Treptanje lampice DVD-a na kompu i kvar napajanja?

poruka: 6
|
čitano: 2.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako,

danas idem upaliti komp, počne raditi ali mi nema slike na monitoru. Iz kućišta se sve normalno čuje ali mi lampica od DVD-a trepće(pali se i gasi) dok se istovremeno čuje da DVD radi trr-trr-trr-trr i tako stalno. Pokušavam ga restartati ali mi se ništa ne događa; na kraju ga restartam preko glavne tipke i opet ista stvar sa DVD-om i opet ga ne mogu restartati već samo ugasiti i opet upaliti na glavnu tipku( ne znam zbog čega mi tako radi, u njemu nema ništa nikakav CD ili DVD, a noć prije sam ga normalno ugasio i sve ok)  

Kad sam vidio da nema promjene isključim ga iz struje i otvorim stranicu da pokušam vidjeti kod paljenja dali se šta događa i tada mi sa otvorenom stranicom kućišta, kad sam ga upalio čuje zujanje i zatim prasak, iskra i sve mi prestane raditi. Po mirisu mi se čini da je riknulo napajanje jer najgore smrdi i apsolutno se ništa ne događa kad ga pokušam ponovo upaliti.

Imao sam već slučaj da mi rikne napajanje i to mi je jasno, ali da mi prvo ne radi DVD pa da zbog toga rikne napajanje to mi se čini malo nemogućim

Ne znam da li je itko imao sličan slučaj ili možda zna zašto se cijeli sistem ne diže zato što DVD trepće;

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Treptanje lampice DVD-a na kompu i kvar napaja

jesi u DVD-u imao medij ili je bio prazan?

no, sad je to ionako više stvar za hipotetske rasprave jer bi ti sada riknuto napajenje moglo biti najmanji problem. Probaj odspojiti DVd pa upaliti komp. Ako to ne radi, promijeni napajanje.

Ali nakon praska, iskre i bijelog dima, može ti sada svašta biti sprženo. Možda bi bilo najbolje da ga daš u servis da provjere koje su komponente žive.

iddqd
15 godina
neaktivan

U dvd-u nije bilo ništa.

Kad mi nije bilo nikakve promjene kod paljenja kompa, otvorio sam stranicu kućišta i iskopčao DVD sa matične i napajanja;

te onda ga pokušao upaliti e onda se začulo zujanje i nakon toga prasak ( nije bilo dima{#} ) odmah sam ga iskopčao iz struje.

Nakon toga opet pokušao upaliti ali nikakve promjene; ko mrtav!

ne znam da li ima veze što je DVD prvo vrtio a sistem se nije mogao podići?

S tim da mi je u BIOS-u namješteno da sistem diže prvo preko DVD-a.?

17 godina
neaktivan

nema veze, odnosno ne bi trebalo imati veze.

Gle, sad ovako na neviđeno je sve nabadanje, ali ti je najvjerojatnije grunuo kondenzator u napajanju (oni odlaze uz prasak), to što nije bilo dima je isto dobro.

Moguće da je napajanje počelo odumirati pa nije moglo "isporučiti dovoljno struje" komponentama pa se komp nije bootao.

Pomiriši napajanje, da li osjetiš paljevinu?

Anyhoo, novo napajanje i vjerojatno si dobar, ali ... (ponavljam drugu rečenicu u postu)

iddqd
15 godina
neaktivan

Napravio sam kako si rekao,provjerio komponente stavio novo napajanje i pokušao upaliti prošlo sve kako treba {#}

sve mi je podigao i DVD radi kako treba.

Valjda je došao kraj napajanju ali to mi je jasno samo mi je čudno kako je DVD zezao pa da je došlo do ovoga ali dobro šta je bilo, bilo je.

Svejedno hvala na pomoći, Živio!

Pozdrav!

18 godina

Koje si napajanje novo uzeo? Koje je bilo staro?

Koja ti je konfiguracija računala?

SteelSeries nagradna igra - osvojite fantasticnu periferiju po izboru: http://steelseries.com/10?code=9FAXJR39
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice