Razlicite frequencije RAM kartica

poruka: 7
|
čitano: 3.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, jedno kratko pitanje. Namjeravam nabaviti dodatnih nekoliko GB RAM-a, te overclockati CPU. Problem je u tome sto sav moj ram ima frekvenciju 667MHz, a ne mogu naci (u Hrvatskoj) taj tip kartice sa manje od 800Mhz. Inace to ne bi bio problem, naravno, ali kako namjeravam vrlo brzo se baciti na overclockiranje procesora, pitam se da li ce mi razlicite frekvencije RAM-a pri tome donijeti ozbiljne komplikacije? Ako da, kakve?

Konkretno, namjeravam na postojece dvije kartice od po 1GB i 667Mhz nadodati dvije kartice od po 2GB i 800Mhz (Kingston DDR2, i jedne i druge). Processor je Intel Core 2 Quad, maticna je Asus P5E. Hvala unaprijed :)

dIRECTOR
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 0:00 (dIRECTOR).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Spustit će takt na 677, može spustiti ne može dignuti

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Razlicite frequencije RAM kartica

Da da, to mi je jasno i u redu je. U stvari i razmisljam o kupnji 800Mhz verzije samo zato sta nigdje nema 667Mhz verzije u nas. Ono sta mene zanima jest hoce li cinjenica da bih tada imao RAM razlicitih frekvencija nekako ometati ili zakomplicirati overclockanje procesora?

dIRECTOR
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 3:17 (dIRECTOR).
14 godina
neaktivan

Bolji rami, bolji oc rezultat

Najbolje izbaci ove od 667 i dodaj 2x2gb ddr2 800mhz, netreba ti vise.

TD za glupost

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zar nije preporucljivo popuniti sva cetri slota? Tako bi bila samo 2 od 4 koristena, a osim toga nisam siguran bili BF3 bio "zadovoljan" samo sa 4GB.

dIRECTOR

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Razlicite frequencije RAM kartica
dIRECTOR kaže...

Zar nije preporucljivo popuniti sva cetri slota? Tako bi bila samo 2 od 4 koristena, a osim toga nisam siguran bili BF3 bio "zadovoljan" samo sa 4GB.

Preporucljivo ti je samo dva slota npr 2x2GB vise nego 1x4GB iz razloga sto ces moci ukljuciti dvo kanalni "mod". Mislim da ni jedna igra ne iziskuje vise od 4GB rama, pogotovo ne BF koji i na slabijim masinama radi dobro. Bitan ti je za BF proc i to 4 jezgre preporucljivo (graficka takodjer).

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
18 godina

Biće zadovoljan sa 4 GB, to je preporučena količina (minimum je 2). Sa stanovišta performansi, na Core 2 procesorima i odgovarajućim čipsetima, potpuno je svejedno da li imaš 4x1 ili 2x2 GB. Varijanta sa dva popunjema slota je praktičnija ako u nekom momentu budeš hteo da dokupiš još RAM-a. Sa različitim RAM modulima problemi najčešće nastaju zbog različitih tajminga (latencija), što može da ti zakomplikuje život, naročito prilikom OC-a (i to bi bio potencijalni problem čak i kada bi našao RAM na 666MHz, osim ako slučajno ne bi naišao baš na memoriju istog proizvođača iz iste serije). Osim toga, memorija koja može da radi na većem opsegu frekvencija ti je zgodnija za OC, tako da, ako ti nije preskupo, uopšte ne bi bilo loše da kupiš 2x2GB neke memorije na 800MHz. To ti daje i još jednu mogućnost, a to je da upotrebiš svih 6GB i da vidiš kako će to da funkcioniše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice