Procesor mi se zna nakon 2-3 sata igranja zagrijati do 90C stupnjeva i onda mi se pc ugasi. Pošto sam potpuni noob u vezi hardvera, pretpostavljam da bi trebao promjeniti termalnu pastu( nije mijenjana 2 godine)? Problem je što ne znam to napraviti, ali valjda bi uspio prateći tutorial na youtubu. Ili cpu cooler mi je los i trebam novi kupiti novi? Vjerovatno nekima ovo zvuči kao glupo pitanje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidi koji procesor imas i na youtubeu ces sigurno naci video (tako sam i ja), za pocetak kupi pastu mx-2 il mx-4 koje su jako dobre a cijena im je oko 30kn. Tutoriale oko nanosenja imas isto na youtubeu, svakako prije nanosenja nove ostatke stare ocisti s coolera i procesora pomocu ciste krpice na koju nakapas medicinskog alkohola. Ako temp i tad budu divljale kupi neki aftermarket cooler za 100-150 kn.
Samo da napomenem, pripazi kad budes vadio nakon godina nenanosenja. tj. nemjenjanja ljudima se zna zalijepiti CPU za cooler. Glupo, ali desava se, i onda pokrive sve pinove na CPU ili maticnoj.
nemjenjanja ljudima se zna zalijepiti CPU za cooler.
Dobro je procesor zagrijati i nakon toga odmah sve pogasiti te skinuti hladnjak, lakše pasta popusti iako ni fen nije stran, samo s njime treba znati.