Puckanje u računalu

poruka: 8
|
čitano: 901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Puckanje u računalu

pozdrav svima, trebam mišljenje stručne ekipe, u principu nemam nikakvih problema s računalom, sve radi kao sat, ovo je više preventivno pitanje, dakle dogodi se nekad, rekao bi 2-3 puta dnevno da jednostavno pucne nešto u računalu, teško mi je uopće objasniti, kao neki klik, zapravo taj zvuk me dosta podsjeća na klik kad ga palim ili gasim, također to nekad čujem i iz monitora, je li to možda zvuk struje? možda je totalno bezazleno, ali eto reko da provjerim ovdje s vama

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Puckanje u računalu

Kao mehanički klik? Možda je disk! A možda izlazi iz nekog stand-bya pa se uistinu i pali. Da nije to?

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Puckanje u računalu
Cansee kaže...

pozdrav svima, trebam mišljenje stručne ekipe, u principu nemam nikakvih problema s računalom, sve radi kao sat, ovo je više preventivno pitanje, dakle dogodi se nekad, rekao bi 2-3 puta dnevno da jednostavno pucne nešto u računalu, teško mi je uopće objasniti, kao neki klik, zapravo taj zvuk me dosta podsjeća na klik kad ga palim ili gasim, također to nekad čujem i iz monitora, je li to možda zvuk struje? možda je totalno bezazleno, ali eto reko da provjerim ovdje s vama

Ovo što čuješ iz monitora je vrlo vjerojatno širenje plastike zbog temperature. Svi puckaju kad su novi, a neki uredno i nakon par godina.

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
10 godina
PirateX kaže...

Kao mehanički klik? Možda je disk! A možda izlazi iz nekog stand-bya pa se uistinu i pali. Da nije to?

znam da se hardovi znaju čuti, ali ne djeluje mi baš tako, a opet možda i je, kažem najviše me podsjeća na klik kad upalim računalo, al opet nije točno tako, i zapravo uopće ne bi to opisao kao klik, nego jednostavno pucne u računalu, bilo bi vrhunski kad bi mogao snimiti, al kad ne znam kad će se dogoditi

evo dok ovo pišem je pucnilo jednom, znači ništa ne radim na računalu osim što pišem ovaj post, nikakav poseban program nije upaljen, niti koristim nešto sa hard diska. jel može ikakve veze imati to što imam 2 hard diska u raidu0?

14 godina
Puckanje u računalu

Testiraj disk po disk jedno vrijeme, čisto da eliminiraš to, možeš napraviti i dijagnostiku diskova koristeći se sljedećim uputama, KLIK.

Nakon toga probaj ugraditi drugo napajanje, pa opet testirati s njime jedno vrijeme.

Svakako provjeri da li je računalo spojeno na ispravnu strujnu instalaciju, oscilacije napona u mreži ti možda uzrokuju

ovo kako ti to kažeš "puckanje".

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 18:07 (Valentin17).

0 0 hvala 1
10 godina
Valentin17 kaže...

Testiraj disk po disk jedno vrijeme, čisto da eliminiraš to, možeš napraviti i dijagnostiku diskova koristeći se sljedećim uputama, KLIK.

Nakon toga probaj ugraditi drugo napajanje, pa opet testirati s njime jedno vrijeme.

Svakako provjeri da li je računalo spojeno na ispravnu strujnu instalaciju, oscilacije napona u mreži ti možda uzrokuju

ovo kako ti to kažeš "puckanje".

danas ću testirati diskove

nemam baš trenutno mogućnosti da ubacujem drugo napajanje, tako da ću to ostaviti za poslije ako bude bilo potrebe

instalacije su odlične, to sve štima, računalo je spojeno na APC prenaponsku zaštitu, koja je spojena na ispravnu strujnu instalaciju

ono što sam zaboravio spomenuti još u prvom postu, zna pucnuti i kad je ugašen komp, sinoć sam ga ugasio, legao spavati i poslije jedno 15 minuta pucnulo

11 godina
neaktivan
Puckanje u računalu

Moguce da je od topline, plastika na GPU i slicno. U nekim monitorima apsolutno normalno, jedan moj monitor "puca" pogotovo zimi kad upalim grijanje ili kad otvorim prozor, ugl. kad su promjene temperature.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Cansee kaže...

Svakako probaj spojiti bez prenaponske zaštite pa malo testirati bez nje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice