Računalo se nece upaliti

poruka: 3
|
čitano: 1.326
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Računalo se nece upaliti

Imam staro racunalo i kad ga zelim upaliti nema slike ni beepa nicega i kada ga zelim ugasiti drzeci tipku za paljenje nece se ugasiti pa ga moram na napajanju ugasiti.

probao sam sve moguce kombinacije(bez rama,bez procesora,samo s maticnom i procesorom),probao sam i izvadit bateriju,opet nista probao sa integriranom grafickom opet nista.stvarno neznam.svi se ventilatori vrte

Amd sempron 2800+

ati hd 2400 pro agp 512mb

1gb ram

winfast 760gxk8mc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Računalo se nece upaliti

Otišla MBO, vjerojatno.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Re: Računalo se nece upaliti
Tigera22 kaže...

Imam staro racunalo i kad ga zelim upaliti nema slike ni beepa nicega i kada ga zelim ugasiti drzeci tipku za paljenje nece se ugasiti pa ga moram na napajanju ugasiti.

probao sam sve moguce kombinacije(bez rama,bez procesora,samo s maticnom i procesorom),probao sam i izvadit bateriju,opet nista probao sa integriranom grafickom opet nista.stvarno neznam.svi se ventilatori vrte

Amd sempron 2800+

ati hd 2400 pro agp 512mb

1gb ram

winfast 760gxk8mc

-stara MBO, 99% crkla.

-dali ima PC-speaker? (beep zvučnik, važna stvar ponekad).

-bez CPUa MBO ne radi, tako da može biti CPU.. ovisno o konkretnom kvaru (MBO/CPU), alarm bi nešto javljao, ali ne uvjek (samo 'dobar' kvar beepa). Sve ostale komponente koje nedostaju (npr RAM, VGA..) bi palile alarm kad bi MBO+CPU bili ispravni. Dodatni problem je i integrirana VGA.

-svi vade bateriju.. nikako da se ta nepotrebna 'navika' makne, al ok i to je obavljeno. (reset/clrcmos ili kad BIOS-MBO radi učitavanje defaulta, je ista stvar, dodatno, bateriju možeš maknuti npr može biti prazna. Svrha beterije je samo da pamti postavke i sat... PC može najnormalnije raditi bez nje ako je BIOS odgovarajuće podešen nakon paljenja).

-kao i ventilatori, to što se vrte ne znači baš ništa, pa ni to da je npr napajanje ispravno samo da nešto struje dolazi nakon paljenja, ništa više.

tako da možeš još probati napajanje, provjeriti sve konektore, .. zvučnik-alarm (možda je otpala žica pa ne radi), pregled MBO pogotovo dio oko CPUa i ispod njega (temperatura/pregaranje ostavi tragove)... pa čak i kratki spoj npr kućište, složiti na stolu MBO+CPU+napajanje.. ništa više. Te tri komponente moraju biti ispravne da bi npr alarm radio, njih probaj dodatno eliminirati npr napajanje na drugi PC (kod frenda i sl ili posuditi..). AMDovi CPUi su često crkavali zajedno s MBO ili samo MBO, samo CPU.. šanse su podjednake. Pošto je korištena dodatna VGA 2400 ona vuče dosta struje, tad ode MBO dok CPU preživi.. no beskoristan je jer je manjak takvih ispravnih-polovnih MBO.. pa vidi i po oglasnicima dali se nešto nađe. Tad VGA gledaj kao sumnjivu.. jer se može desiti da ubije ispravnu MBO. Možda je jeftinije odnjeti u servis nego isprobavati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice