RS232 na 50 m udaljenosti

poruka: 8
|
čitano: 1.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Tvrtka u kojoj radim je kupila polovan plazma sjekač Varstroj sa Burny 1400 kontrolnim sustavom tvtke Cleveland Motion Controls. Taj kontrolni sustav ima mogućnost spajanja s računalom preko RS232 ili RS422 protokola. Tvrtka od koje smo kupili sjekač je koristila RS232 te je kontrolni sustav trenutno konfiguriran da koristi taj protokol. Oni su imali računalo koje se nalazilo odmah pored sjekača i preko kojeg su slali crteže na sjekač te nisu imali nikakvih problema s time.

No mi želimo spojiti sjekač sa računalom koje će biti udaljeno oko 50 m od sjekača te me zanima da li postoji ikakva mogućnost da i mi nastavimo koristiti RS232 protokol bez obzira na tu veliku udaljenost.

Ako ne postoji, što mi je sve potrebno da spojim sjekač preko RS422 protokola sa računalom koje ima samo USB portove?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: RS232 na 50 m udaljenosti
gigacer kaže...

Pozdrav svima.

Tvrtka u kojoj radim je kupila polovan plazma sjekač Varstroj sa Burny 1400 kontrolnim sustavom tvtke Cleveland Motion Controls. Taj kontrolni sustav ima mogućnost spajanja s računalom preko RS232 ili RS422 protokola. Tvrtka od koje smo kupili sjekač je koristila RS232 te je kontrolni sustav trenutno konfiguriran da koristi taj protokol. Oni su imali računalo koje se nalazilo odmah pored sjekača i preko kojeg su slali crteže na sjekač te nisu imali nikakvih problema s time.

No mi želimo spojiti sjekač sa računalom koje će biti udaljeno oko 50 m od sjekača te me zanima da li postoji ikakva mogućnost da i mi nastavimo koristiti RS232 protokol bez obzira na tu veliku udaljenost.

Ako ne postoji, što mi je sve potrebno da spojim sjekač preko RS422 protokola sa računalom koje ima samo USB portove?

Naravno da postoji solucija, line driveri. Ima ih raznih, s raznim medijima transporta, brzinama...

Nemoj na RS422, još na USB...

9 godina

Ja bih možda stavio jednu mašinu kod sjekaća koju bi kontrolirao s bilo kojeg stroja u postrojenju preko Remote Desktopa i WIFIja.

ex. Programko

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Traži "device server" (RS232/422 na LAN). Imaš ih raznih (Lantronix, Moxa, Tibbo...), ti potraži neki koji dolazi sa virtual COM driverom (Lantronix npr)

Stroj (serial port na stroju) --serial kabel-- lantronix --UTP-- mreža --UTP- taj PC za upravljanje. Na PC se instalira virtual COM driver, on doda novi COM port (recimo COM3) kroz koji prolazi sve što ide i na lantronix. Softver za upravljanje konfiguriraš da koristi taj novi virtualni port i to je to.

BTW, to baš nije jeftin sport ali radi 100% pouzdano i stabilno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 8:51 (Sum_of_all_fears).
15 godina

Imate RS232 na LAN konvertere. Nisu nešto jeftini (bar ovi koji su korektno pouzdani) no to je rješenje i pravi put ako želite ići u tom pravcu (RS232 na 50m od računala...). Iako, ako je firmi problem 100 ili 200$ onda ...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovorima. Zanima me da li ima tih RS232 na LAN uređaja kupiti negdje u Hrvatskoj ili moramo naručivati izvana?

0 0 hvala 0
17 godina
gigacer kaže...

Zahvaljujem na odgovorima. Zanima me da li ima tih RS232 na LAN uređaja kupiti negdje u Hrvatskoj ili moramo naručivati izvana?

Nekad davno radio je to IKI d.o.o.

Probaj pitati kod njih.

12 godina

Kao prvo nemamo pojma kojom brzinom radi taj RS232 kod tog uređaja i može li se podesiti ta opcija u softweru jer na nižim brzinama (npr. 1200, 2400 baud) običnim tel. kablom može i preko 100m :)

Pošto se radi o stroju sumnjam da je zahtjevan što se tiče brzine komunikacije ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice