Sata pržilica, XPsp3, IDE hard disk ?

poruka: 4
|
čitano: 2.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Zamolio bih objašnjenje.

imam kolegu kojemu je riknula pržilica koja je bila spojena kao slave sa hard diskom IDE na XPsp3.

Ploča ima samo jedan IDE priključak pa ne može odvojiti disk i pržilicu jer ima samo jedan IDE priključak odn disk mora biti master a prža je slave.

Pošto je škrtica (ima disk 60 GB) i ne misli kupovati veći, mislio sam mu predložiti da kupimo Sata pržilicu da rasteretimo taj IDE kanal barem od nje.

Stavio bih mu ja win 7 i lako riješio taj problem no ima 2x512 GB DDR2 rama pa nema smisla instalirati Win 7.

Čitao sam dosta o tome kako ljudi u toj situaciji imaju problema sa sata pržilicom.

Kod IDE diska nema problema i ne treba f6, pa sata driveri, jer xpsp3 "vidi" disk kao da je na Pata kontroleru i sve radi OK, no da li postoji problem ako sad spojim sata pržilicu ??

Hoće li je XPsp3 ispravno prepoznati u kombinaciji s PATA diskom ??

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 11:53 (Gradonačelnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Sata pržilica, XPsp3, IDE hard disk ?

1. Postoji li opcija u BIOS-u sa prebacivanje SATA konrolera u IDE načina rada? Ako ima onda prebaci i nebi trebalo biti problema.

2. Možda je ipak najbolje kupiti neku staru IDE pržilicu sa oglasa - toga barem ima dosta.

16 godina
neaktivan

Zašto bi bio problem ako je disk na IDE konektoru a pržilica na SATA?

Meni je obrnuto i sve super radi!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Sata pržilica, XPsp3, IDE hard disk ?
Whalter vT kaže...

1. Postoji li opcija u BIOS-u sa prebacivanje SATA konrolera u IDE načina rada? Ako ima onda prebaci i nebi trebalo biti problema.

2. Možda je ipak najbolje kupiti neku staru IDE pržilicu sa oglasa - toga barem ima dosta.

Ima opcija u biosu IDE-Sata no zato bih baš i kupovao sata pržilicu da mu rastereti taj jedan IDE port da ne idu preko njega i pržilica i disk.

Kad su priključena dva diska master-slave ne bude problema, no kod priključivanja pržilice i diska zna doći do usporavanja rada pržilice jer troše isti IRQ.

godo kaže...

Zašto bi bio problem ako je disk na IDE konektoru a pržilica na SATA?

Meni je obrnuto i sve super radi!

Baš zato što ti je "obrnuto" odn pržilica na IDE a disk na Sata kontroler radi ti super

Postavio sam pitanje jer sam pročitao dosta članaka o tom problemu ali vidjet ćemo u ponedjeljak što ćemo kupiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice