Recovery podataka zapisanih na neformatirani hdd

poruka: 4
|
čitano: 2.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Stavio sam oko 300gb na hdd kojeg nisam formatirao i pri slijedeceg spajanju windows 7 ga je prepoznao kao unalocatted space.. kako nazad do tih fileova?
Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Recovery podataka zapisanih na neformatirani h

-nije bio neformatiran (jer tad nebi mogao kopirati), nego je zbrljavio particije.

-traži recovery-restore alate, npr GetDataBack (može pročitati i rekonstruirati particiju). Praktično je za to koristiti Hirens i slične pripravke.

-spašavanje ovisi o tipu greške. Ako je greška logička (soft) moguće je sve riješiti u par klikova, ako je kvar HDDa onda samo ovisi o sreći...

-nije dobra praksa hdd odspajati bez opcije 'safe remove', ovo je moguća posljedica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Re: Recovery podataka zapisanih na neformatirani h
Ovako je islo: Spojio sam ga i poceo stavljat podatke na njega, slucajno sam ga pomakao i iskocio je iz njega usb kabel i kopiranje datoteka je stalo, iskljucio sam hard disk iz struje ( jer nema nikakav power button ) i restartao nazalost preko kucista komp.. nakon toga ga ne prepoznaje..
17 godina

-svejedno, mogao je doći i djed mraz i isčupati kabel. (kao što to preskačeš napomenuti u prvom postu.., to je bitan uzrok.)

pošto si podatke kopirao, (ili muvao??) originali bi trebali još postojati? ... pa problem rješiš formatiranjem (ako prolazi) i ponovnim snimanjem.

Ako ne prolazi, .. iskoristi garanciju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice