Pokvario se Pc,mislim da je u pitanju CPU

poruka: 72
|
čitano: 8.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Pokvario se Pc,mislim da je u pitanju CPU

...............

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 18:37 (Frki2).
17 godina
protjeran

monitor. pod tim neobjašnjivim okolnostima je meni 2 puta crko monitor. sve bilo isključeno iz struje, i uvijeku tuđi kompovi...

Z
16 godina
neaktivan
Frki2 kaže...
stalker kaže...

Imaš li na svojoj ploči VGA?

Mislim da da.....

Onda monitor priključi na VGA, možda ti je u biosu enable-na grafička na matičnoj zato ne možeš dobiti sliku na monitoru preko druge grafičke kartice. U biosu napravi disable VGA na matičnoj i prespoji na drugu grafičku karticu koja se spaja preko PCI-E na matičnoj.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 20:30 (stalker).
16 godina
protjeran

Provjeri dali na MBO ima kondezator koji da je napuhan ili procurio.... Ak nema provjeri napajanje. Ak nije to iskopcavaj komponente jednu po jednu (zvucna,RAM Plocice[ali barem jedana da ostane])...

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kao sto pise,neznam sta bih moglo biti imam par stvari koje mogu biti da nevaljaju,pa ovako kada upalim pc on noramlno se upali ali nema slike na monitoru monitor valja provjeravao sam ima kontakt s grafickom jer nepise "no signal",ventilator od graficke vrti,hladnjak od procesora isto radi,hdd isto se cuje da se ukljuci.i led lampice od hdd svijetle obadvije(zelena i crvena) dok je radio zelena je stalno a crvena onak blicala nekad,nisam siguran sta je ram,procesor,maticna ili mozda hard disk.pa ako tko mozda zna sta bi moglo biti nek pomogne :D  jos nesta kada upalim pc na tipkovnici isto svijetle sve lampice caps lock i ostale,

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 19:43 (NiGGa1267).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Zelena ti oznacava da ti je komp upaljen , a crvena ti je za HDD !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pokvario se Pc,mislim da je u pitanju CPU

znaci ako je od hdd stalno upaljena ne blica da je oso hdd

15 godina
NiGGa1267 kaže...

znaci ako je od hdd stalno upaljena ne blica da je oso hdd

koju grafu imas i koje napajanje

12 godina
neaktivan

gecube radeon 9550 xt,a napajnje  MS platinum 400W 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 21:51 (NiGGa1267).
15 godina
NiGGa1267 kaže...

gecube radeon 9550 xt,a napajnje 450W

ako imas nekog frenda pa da kod njega isprobas grafu

12 godina
neaktivan

jesam i reko je da radi,bila je ovakva graficka s ovakvim agp konektorom 8x 4x  http://www.protis.hr/images/product/14969-graficka-kartica-sparkle-agp-nvidia-geforce-geforce-fx5200-128mb.kada je doso s popravka http://www.ixbt.com/video2/images/rx800-4/his-9550-scan-front.jpg ovakav ali je radilo s tom

15 godina

probaj upaliti komp sa jednim keksom memorije ako nece izvadis i stavis drugu plocicu

12 godina
neaktivan

ako pod keksom mislis na  ram imam samo jedan

17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

CPU se jako, jako rijetko kvari. Jedino mehaničkim putem (ostecenje prilikom stavljanja coolera, previse paste i sl.). Možeš pokušat sa CLEAR CMOS, pa s premjestanjem ramova, al da ti nisi u tjeku rada kompa zamjenio grafičku?

U zadnjih pola godine 3 komada AM2 procesora sam našao neispravna.

A od Intela za 10 godina koliko se bavim servisiranjem samo 2 komada. I ta dva nismo mi ugrađivali u servisu nego korisnici.

13 godina
neaktivan

Promjeni RAM pločicu, a taj svoj RAM testiraj u drugom kompu memtestom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

ram sam stavljao u drugi pc i radio je.no kad upalim pc necuje se beep i led lampica od hdd svijetli crveno bez prestanka

13 godina
neaktivan
NiGGa1267 kaže...

ram sam stavljao u drugi pc i radio je.no kad upalim pc necuje se beep i led lampica od hdd svijetli crveno bez prestanka

Nakon što ugasiš komp, otvori ga i provjeri da li ti je ukopčan zvučnik koji daje beep-ove (slika) i izvadi bateriju sa matične ploče na 5min., pa ju vrati. Zatim iskopčaj RAM, HDD i grafu Znači samo MBO i CPU ukopčani. Ako dobiješ tri kratka beep-a, onda je sve uredu sa CPU i MBO, ako nisi dobio beep-ove, onda je suprotno. Ako ti beep-a tri puta, ugasi komp i stavi RAM i uključi komp. Sad bi trebao dobiti jedan beep što bi značilo da je CPU, MBO i RAM Ispravan. Gasiš komp i stavljaš grafu i trebao bi dobiti sliku (ako je sve uredu) tj. trebao bi moći ući u BIOS. Opet gasiš komp i ukopčavaš HDD i pališ komp. Ako je sve ispravno, komp bi trebao stabilno raditi. Ovim procesom eliminacije možeš točno utvrditi koja komponenta ti pravi problem.

Komp gasiš držeći pritisnutim gumb za paljenje 5-6 sekundi. Nikako nemoj čupati kabal od struje iz napajanja prilikom gašenja kompa. Kabal za struju iskopčavaš samo kad je komp već ugašen i ideš stavljati neku komponentu u komp. Prije ugradnje neke komponente u komp, obavezno testitati u drugom kompu.

Ispuni opciju "Moj PC" u svom profilu! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 12:50 (Mile 74).
12 godina
neaktivan

zvucnik je dobro ukopcan sve sam izvadio i napravio kako pise beepa nema nigdje,nikakav zvuk nedaje

13 godina
neaktivan

Onda je vjerovatno MBO ili CPU. Probaj izvaditi CPU iz socketa i pogledaj da se nije iskrivio koji pin (ako ima koji iskrivljen pažljivo ga ispravi). Sa CPU-a dobro obriši staru pastu i ako ima na socketu ili MBO paste, isto obrisati. Zatim pažljivo CPU vrati natrag u socket da ljepo sjedne. Na sredinu CPU-a stavi nove paste u obliku malo većeg zrna riže i stavi hladnjak procesora da sjedne čvrsto. Nemoj pretjerivati sa zatezanjen hladnjaka. Dalje sve uradi kako sam ti naveo u gornjem postu. Bilo bi dobro da negdje provjeriš CPU (kod prijatelja ili ako imaš drugu matičnu koja podržava tvoj CPU).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

na procesoru nema paste, i izgleda da se hladnjak i cpu dodiruju jer nema paste i sve su iglice ravne

13 godina
neaktivan

Čekaj, hoćeš reći da kad si skinuo hladnjak da nije uopće bilo paste?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ima nesta stare paste  ali ne pokriva cijeli onaj mali dio od procesora 

13 godina
neaktivan

Obriši CPU, stavi novu pastu i stavi čvrsto hladnjak.

Navedi koje komponente imaš!

Vjerovatno je MBO neispravna, ali bilo bi dobro da provjeriš CPU u drugom kompu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 14:50 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

naveo sam u moj pc,sada cu to sve napraviti,nemam gdje 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 14:51 (NiGGa1267).
13 godina
neaktivan

Gledam na netu specifikacije tvoje ploče i koliko vidim ona nepodržava SEMPRON procesore. Dali je taj komp ikad radio ili si ti to sam išao složiti?

MBO podržava samo Athlon XP / Athlon / Duron procesore.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 16:07 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

radio je,nisam ga ja slago tako sam ga kupio

12 godina
neaktivan

radilo je sve bez problema

13 godina
neaktivan

Baš čudno. Znači sve komponente koje si naveo su radile u tom kompu dok je komp bio ispravan?

Čuj, komp je star i vjerovatno je MBO neispravna. Bilo bi najbolje da kupiš novu/polovnu konfiguraciju, jer sa ovim kompom nemožeš bog zna šta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 16:20 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

sve je radilo normalno,bilo je otislo napajanje jer sam ja spajo mali ventilator i culo se cvrcanje kao da je naesta pregorilo no nema nigdje da je ista gorilo.

imam ja drugu maticnu i procesor za nj, na njoj sam kondezatore mjenjo ali nisam siguran dali radi i neznam dali se slaze s ostalim stvarima od ovoga pca

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 16:24 (NiGGa1267).
13 godina
neaktivan

Napiši koju drugu MBO i CPU imaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice