Računalo se ne pali iz prve

poruka: 4
|
čitano: 999
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Pozdrav,

u zadnjih 2-3 tjedna sam naišao na problem da se računalo ne želi upaliti iz prve. Naime prilikom prvog paljenja čuje se prvi beep i ništa se ne događa. Nakon pola minute pale se svjetla na tipkovnici i monitoru te ssd lampica no i dalje se ništa ne događa.

Kako bi uspješno upalio računalo moram ga "na silu" ugasiti i ponovno upaliti. Tada sve radi i boot-a se bez problema.

Ponekad se zna dogoditi da nakon tog paljena dolazi greška "It looks like Windows didn't load correctly".

Kada ne uspije iz prve/druge/treće zna se dogoditi da budu 3 kratka beep-a i onda sve treba ispočetka (gašenje na silu pa paljenje)

Pokušao sam sa sljedećim: provjeravanje svih konektora, mijenjanje slotova za RAM i proba sa pojedinačnim RAM-om, micanje OC-a (proc i memorija). 

Konfiguracija je navedena u potpisu ali za svaki slučaj još jednom:

ASUS Prime X370-PRO
Ryzen 5 1600 @ 3.75 GHz w/ Ryzen Wraith
G.SKILL 2x8 GB DDR4 3200MHz
----------------------------------------
Storage:
SSD Samsung 850 PRO 256GB
HDD WD Blue 1TB
GPU: MSI GTX 1080 Gaming X
PSU: Corsair CX650M 650W
Monitor: BenQ XL2411Z 144H

Senior IT Consultant
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napajanje?

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Re: Računalo se ne pali iz prve
C3c1l kaže...

Napajanje?

Nisam u mogućnosti isprobati s drugim pa ne isključujem da bi moglo biti do toga. 

Misliš u smislu slabo napajanje ili? Računalo se palilo normalno i iz prve 6-7 mjeseci bez problema (sve do sada)

Senior IT Consultant
14 godina
neaktivan
Re: Računalo se ne pali iz prve
GreenDevil kaže...
C3c1l kaže...

Napajanje?

Nisam u mogućnosti isprobati s drugim pa ne isključujem da bi moglo biti do toga. 

Misliš u smislu slabo napajanje ili? Računalo se palilo normalno i iz prve 6-7 mjeseci bez problema (sve do sada)

Njega sam se prvog sjetio jer sam nesto slicno ja dozivio i isto je bilo corsair napajanje.

Upalio bi mi se nakon sto bi ga iskopcao skorz iz zida i pustio da se kondenzatori isprazne.

Dok je komp bio u radu sve je funkcioniralo, problem bi se desio ako ode u sleep ili ako je skroz ugasen.

Zamjenio napajanje i sve dela ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice