Računalo se gasi - restarta

poruka: 8
|
čitano: 1.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav ekipa treba mi pomoć

računalo mi se u igri nekad ugasi, nekad restarta. Nekad mi se dešava da igram do 1h vremena i sve normalno uopće nema problema a nekad se nakon kratko vremena ugasi ili restarta. Mislim da je napojna jer sam svjestan da imam MSI loša napojna a grafička je Radeon R7 260x, sad me zanima kako mogu biti siguran da je do napajanja a da ne moram montirati drugo... Ovo mi se dešava samo u jednoj igrici, u drugim igrama se ne dešava...

Džedaj

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Računalo se gasi - restarta
marsovac kaže...

..Ovo mi se dešava samo u jednoj igrici, u drugim igrama se ne dešava...

- tad je soft problem. Naravno, moguće da je pod opterećenjem (najveće u toj igri) no vjerojatno bug ili crack..

za eliminaciju-potvrdu, obaviš strestest, neki 3dbenč.. ili pribaviš 'bolju' igru.

ili.. klasično s radeonkama, neka verzija igre radi dobro samo s ponekom verzijom drivera, starija igra može imati problema s novim vga itd.. potražiš patcheve ako postoje, promjeniš igru (i kako kažeš problema nema..) alternativa promijeniti vga u odgovarajuću :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Nije mi problem promjeniti neku komponentu ako je kad bih znao do čega je, pokušat ću sa nekim bench alatom...

Džedaj
16 godina
marsovac kaže...

Nije mi problem promjeniti neku komponentu ako je kad bih znao do čega je, pokušat ću sa nekim bench alatom...

komponente su HW, po navedenom, problem samo s jednom igrom, je soft-SW.

- za svaki problem, prvo trebaš otkriti uzrok da bi ga mogao eliminirati, sve ostalo je beskorisno.. (ali to ne isključuje da je PS loš.. ili da druga VGA npr nVidia ne bi bila rješenje.. no tad to potvrđuje soft uzrok tj bug u igri-driveru = SW uzrok).

- s ove strane je nemoguće znati bez čarobne kugle (na servisu..) .. nešto bolje, nikad nećeš online otkriti što je stvarno uzrok, to moraš sam.

btw, kad je već ovakva situacija, čista logika kaže, navedeš OS (win-lin-osx...) driver, naziv igre (i izvor tpb-origigi..), količinu RAMa, OC, dodatni soft-utilse, AV..  i tad netko iz prve ruke možda zna.. jer to sve utječe na rad. PS ili VGA su samo jedan dio. npr možda je problem ram, hdd.. mbo? možda su u šumici. :) no za sad je jedina igra koja pokazuje problem.

14 godina

Mozda mu je ta igrica veliki napor za hardware pa se dodatno komp grije?

Mozda bi trebao pogledati malo temperature,jer komp se uglavnom restarta zbog visoke temperature?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Milka30 kaže...

Mozda mu je ta igrica veliki napor za hardware pa se dodatno komp grije?

Mozda bi trebao pogledati malo temperature,jer komp se uglavnom restarta zbog visoke temperature?

- da, možda ... a možda igra tetris :)

- nije ništa naveo pa nagađati nema smisla. (ovo služi kao primjer ostalima, kao tema, kao način kako se neki problem može/možda fixa..)

.. a tad je važno koja konkretna igra, koji driver, koliko RAMa (i koliko slobodnog RAMa).. važno je sve, jer sys je sve to zajedno. Čitati requirementse, kad je problem u jendoj igri, pogledati na njenom forumu, patchevi i sl.. dok se npr praćenje temperature ili bilo koji neobičan zvuk iz PCja podrazumijeva, ali to bi onaj tko pita trebao znati-navesti.. mi to ne možemo vidjeti. Pitati npr kolika je tempratura je beskorisno, tj tad on pita kako, pa mu se da link na hwmonitor, pa on napiše recimo 45c .. i opet ništa ne znamo :) a zatrpamo temu.. ili napiše 145c pa tad zaključimo da ili se pregrijava ili ima loš soft-nekompatibilan sa senzorima na mbo-vga.. itd. itd.

edit: no ono što znamo, sigurno, ruši se samo u jendoj igri.. i to je za sad jedini uzrok, soft, za sad ne treba sumnjati na ostatak kao HW dio...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 16:03 (ihush).
10 godina
neaktivan

Nisu svi nivoi u igri isti , nije isto opterecenje kad gledas u plafon i kad se napucavas sa 40 botova. Skini Hw moniotor dok je ukljucen igraj igru , alt+tab i vidi kolko je min 12v grana ako je ispod 11.6 napajanje je 90%. Uymi od druga neko krsteno napajanje na dan pa probaj onda da vidis dal je definitivno napajanje. Ako se i dalje desava neka komponenta se pregreva.

9 godina
Kako su rekli u prethodnim komentarima, provjeriti temperature te treba vidit koja je igra i spec tvoga kompa da znamo. I je li ti bučan komp? Možda ti hladilica ne grije cpu dobro, ja sam imao sličan problem, kad bi igrao jače igre komp bi se samo izgasio ili restartao. Bio sam odvida hladilicu i usisivačom očistio a i ti to učini jer da ti je do gpua samo bi se zacrnio monitor, tako da bi ti preporučio da očistiš cpu dobro
hh

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice