Problemi sa hard diskom

poruka: 4
|
čitano: 2.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problemi sa hard diskom

......dragi ljudi iman veliki problem...

radi se o tome da iman ibm deskstar dtla-307045 model pata hard disk......

problem je u tome što ga ne čita računalo tj. nemogu ga pokrenit i mislin dae problem u ide kabelu, jumperi su u redu....

kada ubacin wind xp sp2-3 cd i pokušan instalaciju javlja mi grešku da ubacim odgovarajući boot device.....

ako stavin win vistu i 7 on pokrene instalaciju ali kad dođe do onog dila di triban birat particije i destinaciju za instalaciju ne čita mi hard disk....ako pokušan naći raid/sata drivere za moju matičnu (asus k8ux) ne postoji za win 7 ili vistu jer je ovo stariji komp....pls help meeeee {#}{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Problemi sa hard diskom

Ako stavip xp on a on ti kaže da nema boot device? Znači em ti cd od xp-a nije bootabilni (jer kažeš da sa cd-a od 7ice ide normalno boot) em ti je disk u banani.

Kažeš da su mmožda ide kablovi, pa daj zamijeni, ako kabel od cd-a radi, a očito radi kad ti dopušta da pokreneš boot sa win7 cd-a onda stavi taj kabel od cd na hard pa probaj tako.

iako sumnjam, vejrojatno je problem u riknutom disku.

međutim...kad odeš u BIOS, jel ti prepoznaje tamo disk ili ti izbacuje nego glupavo šifrirano ime diska?

I kad instaliraš 7icu onda moraš isključit native sata u biosu, ili umjesto AHCI stavit IDE mode itd, ovisi o biosu kojeg imaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi sa hard diskom

ma bootabilni je cd samo izgleda da je i nešto riknilo na matičnoj jer kad san prilključija drugi hard disk opet isto sranje tako da je možda čak i napajanje ali probat ću ga ja stavit na satu........me hvala meštre al pokušat ću sam još nešto iskombinirat

16 godina
Problemi sa hard diskom

-moraš vidjeti disk u BIOSu, ako ga nema crko je disk (najvjerojatnije) ili kontroler (ili kabel).

-testiraš tako da ga priključiš na drugi kompijutor, ili drugi ispravan disk na ovu matičnu..

-ako nemožeš tako testirati, samo se približi i slušaj zvuk diska kod paljenja, ... neobični zvuci kao škljocanje znače da je disk crko (kao i tišina bez zvuka paljenja sevo motora..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice