Racunalo se pali i gasi samo od sebe

poruka: 26
|
čitano: 15.233
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

hitno mi je potreban savjet prije nego li mi se komp. ugasi

znam da sam dosadan ali j....a ko pita ne skita

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Racunalo se pali i gasi samo od sebe
znas,ne bi skodilo da napises kakva ti je konfiguracija,ja ovak sad nis ne znam..
pozz
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

vjerojatno napajanje ili matična, provjeri kondenzatore

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ma joj to sam vam ja napisao prije nego li mi se racunalo ugasilo naime radi se o konfiguraciji ja vam mislim nisam ziher da je to intel pentium dual core 2 onda vam je maticna asus evo vam nabrzinu prije nego li mi se je ugasio pozz i unaprjed vam se zahvaljujem i da btw o kakvim je kondenzatorima rijec hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 22:53 (hrvoje66).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 22:55 (Mikovic_xD).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ocisti komp od prasine prvo i pogledaj dali ti se vrti ventilator na procesoru

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 8:33 (Lacko).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

makavi nije to nego ja mislim da je do graficke kartice i da budem pogledao dali se vrti ventilator makar mi pise da se vrti ali budem pogledao

17 godina
neaktivan
hrvoje66 kaže...

makavi nije to nego ja mislim da je do graficke kartice i da budem pogledao dali se vrti ventilator makar mi pise da se vrti ali budem pogledao

komp se nebi sam palio zbog toga što se ne vrti vent na grafici... odnesi u servis neka ti testiraju napajanje

16 godina
neaktivan

evo ga sve sam vam ja testirao i sve radi najnormalnije ne mislim na ventilator i na graficku jedino mi preostaje to napajanje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj od nekog uzet jače napajanje i stavit u svoj komp ak se nedogodi ništ onda znaš šta je kvar i šta ti je činiti

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

eh pa imam jednu molbu jeli mi netko moze pojasniti zakaj mi se komp. ne gasi dok reinstaliravam windowse

unaprjed hvala

btw i da mislim kada mi je ukljucen disk defragmenter onda mi se ne gasi

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 20:12 (hrvoje66).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za početak, probaj staviti noviju verziju biosa, ako je najnovija, probaj staviti verziju prije nje. Ako ni to ne upali, isprobaj sa nekim drugim napajanjem, moguće da račuanlo dobiva kontakt u napajanju gdje nebi smjelo dobivati (ako se zelena i crna žica spoje, napajanje se upali), a moguće da je i do tipke, probaj zamjeniti tipku za paljenje računala sa onom za reset

ako nije ništa od toga, onda matična ploča nije ispravna

edit: moguće da postoji wake up event u postavkama biosa, isključi ih sve

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 0:35 (munjovoz).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Moze pomoc....imam intel pentium 4 jucer sam ga ugasio i isao ocistiti prasinu iz ventilatora na maticnoj...kada sam vratio sve na mjesto i spojio kablove nece se upačiti..tj.upali se i radi 3-4 sec cuje se bip i samo se ugasi.Pomoc!!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napisi koju maticnu imas i provjeri jel sve sjelo kak treba i jesi sve dobro spojio, dali bude duzi beep ili kratki ko kad svaki put kad palis komp

13 godina
neaktivan

vise se ni necuje beep,gdje da procitam ime maticne?

13 godina
neaktivan

provjeri jesi sve dobro spojio, ime maticne ti pise kod PCI slotova to ti je ispod graficke

13 godina
neaktivan

maticna je:prescott 800 dual channel...sve je dobro spojeno sve sam provjerio...

13 godina
neaktivan

sta bi moglo biti ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi siguran da ti je dobro sjeo hladnjak od procesora?

0 0 hvala 0
15 godina

Jesi vadio procesor? Ako jesi provjeri jel on dobro sjeo. Imao sam sličan problem prošli tjedan, procesor mi nije dobro sjeo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel moze ista drugo osim te paste ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa moras stavit termalni pastu inace ti se temperatura dobro neprenosi sa procesora na hladnjak jel kad nestavis izmedu procesora i hladnjaka ima zraka pa ti se procesor zagrije i ugasi ti se komp

16 godina
neaktivan

Gledaj ako si skinuo hladnjak sa procesora onda moras promjenit termo pastu jer ti se vjerojatno procesor pregrijava. Imas ju u svakom informatickom ducanu kosta od deset pa nadalje kuna ovisno o kvaliteti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gogi321 kaže...

Gledaj ako si skinuo hladnjak sa procesora onda moras promjenit termo pastu jer ti se vjerojatno procesor pregrijava. Imas ju u svakom informatickom ducanu kosta od deset pa nadalje kuna ovisno o kvaliteti.

Ma i te termalne paste više nisu toliko ni potrebne kao nekad dok su procesori bili goli kad si ih praktički mogao oštetiti sa stiskom hladnjaka. Današnji procesori imaju puno manju temp. nego nekad stariji procesori ali nije na odmet je imati 2-3 sutpnja bude manje temp.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 17:14 (draw).
13 godina
neaktivan

Ok hvala vam puno vec sam mislio da je oso u 3 pm jer je to star komp :))

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
draw kaže...
gogi321 kaže...

Ma i te termalne paste više nisu toliko ni potrebne kao nekad dok su procesori bili goli kad si ih praktički mogao oštetiti sa stiskom hladnjaka. Današnji procesori imaju puno manju temp. nego nekad stariji procesori ali nije na odmet je imati 2-3 sutpnja bude manje temp.

Nije stvar u tome da se moglo ostetit, nego procesor ni hladnjak nisu 100% ravni pa se stavlja pasta da popuni rupe..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice