Stari LCD kao VGA desktop monitor

poruka: 6
|
čitano: 2.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Iz starog laptopa ostao mi je ispravni LCD koji izgleda kao na slikama ispod. Model je 15.4' lg philips lp154w01. Da li ima netko iskustva oko mogućnosti korištenja istog kao dodatni destop monitor?

Da li postoji neki dodatni VGA inverter/kontroler i koliko je to isplativo?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo pločica sa ebay-a kompatibilna s tvojim panelom. Ima video na Youtubeu koji pokazuje stvar u akciji:

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 21:28 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ljudi.

Evo malo prčkao po skladištu i naišao na stari laptop. Pošto više ničemu ne koristi odluči sam da ga rastavim i uzmem lcd kao sekundarni monitor. Malo sam proučavao kak to uraditi i donekle sam shvatio (treba mi controll board). Treba mi odgovarajuča kontrolna ploča.

Moj lcd panel.

Model No: B154EW02 V.7

Malo traži na ebayu i nešto pronašao.

LCD Controller Board Driver kit for B154EW02 V7 HDMI + DVI + VGA M.NT68676 ->24$

Kit For B154EW02 V7 HDMI + DVI + VGA + Audio LCD Controller Driver Board -> 27$

Zanima me kojeg bi trebao nabaviti i koja je razlika između ta dva (nebi želi da mi ovi naši opale pdv + dodatne troškove ~= +/-100 Kn). I dali trebam novi inverter ili mogu iskoristii onaj iz starog laptopa.

lp.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Stari LCD kao VGA desktop monitor
Rabbit kaže...

Zanima me kojeg bi trebao nabaviti

Jeftinijeg.

Rabbit kaže...

i koja je razlika između ta dva

Nema razlike. Razlika u cijeni je valjda radi različitog tečaja valute u kojoj se prodaje.

Rabbit kaže...

(nebi želi da mi ovi naši opale pdv + dodatne troškove ~= +/-100 Kn).

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Rabbit kaže...

I dali trebam novi inverter ili mogu iskoristii onaj iz starog laptopa.

Na što konkretno misliš pod "inverterom"?

Ovaj kontroler traži 12V istosmjernu struju, znači moraš mu dati 12V istosmjerne struje preko DC in konektora. Znači treba ti nešto poput ovog (ne znam koliko struje ti panel troši - pretpostavljam da bi 3A trebalo biti dovoljno za CCFL panel, a LED paneli troše puno manje).

14 godina

Na inverter sam mislio na ovo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 17:17 (Rabbit).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Stari LCD kao VGA desktop monitor

Koliko vidim, kontroler dolazi s inverterom pa sad... Pitanje je možeš li svoj inverter uopće uštekati u kontroler.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice