Spajanje zvuka između kompa i TV-a

poruka: 10
|
čitano: 6.658
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Spojio sam svoju GTS 250 grafičku karticu HDMI kablom na LG LE3300 Led televizor, a pošto GTS-u treba "infuzija" u vidu S/PDIF kabla za koji ja nemam ulaz na matičnoj (grrr), zvuk moram posebno spojit. E sad, na zvučnoj imam tri 3,5 mm jack ulaza u koje su spojeni 5,1 zvučnici - dakle sva tri ulaza su popunjena. Na tv-u imam sljedeće ulaze : 3 x HDMI, 1 x AV, 1 x component In (Y/Pb/PR) + audio, 1 x USB 2.0, 1 x headphone jack, 1 CI Slot, 1 x RF in, 1 x AV-In, 1 x RGB-In (D-Sub 15 pin)-PC, 1 x PC audio input, 1 x RS-232 c (control/SVC), a sa tv-om sam dobio i adapter koji sa jedne strane ima 3 chinch ulaza a sa druge 3,5 mm jack "bananicu". E sad kakav kabel bi mi trebao, možda bih i mogao oslobodit jedan ulaz u zvučnoj tako da odspojim 2 zvučnika, pa kroz taj ulaz spojit tv, ali šta dalje - softverski podesit? Imam Realtek audio manager. I kako će to onda funkcionirat, da li ću svaki put morat "prebacivat" default zvuk na tv kad hoću gledat film ( da li se to može podesit npr u Media classic playeru - da samo on pušta zvuk na tv)

Eto sad sam postavio sve što me zanima i prepuštam to vama informatički nadarenijima i obdarenijima dalje na raspravu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje zvuka između kompa i TV-a

Jesi li siguran da na ploči nemaš spdif izlaz? Može biti iza među ostalim portovima, može biti na samoj ploči priprema za njega. Ako ne, da li GTS funkcionira kao zvučni uređaj sam po sebi (znači, Windowsi ga vide kao komad zvučnog hardvera i koristiš njega umjesto Realteka)? Ako ne, da li GTS ima analogni video izlaz (S-video, u obličju mini DIN konektora)? Ako ne niti to, mislim da ne buš slušal niš iz televizora. :)

Usput, miješaš ulaze i izlaze. Imaš tri IZLAZA iz zvučne, jerbo signal IZLAZI iz kompa u tv/zvučnike/štogod.

A mogao si i dati link na konkretan model kartice i ploče. :p

E da, sad se sjetih, jel imaš VGA (d-sub) izlaz iz kartice? Spoji to i analogni zvuk i mašala! Što se tiče drugog dijela, u Realtek manageru vjerojatno možeš reći što ide na koji izlaz... Možda da kupiš kakav razdjelnik (3,5 na dva komada po 3,5) pa samo izlaz za prednje zvučnike pošalji na TV, ostalo ti ostaje isto.

s.f. - s.n.
16 godina
neaktivan

Ovo ti je moja matična http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/content.php?S_ID=380 , na ovoj temi predpretposljednji (pazi riječi..) post je moj, tamo sam i dignuo neki sken manuala od matične - http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gts-250-kako-dobiti-zvuk-preko-hdmia/69880.aspx . Grafička je od Gigabyta Nvidia GTS 250 1 gb DDR3, sad točan model ne znam jer sam na poslu (hehe).

Ima dva VGA izlaza i 1 HDMI. Ovo da li GTS funkcionira kao zvučni uređaj ne kužim, znam da zvučnike podešavam u Realtek audio manageru. Tri izlazna iz zvučne imam, a ne ulaza, ali da sve to znam prijatelju ne bih tražio pomoć :) U principu sam baš loš što se tiče spajanja zvuka sa bilo čim i cijeli život me to zaj.

U principu žao bi mi bilo sad da ne ide slika preko HDMI-a pošto sam ga lijepo i platio a i lijepa je slika :D

U realteku mogu reć šta ide na koji izlaz, to nije problem, al ni ne znam kakvim kablom da spojim tv sa kompom, i bilo bi lijepo da ne moram svaki put podešavat izlaz zvuka i prebacivat sa kompa na tv i vice versa jer sam baš onako komformist i htio bih gledat filmove bez problema na tv-u jer me zaj. i gledanje istih preko USB-a na tv-u ( opet problemi sa zvukom, pobjegne mi tijekom gledanja filma pa ga moram zaustavit i opet pokrenit - vidiš da nemam sreće sa zvukom....)

Bilo bi najbolje da postoji neki način da se spdifom spojim sa matičnom i živio, ali to bi bilo prejednostavno. Evo sad gledam možda mi je ovo grafička - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3260#sp

Ej hvala ti na pomoći :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 14:25 (vipplah).
17 godina
- ako zvuk ne spojiš na VGA nećeš dobiti sliku i zvuk na TVu...

- Jer čim odabereš HDMI kao ulaz, on s njega očekuje sliku i zvuk, ostali ulazi (npr stereo-cinch) su u tom trenutku ugašeni. (još nisam vidio TV koji nudi kombinaciju-izbor).

-ili druga MBO, ili zvuk na neko pojačalo-zvučnike...
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

a šta kad bih uzeo npr. ovakav adapter http://www.hgspot.hr/43998/adapter-icidu-hdmi-to-dvi-d-converter-v-707451- i njega u grafu pa HDMI kablom na TV, da li bi onda birao na TV-u HDMI kao ulaz, i šta bi onda bilo sa zvukom ? Kako bi njega onda spojio - mislim da li bi to bilo moguće? Nova MBO možda kad mi uleti loto :)

16 godina

Netreba ti takav adapter jer ništa od njega u tvom slučaju. Ti trebaš adapter sa dvi na d-sub (ako imaš 2 dvi izlaza na grafičkoj) i onda grafičku spojiti preko vga kabela na d-sub ulaz na tv-u a zvuk preko 3,5mm-3,5mm kabla iz matične preko Y razdjelnika spojiti na pc-audio in kojeg si napisao da imaš na tv-u. Osobno imam tako spojeno i sve radi super.

16 godina
neaktivan

Koja socijalna matična, joj :)

Tako je, jedino rješenje ti je VGA i 3,5mm stereo.

Ili, ako imaš nešto novaca za potrošit, neka jeftina zvučna sa S/PDIF izlazom. Terratec Aureon PCI je 150 Kn, ne znam jel čemu taj model konkretno, al Terratec je prilično jako ime pa bi trebala raditi ok.

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Spajanje zvuka između kompa i TV-a

je, matična je katastrofa, a ako uzmem tu zvučnu onda bi nju spojio tim spdif kablom na grafičku i imao bih zvuk preko hdmi-a?

17 godina
vipplah kaže...

je, matična je katastrofa, a ako uzmem tu zvučnu onda bi nju spojio tim spdif kablom na grafičku i imao bih zvuk preko hdmi-a?

zvučna, -mora imati SPDIF-OUT pinove, ne samo konektor (coax-opt) da bi mogao tako spojiti. (Kao CD-audio kabel, samo dvije žice, jednako kao žice s kućišta.. pin-jumper konektor.)

-to treba provjeriti za konkretnu karticu.

-tako da se ne isplati to kemijanje, jer cijena zvučne vs. cijene jeftine MBO je 100kn razlike...

-nove nVidia imaju jednako kao ATI, rješeno kroz driver (nema žice). Možda je lakše zamijeniti VGA za noviju (GF-450 ili Rade..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 19:20 (ihush).
16 godina
neaktivan

pa nakon svega možda ipak je najbolje nova ploča, šta ja znam; grafičkom sam stvarno zadovoljan, možda kad skupim love uzmem neku novu ploču srednje klase pa sam miran, ionako bi joj bilo vrijeme da se zamijeni

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice