Problem sa paljenjem racunara

poruka: 37
|
čitano: 13.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Sklopio sam racunar oko Gigabyte GA-G31M-S2C ploce sa Intelovim Core Duo procesorom i 2 GB RAM-a te 7200 grafickom. Napajanje je Codegenovo od 480 W.

Imam neobican problem - racunar se upali tek nakon nekoliko (svaki put je drugaciji broj) pritisaka na tipku na kucistu. Nakon sto se upali sve radi stabilno i ispravno. Nakon sto racunar ugasm ili posaljem u standby, pri paljenju je opet ista prica.

Sumnjam na napajanje, ali ne znam zasto se ipak upali ako je neispravno....

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 12:11 (Gambino).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda će ti djelovat smješno ali probaj ištekat flopy,možda je riknuo. To se meni dogodilo kad sam zamijenio napajanje nije mi se htio upalit komp. i slučajno sam ištekao flopy i radilo je bez greške.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa paljenjem racunara
autorov komentar

Nisam ni prikljucio floppy :)

Evo maloprije se upalio iz prve...

16 godina
neaktivan

Daj provjeri da nisi krivo spojio paljenje i restart?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Samo je spojen tasterza paljenje, nisam cak ni ledice ukljucio.

16 godina
neaktivan

Vjerojatno ti je napajanje preslabo. codegen i nisu bas neka kvalitetna napajanja.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gambino kaže...

Sklopio sam racunar oko Gigabyte GA-G31M-S2C ploce sa Intelovim Core Duo procesorom i 2 GB RAM-a te 7200 grafickom. Napajanje je Codegenovo od 480 W.

Imam neobican problem - racunar se upali tek nakon nekoliko (svaki put je drugaciji broj) pritisaka na tipku na kucistu. Nakon sto se upali sve radi stabilno i ispravno. Nakon sto racunar ugasm ili posaljem u standby, pri paljenju je opet ista prica.

nvidia geforce 7200 graficka?

Ako je ta graficka onda napajanje nema veze s paljenjem.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina

Imao sam relativno slican problem,i poslije puno kemijanja i mijenjanja komponenti,kablova i slicno mislim da mi je na kraju bio problem u memoriji.

Promijenio sam vise stvari ali mislim da je ipak memorija bila ta problematicna.

Ne znam kakve ona tocno ima veze s napajanjem ali posto se sve to kopca na maticnu neke sigurno ima.
Uglavnom probaj testirati memoriju,nista te ne kosta a bar si onda miran.

16 godina
neaktivan

Napajanje premda nije marka u ni kojem slučaju nije preslabo, jedino je moguće da nevalja, ali preslabo nije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da ima G31 plocu, znaci integriranu intelovu graficku na njoj, mozda da u biosu iskljuci tu integriranu graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Ta je graficka, a kako mislis napajenje nema veze sa paljenjem u vezi graficke...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Ugasena je u BIOS-u u startu
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Probacu izvaditi memoriju pa probati hoce li se odmah paliti ploca
16 godina
neaktivan

nisam moderator, ali morao sam reagiratiŠutim    pa mogao si to sve napisati i u jednom postu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Eh vidio sam i ja da glupo izgleda, no ja sam isao na tipku brzi odgovor pored razlicitih postova i ocekivao sam da ce odgovore prikazati ispod postova na koje se odnosi, medjutm ispalo je ovako. Sorry....

Da se vratim na temu...izbacio sam 7200 i ostavio samo integrisanu intelovu grafiku i situacija je slicna. Dva puta je upalio iz prve, a treci put iz 3. pritiskanja tastera i onda sljedeci put opet iz prve.

Mislim da je najbolje da probam sa drugom napojnom, a ako to ne uspije da probam sa drugim tasterom spojenim na plocu. Nakon toga kao uzrok ostaje samo ploca.

16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

nisam moderator, ali morao sam reagiratiŠutim    pa mogao si to sve napisati i u jednom postu

A ti si ga mogo upozorit na PM, isto kao sto ja nisam sada tebe.. lol. Nego jel kad stisnes tipku za upalit komp, jel ima komp kakvih znakova pa se samo nece boot-at ili nema slike ili je skroz mrtav( necuju se ventilatori ni nista)?
16 godina
neaktivan
Gambino kaže...

Eh vidio sam i ja da glupo izgleda, no ja sam isao na tipku brzi odgovor pored razlicitih postova i ocekivao sam da ce odgovore prikazati ispod postova na koje se odnosi, medjutm ispalo je ovako. Sorry....

ma sve ok. ako nisi znao, ako želiš dat odgovor za više postova, klikni na gumb Višest. i tako označi par postova i onda skrollaj skroz do dna stranice i vidjet ćeš gumb Višestruko citiraj i klikni na i onda možeš dat odgovor za svaki post. sory, malo je offtopic...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
mtopol kaže...

Nego jel kad stisnes tipku za upalit komp, jel ima komp kakvih znakova pa se samo nece boot-at ili nema slike ili je skroz mrtav( necuju se ventilatori ni nista)?
 Nema nikakvih znakova, niti se ventilatori vrte niti se popale ledice po ploci, i onda nakon, recimo, sljedeceg pritiska uredno zavrti bipne itd... :)

16 godina

izvadi ram i posebno stavljaj jedan po jedan i mjenjaj im raspored nekad zna bit do toga

a jesi li možda oc-a?

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo još jedne mogučnosti, ne kažem da je to ali bi bilo dobro provjeriti..

Sve je to čudno, nekad upali iz prve nekad iz treće etc.etc., a kažeš da kad ne pali, da se ventilatori ne zavrte niti ledice na ploči ne pokazuju znakove života, možda se radi samo o zaHebanom prekidaču za paljenje računala, onom na kučištu, možda kontakti nisu dobri pa nekad radi a nekad ne, možda i u žicama koje vode od inog prekidača do ploče, bilo bi super kad bi mogao to isprobati na drugom kučištu, ili probaj malo one žice pomicati, gumb za paljenje i too!! Ponekad je problem tak jednostavan a čovjek rijetko posumnja na to!!

AMD Athlon x2 6400+ @ 3,2 // HD 3870 OC // 2 GB DDR2 OCZ 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma pravo da ti kazem, mrsko mi sve to isprobavati, nek radi ovako svakako cu mijenjati napajanje i kuciste uskoro, pa ako to ne pomogne....

Nadao sam da je neko mozda imao slicnu situaciju i rijesio, no ocito je ovo moje kuciste posebno svojeglavo :)

Na kraju i ja sumnjam da je do tastera na kucistu, ako nista probacu kratko spajati na ploci direktno da vidim.

16 godina
neaktivan
Gambino kaže...

ja sam imao sličan isto takav problem,sve sam to radio što kolege predlažu ali nije bilo pomoći,

i na kraju sam izvadio tipku za paljenje i otad sve radi normalno bilo je do tipke,kad skineš dugme za paljenje unutra imaš još jedan prekidač.

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478 DIMM SDRAM 184 pin DDR2 1GB Grafika on board služi još uvijek
17 godina
neaktivan

Da je problem s napajanjem tebi bi se komp upali, tj. počeo bi ti se vrtiti ventilator i sl, i onda bi se ugasio. To se događa kad ti je napajanje preslabo ili imaš negdje kratki spoj. Ako ti se komp upali normalno kad se upali i radi, tj. ne ckne ili se ne pojavi plavi ekran smrti ili sl. i ako kad stisneš restart preko windowsa on se normalno resetira onda nebi trebalo biti problema s kompom. Mislim da je kod tebe problem puno manji, ne radi ti prekidać dobro za paljenje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dugi kaže...

Da je problem s napajanjem tebi bi se komp upali, tj. počeo bi ti se vrtiti ventilator i sl, i onda bi se ugasio. To se događa kad ti je napajanje preslabo ili imaš negdje kratki spoj. Ako ti se komp upali normalno kad se upali i radi, tj. ne ckne ili se ne pojavi plavi ekran smrti ili sl. i ako kad stisneš restart preko windowsa on se normalno resetira onda nebi trebalo biti problema s kompom. Mislim da je kod tebe problem puno manji, ne radi ti prekidać dobro za paljenje.

Meni ovo sve baca na smjesne teorije...

znaci racunalo ti dode do windowsa...
nisam primjetio nigdje u tekstu-- Dali ti se kompjuter sam ugasi iz windowsa? tj bez da ga ti gasis, ono samo da prasne.
Ako on dode do wina to znaci da sve radi, jer inace nebi se ni upalio da ne radi graficka, proc, memorija i slicno.
Znaci jedino ostaje problem u napajanju koje ocito ne potegne dovoljno na pocetku, kao kad palis brodski motor :)))

ajde napisi sta ti je sve na napajanju, od floppya do cda i diskova i kolicinu istih.
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Ma nije problem do windowsa, ne krene ni bios.

No, da ne duljim evo vec duze vrijeme radi ko zuca i pali iz prve...

16 godina
odjavljen

Ako opet krenu problemi, ištekaj dugme za paljenje i na njegovo mjesto stavi reset i pokušaj palit komp preko reset prekidača. Na taj način ćeš znati da li je do prekidača.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam identican problem sa gigabajtovom plocom jedina razlika je sto kada ne upali od prvi put rade ventilatori gore lampice na ploci(ne gase se) nije kao u navedenom slucaju

ekran je sivo plav, nekad dodje do toga da ostane na monitoru logo ploce ali nista dalje

imam takodje lose napajanje od 400w ms i pokusao sam da ga zamjenim sa novim , istog proizvodjaca i iste jacine ali isti problem

sada razmisljam da kupim chieftec od 550w 

dali je neko imao slicnih iskustava sa kvalitetnim napajanjem?

dali je neko rijesio ovakav problem?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 13:04 (smrr).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
imam identican problem sa gigabajtovom plocom jedina razlika je sto kada ne upali od prvi put rade ventilatori gore lampice na ploci(ne gase se) nije kao u navedenom slucaju

ekran je sivo plav, nekad dodje do toga da ostane na monitoru logo ploce ali nista dalje

imam takodje lose napajanje od 400w ms i pokusao sam da ga zamjenim sa novim , istog proizvodjaca i iste jacine ali isti problem

sada razmisljam da kupim chieftec od 550w 

dali je neko imao slicnih iskustava sa kvalitetnim napajanjem?

dali je neko rijesio ovakav problem?

0 0 hvala 0
16 godina

-s tom serijom ploča je stara verzija biosa F3 koja ne prepoznaje wolfdale i množitelj+0.5, trenutno je F6d-BETA jedini izbor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ja imam sličnih problema - mnogostruki

1) nekad se pali više puta (pali ventilatore i ugasi i tako 2-3 puta dok dodje do POSTa)

2) nekad zaglavi na logu (sam piše Gigabyte...)

3) kad uđe u windows, za 5-10 sek se sam restarta

4) nekad čim uđe zaglavi miš i tipkovnica

5) samo jednom mi je bio BSOD sa nekom greškom 0x000000BE, piše atapi.sys nešto .. (ali to se samo 1 desilo)

6) malo sam mijenjao mjesta modulima RAMa, sad 1 i 3 mjesto ne radi (crn ekran, nema ni biosa..), a 2 i 4 radi

7) u biosu nigdje ne mogu naći gdje mogu isključiti memory caching i shadowing (a to je sugerirao tijekom BSODa)

sad ću pokušati isprobati neki memtest sa corsairovog foruma te ću sve formatirat windows nanovo, ak imate kakve ideje molim Vas pomagajte, izluđuje me već danima pri svakom paljenju drugačije se ponaša

mislim da ne bi smjelo biti slabo napajanje, ne?

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice