Prednji i zadnji audio portovi neispravni

poruka: 4
|
čitano: 1.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Prednji i zadnji audio portovi neispravni

Znači problem je taj kada uštekam jack za slusalice i mikrofon zvuk uopce ne dobivam osim ako ne namještam kabel na sve strane i tek tada mi dođe do nekog iskrivljenog zvuka, to je na prednjem portu a kada sam probao na zadnjem zvuka nigdje i ako namještam kabel, u Windows mi prepoznaje zvuk ali ga slusalice ne dobivaju, probao sam sa par običnih i par za mobitel slusalica i uvijek je isto. Čini mi se da je nešto do kontakta jer dobijem zvuk kada kabel namještam ali me čudi zašto bi se u isto vrijeme i zadnji i prednji portovi prestali radit u isto vrijeme. Na matičnoj sam provjerio jeli labav kabel i nije bio. Pa me zanima koji je problem i kako ga popraviti.

EDIT: Mikrofon radi samo je problem sa zvukom.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prednji i zadnji audio portovi neispravni
HappyBloodyUser kaže...

Znači problem je taj kada uštekam jack za slusalice i mikrofon zvuk uopce ne dobivam osim ako ne namještam kabel na sve strane i tek tada mi dođe do nekog iskrivljenog zvuka, to je na prednjem portu a kada sam probao na zadnjem zvuka nigdje i ako namještam kabel, u Windows mi prepoznaje zvuk ali ga slusalice ne dobivaju, probao sam sa par običnih i par za mobitel slusalica i uvijek je isto. Čini mi se da je nešto do kontakta jer dobijem zvuk kada kabel namještam ali me čudi zašto bi se u isto vrijeme i zadnji i prednji portovi prestali radit u isto vrijeme. Na matičnoj sam provjerio jeli labav kabel i nije bio. Pa me zanima koji je problem i kako ga popraviti.

EDIT: Mikrofon radi samo je problem sa zvukom.

Hmm, o kojoj se maticnoj radit? Probaj drivere reinstalirat iako si rekao da se namjestanjem kabela sobije zvuk. Probaj istekat i ustekad od front audio kabel na maticnoj. Si probao ispuhat utore, uzet stapice za ciscenje usiju pa ocistit unutra kontakte?

sup bro?
12 godina

Ako je front panel sa utičnicama za slušalice i mic. pravilno spojen a straga su spojeni zvučnici sa svojim pojačalom tada oni rade sve dok se ne uključi slušalica na front-panel jer ta utičnica ima i prekidače koji odspoje signal za zadnju stranu.

Dakle problem po navedenom  je ta prednja utičnica koju je tokom vrimena netko jako opteretio fizički pa su spojevi na pločici popustili te ih treba ponovo zalemiti ili čak promjeniti tu 3,5mm utičnicu.

11 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Ako je front panel sa utičnicama za slušalice i mic. pravilno spojen a straga su spojeni zvučnici sa svojim pojačalom tada oni rade sve dok se ne uključi slušalica na front-panel jer ta utičnica ima i prekidače koji odspoje signal za zadnju stranu.

Dakle problem po navedenom  je ta prednja utičnica koju je tokom vrimena netko jako opteretio fizički pa su spojevi na pločici popustili te ih treba ponovo zalemiti ili čak promjeniti tu 3,5mm utičnicu.

Matična je ASRock FM2A55M-DGS R2.0. Zvučnike uopće ne koristim, samo sulšalice koje sam do nedavno imao spojene samo na zadnjim portovima i onda kad sam išao očistiti pc od prašine spojio ih nazad na prednje portove neznam ni ja zašto, i nakon tjedan dana možda mi se to desilo da zadnji port potpuno neradi a prednji kao da ima problem sa kontaktom. Nekog fizičkog opterećenja nije bilo jer dok su na prednjem portu stajale možda sam ih 1-2 puta ištekao i vratio da ih kod drugog pc-a spojim i to je to. One pinove na ploči sam išao ištekat i uštekat ali sam napravio totalno sranje. Pošto mi na matičnoj ti pinevi stoje ispod grafičke morao sam maknuti grafičku i kako imaju oni mali klipovi šta drže grafičku u slotu zaključanu ja sam ih pritisnia kao što se to kod rama radi jer sam mislio da tako i oni funkcioniraju međutim nisu...i slomio sam taj klip ili kako se to već zove i dalje od toga nisam htio ić, još i neznam jel mi sad grafička zaglavila u svom slotu ili je slobodna skroz i eto jebiga .

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice