Problemi sa hdd i instalacijom wondows 7

poruka: 8
|
čitano: 1.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi sa hdd i instalacijom wondows 7

bog svima na forumu imam jedan problem sa hard diskom naime ja imam 2 hard diska na kompu jedan od 80 i njega ocitava komp i sve radi a drugi od 500gb neocitava ga kao hard disk nego kao dvd pogon i kad mu iskopcam kabal pise sata cable unpluged i kad ukopcam pise pluged zasto ga ocitava kao dvd pogon prije 4 dana je radio kak treba,drugi problem je sa windows 7 instalacijom ocita ga odaberem disk i instalira prvi dio i kad treba resetirat komp on se reseta i onda pokaze plav ekran i nest windows detected errors i nece dalje.zna li neko rjesenje ovih problema 

alen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problemi sa hdd i instalacijom wondows 7

Najprije ispitaj disk s nekim dijagnostičkim alatom da li je ispravan. Onda uštekaj disk idi u disk managment  i tamo ga instaliraj u sustav.

15 godina
neaktivan

ja nemam nijedan alat di se moze provjerit s tim alatom a jel se sad kad neradi obrisalo sve s njega.jel zna ko za windows zast tu gresku izbacuje 

alen
17 godina
neaktivan

Daj vise podataka o HDD-ima. Da li su SATA ili IDE? Jesi li podesio jumpere? Oname gde ide Windows mora biti MASTER a drugi SLAVE  ali samo ako su na istom kablu.

Zatim kako su spojeni na maticnoj? Gde pokusavas instalirati Windoze? Na onaj veci ili na onaj manji? Koja ti je maticna?

██████████████████████
15 godina
neaktivan

maticna je gigabyte k8u.sata su,sta su jumperi a koji mora biti master a koji slave na c mi je ovom manjem windows a na tom sto neradi necu nist radit.windows cu instalirat na taj manji koji je podjeljen na 2 djela c i d ja cu na d stavit windows kak god da spojim hard diskove uvjek radi samo taj od 80 gb a od 500 nikako od 500 gb je star 1,5 god.nisu na istom kablu svaki ima svoj kabal prema maticnoj a napajanje iz jednog kabla koji se razdvaja za dva diska jel onda moraju bit master i slave    

alen
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 14:00 (alen007).
17 godina
neaktivan

Kada imas SATA onda ne trebas premestati jumpere na disku (to su kratkospojnici koji se stavljaju odpozadi i sa time oderdivas prioritet uredaja)

Anyway,, gledaj da ti taj disk na kojem ide instlacija bude prikopcan na maticnoj onamo gde pise SATA1 a ovaj drugi na SATA2. ..pise sa sitnim slovima na maticnoj.

Da li je ovo slucaj i kada imas instalirano XP ili Vistu?

██████████████████████
15 godina
neaktivan

windows xp je gore probat cu vidit to za kablove znaci sata 1 taj od 80 a sata 2 od 500gb

alen
15 godina
neaktivan

kablovi provjereni sve dobro je ukljuceno i neradi jos ga uvjek ocitava kao dvd ram pogon e.

alen
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice