Savijeni pinovi na MBO

poruka: 9
|
čitano: 2.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HITNO - intel core i7 975 xe

dao sam racunalo na servis jer sam imao problema sa zvukom... oni su mi javili danas da su na maticnoj intel dx58so savijena 3 pina na socketu za procesor (core i7 975 xe) i kazu da sam ja kao skidao kuler sa procesora i savinuo ta 3 pina i da nema zvuka. sto naravno nisam jer mi ne pada na pamet zajebavat se sa procesorom od 7 tisuca kuna... sad me zanima dal je moguce da opce radi komp sa savinuta 3 pina... jer sve je normalno meni radilo osim zvuka. procesor nisam nikada dirao. dakle ili su od pocetka kad su oni slozili komp (prije 7 mjeseci) bili savinuti pinovi ili su oni sada u servisu nes smrdali...

trebam hitno pomoc jer sutra idem u servis...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znas onu spiku .. zastita potrosaca itd. :D

0 0 hvala 0
16 godina

nevidim zasto si nosio komp na servis zbog zvuka... mislim da si sam mogao zakljuciti da je stvar kod drivera ili kod zvučnika...

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 22:47 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HITNO - intel core i7 975 xe

Svakako inzistiraj da oni poprave štetu jer očigledno je njihova greška.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 22:45 (kruno_vk).
16 godina
neaktivan

ja sam bio napravio sve moguce od drajvera novih, starih, bios, obicni windows driveri, ispuhao jackove, drugi zvucnici i sve... al nista nije uspjela tako da je sigurno nesto bas na maticnoj... a nosio sam na servis jer imam garanciju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-pinovi nemaju baš nikakve veze sa zvukom, tako da to ne može biti objašnjenje.

-CPU ili radi ili ne.

Objašnjenje, moguće, da oni kenjkaju oko garancije...

-Svađaj se i obavezno prijavi inspektoru (ovih dana su 'nabrijani'), traži knjigu žalbe, požali se društvu za zaštitu potrošaća itd...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ihush hvala ti puno. razumijem se dosta u hardware al oko procesora i pinova nemam pojma. znaci oni su nesto spigali... uglavnom meni je preko telfona krenuo objasnjavat covjek kao da proceosor upravlja maticnom i da je to razlog zasto nema zvuka... sto je meni zvucalo kao sf jer nisam nikada skidao procesor i odmah sam si mislio koji k... su oni isli micat procesor dolje ak sam prijavio kvar sa zvukom...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
RE: HITNO - intel core i7 975 xe

-da bi vidjeli 'svinuti pin' moraju ukliniti hladnjak...

-ako je računalo radilo, samo je bio problem sa zvukom, klasična procedura je:

- zaprimanjem reklamacije i opisom kvara, serviser prvo pokuša upaliti računalo, provjeri postavke u BIOSu i upali OS, da vidi konkretan problem (zvuk..), npr. banalno, može biti da su ti zvučnici neispravni, tad bi kod njih sve radilo...

-znači da je serviser MORAO barem pokušati upaliti PC.

-Ako ga je upalio, znači da pinovi nisu mogli bit svinuti, barem ne prije njihovog 'otkića', tj. ako su sad svinuti, to su oni odgovorni.

-Odgovorni su za svaku ogrebotinu, ukoliko je nisu naveli kao postojeću kod zaprimanja u servis.

-bla,bla, sve je to logično, već i sam to zaključuješ. Čak i servis radi 'logičnu' stvar, tj. pokušava krivicu prebaciti..

-nedaj se.

-btw., nevjerujem da su pinovi uopće problem, vjerojatno samo zbog MBO (jer je audio integriran) pokušavaju na taj način, tad ti mogu naplatiti novu MBO (sebi ostaviti ovu, skoro ispravnu), naplatiti servisiranje (jer je tvoja greška) itd...

-Što da sad sjekirom udare po PCju? Fizička oštećenja nisu pod garancijom... ali ulaskom u servis bez da su naveli to oštećenje, postala je njihova odgovornost, samo je kod nas malo teže to 'dokazati'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 23:20 (ihush).
16 godina
neaktivan
Savijeni pinovi na MBO

Tako su meni sjeb*li CPU na servisu kad mi je maticna crkla,kad su skidali CPU puko pin ali ovi nisu htjeli svaliti krivicu na mene nego su za uzvrat dali malo poboljsanje.

Dali su mi gamersku grafu,CPU i maticnu koje imaju 2 puta vecu brzinu pa nemoze sad da crkne ali su sjeb*li jednu stvar,a to je da drajveri u windowsu se malo pomjesali pa sve dok nisam prebacio na win 7 imao sam problema na xp.

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice