Danas mi je došla nova memorija za PC ali.. U kompu je Asusova matična M4A77... U User Manualu koji sam dobio uz matičnu piše da podržava između ostalih memoriju 2GB DDR2 800 MHZ 240-PIN, te sam takvu i kupio... Sad kad stavim memoriju u komp, pokušam upaliti, u kompu se samo upale ventilatori... Na ekranu nema nikakve slike, a komp ostane zamrznut... Probao sam mijenjati memoriju po slotovima, ali ništa...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Probaj prije nego staviš novu memoriju nadogradit BIOS, onda možeš Clear CMOS napravit.
- Ako ne pomogne, moguće je da je sama memorija nesipravna, to možeš provjerit da ju ubaciš u neki drugi PC.
- Ako nisi izvadi bateriju sa matične na par minuta, vrati natrag pa onda probaj upalit.
Checking for CD-ROM...
CD-ROM not found!
Checking for USB Device...
USB Device not found!
http://i.imgur.com/DyHcAeC.jpg
Imaš li originalan CD/DVD od matične ploče?
A kada izvadiš novi RAM, a ostaviš/vratiš samo stari, opet se ovo događa? Da li ti matična pušta beep-ove ?
A kada izvadiš novi RAM, a ostaviš/vratiš samo stari, opet se ovo događa? Da li ti matična pušta beep-ove ?
ovako, sa starijim ramovima mi sve radi normalno, ali kada stavim ovaj novi pojavi mi se ovo s checking...instalirao sam novi BIOS i sada pokušavam ovo preko cd-a, kopirao sam rom file na cd ali mi opet kaže da nemože nać i čuju se beepovi i not found, kada sam stavio orginalni cd od matične reklo mi je da ne podudara tu verziju matične i da nemože instalirat jer sam ja instalirao novu verziju
da vratim stariju verziju BIOS-a?
Ako radi normalno na starom RAM-u ne moraš vraćati BIOS. Taj RAM koji si kupio testiraj u drugom računaru i odvrti memtest. Ako je ispravan prodaj ga nekome i kupi drugi koji može bez problema raditi u tvojoj ploči.
Ako radi normalno na starom RAM-u ne moraš vraćati BIOS. Taj RAM koji si kupio testiraj u drugom računaru i odvrti memtest. Ako je ispravan prodaj ga nekome i kupi drugi koji može bez problema raditi u tvojoj ploči.
stavljao sam i u drugi pc, isto se dešava