Silovanje matične ploče

poruka: 32
|
čitano: 11.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Nakon što budala (ja) stavi procesor NA utor u matičnoj ploči i silom ga zatvori, pa još i montira hladnjak, te na taj način iskrivi SVE pinove na matičnoj ploči od 1500 kuna, kolika je šansa da će ta matična ikada raditi ono za što je namjenjena? Da kupujem novu ploču ili ima šanse za nas? Znam da mi nikada neće oprostiti takovo silovanje, ali ipak ju volim.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Silovanje matične ploče
imaš kakvu sliku od tog genocida?
Kolko pinova su izvijani?
17 godina
dir3wolf kaže...

Nakon što budala (ja) stavi procesor NA utor u matičnoj ploči i silom ga zatvori, pa još i montira hladnjak, te na taj način iskrivi SVE pinove na matičnoj ploči od 1500 kuna, kolika je šansa da će ta matična ikada raditi ono za što je namjenjena? Da kupujem novu ploču ili ima šanse za nas? Znam da mi nikada neće oprostiti takovo silovanje, ali ipak ju volim.

Pošto bi autentična slika bila ekskluziv, možda ti redakcija Buga pokloni novu MB u zamjenu za autorska prava. Jesi lik Smijeh... da imam sad bi ti dao novu matičnu! Ozbiljno!!

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
17 godina
neaktivan
zbog droge ili alkohola? priznaj;) ajd stvarno, daj sliku:D
17 godina
Silovanje matične ploče

Uh, nisi se zezao kada si rekao silovanje. Ako ikako uspeš ispraviti pinove (sam, ili da ti to uradi neko sa iskustvom u koga imaš poverenja), a da ih ne polomiš, mislim da će ti ploča raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Slikano je mobitelom. Ove pinove što odudaraju sam pokušao nagovoriti da se vrate u prvobitno stanje.

slika 1

slika 2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uh stari, ja sam na pentium-u napravio slicnu stvar samo sto je meni procesor dosao s iskrivljenim nozicama (iz kutije ravno u plocu), a ja nisam pregledao nozice. 200 eura poslije, nauci pameti svakoga (posto su samo tri nozice bile slomljene, odnio sam ga zlataru da napravi nove zlatne, ali nije pomoglo). Poslije toga smo sklapali neke servere, slican slucaj al bez posljedica, pa je ovo iskustvo spasilo puno vise novaca....

Kako se kaze: triput sjecem drvo, no jos uvijek kratko.

e.......
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Našao sam na jednom forumu da ljudi u ovoj situaciji odnesu ploču zlataru, kao oni su navilki raditi s još manjim stvarima. Što mislite jesu li sarajevski zlatari dorasli zadatku? Ili bi možda urari bili bolji izbor?

0 0 hvala 0
17 godina
Silovanje matične ploče

Ne znam bi li se smija ili plaka kad cujem ovo sa zlatarom i urarom, kako im je to uopce palo na pamet ne bi se toga nikad sjetia. Ne bi se cudia da ploca proradi ako ispravis sve pinove i ni jedan ne pukne!

0 0 hvala 0
17 godina
dir3wolf kaže...

Slikano je mobitelom. Ove pinove što odudaraju sam pokušao nagovoriti da se vrate u prvobitno stanje.

AU!Ploča bi ti vjerojatno radila kada bi uspio ispraviti pinove,ali bi od tog posla vjerojatno i Buda poživčanio.
17 godina
neaktivan

Da li je s matičnom došlo zaštitna mrežica koja je štitila nožice u transportu? Ako jest onda možeš uz pomoć nje nožice POLAKO & NJEŽNO dovesti u red.

17 godina
neaktivan

Ouch!

Da.. sad treba imati živaca i nešto vremena pa polako i nježno ispravljati jednu po jednu nožicu i nadati se da neće biti KRC...

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Prvo da ti nešto kazem kad je rijec o maticnoj ploci i svim komponenata koje se spajaju na nju nikad nemoj ništa siliti.

Sve  treba  da  ide  lagano  glatko  jer  u  suprotnom  ceš  nešto  slomiti  govorim  iz  osobnog  iskustva,  na  greškama  se  uci  nadam  se  da  neceš  ponovit  opet  takvu  neku  glupost.

Ovjde  se  ne  radi  o  par  pinova  vec  su  svi  skrivljeni...mislim  da  tu  nema  pomoci  teško  da  ceš  vratit  te  pinove  u  normalu  i  da  ce  ploca  raditi  kako  treba.

Neka  te  tješi  cinjenica  da  ima  onih  koji  su  napravili  i  vece  gluposti  od  tvoje  Smijeh    Smijeh

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

E pazite sad.

Najveća glupost tek slijedi.

PINOVI SU BILI UREDU!!!!!!!!

Nakon što sam otišao uraru i čovjek je "ispravio" dva reda skontali smo da nema fajde od toga i ja sam matičnu pod ruku otišao kupit novu. abit ip35 pro. 315 KM, oko 160 eura. Nestrpljivo sam je otpakirao i skontao da su svi pinovi na njoj također polegnuti. Očigledno pinovi ne ulaze u procesor, kako sam ja mislio, nego samo ostvaruju kontakt. Ne znam kako nitko nije iz slika skontao da je sve uredu. Izgleda da sam tek sad sj*bao super ploču.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Silovanje matične ploče

Moj prijatelj si je savinuo par pinova na A64, to se barem dalo ispraviti i procesor radi.
Drugi slučaj je bio kada sam išao vaditi hladnjak sa procesora (kod prijatelja kojem nešto nije radilo) i skupa sa njim iščupao procesor. Ali i tu je bilo sreće.Smijeh
Ove tvoje slike su me smrznule.Iznenađen
Inače kako si ustanovio da ti nešto ne valja sa prvom pločom i procesorom, prije nego si odlučio ravnati pinove? Sve u svemu, dobra lekcija.

>Očigledno pinovi ne ulaze u procesor
Zato se i zove LGA - Land Grid Array

Developer,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Eh nije to nista - ja i moji frendovi smo nakon izgubljenog Cod2 turnira doslovno "žrtvovali" stroj jer je zaglavio u pol igre.

Recept

Potrebni sastojci:Macola,1/2 litre benzina i upaljac

Priprema:prvo vase racunalo dobro izgazite i istucite a zatim uzmite macolu i spljostrite.Nakon toga to isto racunalo zapalite benzinom koji ste prije pomjesali sa pljuvackom

A sad si skuzio da lazem i da nije istina....pa se smijes....i smijes i nemos se prestat smijat

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
dir3wolf kaže...

E pazite sad.

Najveća glupost tek slijedi.

PINOVI SU BILI UREDU!!!!!!!!

Nakon što sam otišao uraru i čovjek je "ispravio" dva reda skontali smo da nema fajde od toga i ja sam matičnu pod ruku otišao kupit novu. abit ip35 pro. 315 KM, oko 160 eura. Nestrpljivo sam je otpakirao i skontao da su svi pinovi na njoj također polegnuti. Očigledno pinovi ne ulaze u procesor, kako sam ja mislio, nego samo ostvaruju kontakt. Ne znam kako nitko nije iz slika skontao da je sve uredu. Izgleda da sam tek sad sj*bao super ploču.

Kako da "skontamo" dali je to uredu ili ne kada nisi naveo model matične?Obično to i jeste kuršlus(čini mi se da je i ta ali....)
IP35 pro IMA polegnute pinove pod kutem od 75 stupnjeva.Koja je ta koja je ispravljena-neispravljena?
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Gigabyte X38-DS5

Kako sam "skontao" da neš nevalja? Sitni sati (prva greška), nakon dugog i pedantnog sklapanja mašine uključio sam je, a ono... nema slike. Vidim da se ne vrti ventilator procesora. Gašenje pa ponovno paljenje. Vent. procesora se zavrti pa stane. Obuzeo me loš "predosjećaj" da sam sjeb* procesor. Skinem hladnjak, maknem proc i vidim pinove kako leže. Prvi put u životu da sam slagao Intelovu mašinu, uvijek sam do sada preferirao AMD.

Sad me zanima hoće li sada ta ploča raditi. Pokušao sam polegnuti pinove, ali baš mi i ne ide. Pod pritiskom procesora oni će se opet polegnut, ali hoće li "sjest" na svoje pravo mjesto? Mogu li oštetiti procesor? BTW proc je q6600.

Kakvi su vaši savjeti, pokušati ili ići na sigurno i koristiti novu ploču, a gigabyte zaboraviti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Tu staru matičnu stavi u okvir i prodaj na eBayu. Obavezno priloži i link na ovaj forum (poželjno uz prijevod).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manic kaže...

Tu staru matičnu stavi u okvir i prodaj na eBayu. Obavezno priloži i link na ovaj forum (poželjno uz prijevod).

Daj mi molim te reci ko bi kupio tu maticnu? Kakva korisit ikome od te maticne?

May The Force be With You DuDe!
17 godina
neaktivan

Evo ja te pocastim picen i cevapima? Jel dovoljno za plocu? Najozbiljnije!

17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Ovaj thread nije o picu i cevapima nego o savjetima šta da covjek radi.

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

Ne može se spasiti ta ploca, jedino mi nije jasno kako si pinove tako savinuo, kaj si gurao proc u socket na silu...dok pinovi ne uđu u proc?Belji se

Šteta ploce. :(

P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa tip je pita tko bi kupia takvu maticnu plocu - evo ja bi je kupia - za malo para!

A sto da radi, nek opet krivi pinove pa prova stavit procesor ako mu se da... ako ne, nek je proda takvu.

17 godina
neaktivan

S tobom treba u zatvor.Belji seNe, ne. Ma kupi novu, naravno, ova te više neće nakon ovoga što si joj učinio.

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
17 godina
protjeran

Tvoj prvi red od desne strane ne izgleda najzdravije, a ne bi se kladio ni na 6 red s desna. Neznam kako si ovo uspio napraviti, a ni zasto si dirao ostatak pinova koji nisu bili savijeni. Jesi probao vratiti sve u pocetno stanje i startat ponovno, pinovi bi trebali moci pretrpiti jos jedno savijanje. Najbolje da iduci put stvar prepustis strucnjacima, za nekih jeftinih cca 20 Kilometara (KM) oni ce ti to sklopiti, bez da izgubis puno tekucine znojenjem usred sarajevske zime.

P.S. Bolje platit nego trcat.

Zlo i Naopako
16 godina
neaktivan

a sto ako se mogu prestat smijat ????

BSW rules

17 godina
neaktivan
Silovanje matične ploče

E i ja sam imao isti problem ali na drugoj strani (CPU). I rijesio sam ga zadivljujuce brzo. Evo kako uzmi jednu  tehnicku olovku ( ali sa ovakim spicom) i pin uguras unutra i ispravis ga i tako sve.( ja sam 940 ispravio za 2h) i jos bice ti lakse da izvadis soket i dok ga budes vadio malo ce se ispravit jer ova crna plastika ima rupice kroz koju prolaze pinovi i dok budes vadio mora se malo ispravit da bi izasla plastika.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Silovanje matične ploče

1.) Ova tema je stara ko biblija i zašto se uopće ponovo pokrenula

2.) LGA 775 ima KUKICE na vrhu pina tako da se nemože sa tehničkom (sa slika se kukice jako dobro vide)

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Isto je autor mogao napisati što je na kraju bilo. Vrlo vjerojatno je i da je procesor dobio svoje, pošto je spajao na napajanje!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice