Sok po kucistu

poruka: 12
|
čitano: 1.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Sok po kucistu
Ovako,
danas sam u mraku pokusao upaliti lampu i slucajno prolio sok koji je zavrsio po stolu, kablovima od napajanja, misa i VGA. Sve sam pobrisao, ali je na nekim mjestima ostalo malo ljepljivo. PC nisam palio naredna 3 sata i onda sam otisao malo gejmati. Sve je bilo dobro dok mi se 20-ak posto lijevog ekrana prebacilo na desnu stranu. Restartao sam PC i krenuo dalje igrati (budala). Tada mi se ekran skroz zblesirao i zamrznuo (boje iz igre su bile svuda po ekranu). Opet sam ga restartao, ali je koju minutu ekran bio crn, pa se upalio komp i bio na Windows startupu. Proslo je cca minuta i onda je ekran samo postao plav bez ikakve poruke ili ista slicno. Rastavio sam komp, sve provjerio i osjetio samo ljepljivo skroz malo na mrezici od napajanja i oko HDMI utora koji ne koristim. Sad me zanima ima li tu spasa ili trebam pljunuti novaca za nove komponente?
Da, smotan sam, ali dogada se.

U prilogu je slika pomijesanih boja od igre.

0 0 hvala 0
15 godina
Sok po kucistu

Dodaje mu još malo soka bolje će raditi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Sok po kucistu
Evo jesam i sad se uopce nece upaliti..
9 godina
neaktivan
acapella.gold kaže...
Ovako,
danas sam u mraku pokusao upaliti lampu i slucajno prolio sok koji je zavrsio po stolu, kablovima od napajanja, misa i VGA. Sve sam pobrisao, ali je na nekim mjestima ostalo malo ljepljivo. PC nisam palio naredna 3 sata i onda sam otisao malo gejmati. Sve je bilo dobro dok mi se 20-ak posto lijevog ekrana prebacilo na desnu stranu. Restartao sam PC i krenuo dalje igrati (budala). Tada mi se ekran skroz zblesirao i zamrznuo (boje iz igre su bile svuda po ekranu). Opet sam ga restartao, ali je koju minutu ekran bio crn, pa se upalio komp i bio na Windows startupu. Proslo je cca minuta i onda je ekran samo postao plav bez ikakve poruke ili ista slicno. Rastavio sam komp, sve provjerio i osjetio samo ljepljivo skroz malo na mrezici od napajanja i oko HDMI utora koji ne koristim. Sad me zanima ima li tu spasa ili trebam pljunuti novaca za nove komponente?
Da, smotan sam, ali dogada se.

U prilogu je slika pomijesanih boja od igre.

Odštekaj sve, očisti sve konektore, itd.

Meni ovo izgleda (ako si zalijao sam ono kaj si napisao, a sumnjam) kao problem u VGA kabelu.

A artefakti su kao da je grafa krepala.

A to sumnjam da bi se dogodilo samo zbog kratkog spoja u konektru, jer je grafa ziher na izlazu zaštićena.

Znači, ili VGA kabel očistiti i konektor na grafi i grafu, a ako ne upali, grafa na remont ili u smeće.

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan
Jesam, a i ostavio sam da se osusi jos malo.
Zaboravio sam napomenuti da grafa ima samo jedan HDMI i dva DVI tako da je VGA kabel spojen preko adaptera na grafu pa je jos vise prema van taj spoj.

Pokusat cu naci drugi kabel i uzeti novi adapter pa vidjeti hoce li se ista promijeniti.
15 godina
Sok po kucistu

Šalu na stranu očisti konektore destiliranom vodom malo je ugriji da je topla lakše će ti biti čistiti.Osuši sa fenom za kosu ili sutra ako bude lijepo vrijeme stavi na sunce nekih 1h ili 2h sastavi i probaj ako opet isto bude pokušaj način da popravis grafičku pecnicom ako nije pod garancijom.Ako ne onda na otpad i kes u ruke i malo shoping ili peglanje kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jutros sam sve spojio i na maticnoj mi izbacuje error 85. PSU ne napaja graficku ili je graficka vrisnula?
MBO: Asrock 870 extreme3

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
acapella.gold kaže...
Jutros sam sve spojio i na maticnoj mi izbacuje error 85. PSU ne napaja graficku ili je graficka vrisnula?
MBO: Asrock 870 extreme3

Ovaj lik je imao sličan problem:

http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=999807

Uglavnom, po tome kaj je napisao, može biti da matična stvara probleme (ne prepozna uvijek GPU) ili GPU ne valja (pitanje, jer mu i novi GPU nije odmah prepoznalo).

Probaj očistiti GPU utor, a ako i dalje ne šljaka, probaj par puta vaditi pa vraćati grafu.

Ako ne uspije iz desetak pokušaja, probaj drugu grafu, i ne odustaj odmah ako ni nju ne prpozna iz prve.

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan
Citao sam taj clanak, da..

Neki dan sam kod cimera spajao komp u sobi samo s headsetom i tipkovnicom i komp se normalno upalio (cuo se zvuk windows paljenja).

A sad i kad imam ili nemam grafu unutra, izbacuje taj error.

9 godina
neaktivan

Spojili smo večeras frendovu grafu u komp i njegova radi tako da je moja preminula :D

Sutra ću ju probati baciti u rol k'o pizzu pa ćemo vidjeti ima li spasa. 

#PrayForHD6870

9 godina
neaktivan
acapella.gold kaže...

Spojili smo večeras frendovu grafu u komp i njegova radi tako da je moja preminula :D

Sutra ću ju probati baciti u rol k'o pizzu pa ćemo vidjeti ima li spasa. 

#PrayForHD6870

Sumnjam da će ti rol tu pomoći.

Vjerovatno je krepao neki od dijelova na izlazu slike, a to se rješava samo zamjenom tih dijelova....

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan
Zaboravih na ovo. Rol je pomogao i evo radi bez problema :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice