti štednju baterije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 9:39 (formula1live).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Trokiranje igrica

Ocistio sam, ioako nije ni bilo prasine, to mi je sve kako treba, ali neznam zbog cega zastaje slika a nikad prije nije...ali tek nakon 2-3 min igranja pocne...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kupi termalnu pastu i stavi je (nek bude sto kvalitetnija) ispusi komp sto bolje i po mogucnosti ugradi pokoji ventilator i smjesti kablove da ne priječe protok zraka

14 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Temperature ti nisu ništa previsoke, zagrijavanje smanjiš na više načina, laptop prvo očisti od prašine, stavi ga na krutu površinu da ima dovoljan protok zraka. Problem nije u zagrijavanju jer to uopće nisu visoke temperature, e a sad što se tiće trzanja, pogledaj što ti radi sve u pozadini dok igraš igru, jer ti možda neki proses radi u pozadini i izaziva trokiranje. Druga stvar pogledaj da li ti antivirusni program ne provjerava protok podataka iz diska u memoriju, pa na taj način smanjuju maksimalni protok podataka. Treća stvar pogledaj da li ti je disk u DMA modu. Valjda ne igraš na baterijama, i probaj isključiti štednju baterije.

???

Pa moj proc, stari AMD Sempron 2800+

ima temperaturu oko 25 stupnjeva, a njegov oko 80 :D

EDIT: meni je normalno 25, a kad igram igre i tako onda je oko 35...

Udri si jedan facepalm za glupost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 14:26 (Games 4 life).
16 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...
formula1live kaže...

???

Pa moj proc, stari AMD Sempron 2800+

ima temperaturu oko 25 stupnjeva, a njegov oko 80 :D

provjeri senzor.. tesko da ce ti bit nize temp nego sobne, a još je činjenica ta što je ovo laptop, veće temp su normalne.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice