Kao sto ime kaze kaze. Od jednom se pojavilo, jednostavno ako je grafa u 2d clockovima, pristupanje bilo kojoj stvari koja ima senzore za nesh na njoj uzrokuje ogroman lag, najvise aida64.
Iz nekog razlog sa MSI AB nema problema, grafa radi u 3d normalno. U trenutku kada se to desi CPU usage ode veoma visoko, oko 70%.
Probao sam slijedece:
Resetovanje BIOS
Premjestanje sa 3.0 na 2.0 PCI-E
Novi drivere
Brisanje registry.
Ako itko ima kakav savjet, neka puca brzo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kao sto ime kaze kaze. Od jednom se pojavilo, jednostavno ako je grafa u 2d clockovima, pristupanje bilo kojoj stvari koja ima senzore za nesh na njoj uzrokuje ogroman lag, najvise aida64.
Iz nekog razlog sa MSI AB nema problema, grafa radi u 3d normalno. U trenutku kada se to desi CPU usage ode veoma visoko, oko 70%.
Probao sam slijedece:
Resetovanje BIOS
Premjestanje sa 3.0 na 2.0 PCI-E
Novi drivere
Brisanje registry.
Ako itko ima kakav savjet, neka puca brzo.
Možda da promijeniš power profil 2D na veći napon sigurno bi dobro išlo izgleda da ti je 2D na veoma niskom naponu.
Znam da je bilo davno, ali tek sada vidjeh poruku, uglavno desava se i sa HD 7870 kada je u low 2D modu.
Aida support mi je pomogla, tako sto su mi poslali novu beta aida, desava se i sada, ali je mnogo manje.
Kako da povecam 2D napon? Pada mi napamet jedino bios editor, a nema podrske za HD 7000 seriju.