Pokvario se Pc,mislim da je u pitanju CPU

poruka: 72
|
čitano: 8.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao što piše u naslovu,pokvario mi se PC,uglavnom prošli tjedan prilikom ugradnje nove grafičke,odjednom mi se zamrznula slika i nakon što sam restartao pc,slike više nije bilo(samo crno),gafička je u redu zato što sam stavljao i druge grafe i uvjek isti problem,mislim da je u pitanju CPU...Može li mi netko to potvrdit i kakve su šanse da opet rikne ako ga odem danas kupit?Molim odgovor...Hvala.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Pokvario se Pc,mislim da je u pitanju CPU

CPU se jako, jako rijetko kvari. Jedino mehaničkim putem (ostecenje prilikom stavljanja coolera, previse paste i sl.). Možeš pokušat sa CLEAR CMOS, pa s premjestanjem ramova, al da ti nisi u tjeku rada kompa zamjenio grafičku?

sve su žene sve tuge balkanske
16 godina
neaktivan

Naravno da nisam ugrađivao grafu dok je pc bio uključen,probat ću premjestit rame,i btw što je Clear Coms

16 godina
protjeran

pronadi u priručniku ploče kako se to radi, al da neduljim, kopirano s neta:

The hard way:
Unplug power cord
Remove battery
Remove jumper from pin 2+3 (clrtc) to 1+2
Wait 4 seconds
Move jumper back to pin 2+3
Reinstall battery
Plug in power cord and turn on pc
Hold down del key and reenter nessary data

17 godina
neaktivan
Reset BIOS postavki na tvorničke defaulte.

Mislim da će to vrlo vjerojatno i riješiti tvoj problem. Uz to napravi update samog BIOS-a.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan

Koju matični imaš

www.hrrap.co.cc posjetite moju stranicu za sve rap vjesti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kao sto je receno vec.. cpu jako jako jako rijetko krepa. do sada sam, mislim, vidio samo jedan da je bio mrtav.

probaj ovo sto je receno. shuffle-aj memorije. ako imas vise keksica, izvadi jedan, ostavi drugi .. i tak.

da li ista zapisti kod bootanja?
da li ventilatori rade?
da li se hard disk ukljucuje (cujes da pocne raditi)?
imas on board graficku? (grafulju na ploci) probaj u nju ustekati (izvadi dodatnu grafu).

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Inače je pištilo,više ne pišti,

ventilatori rade,

niš se nečuje

mam board grafulju.....

Matična:MBO Socket 775,Msi 945 P Neos-F

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Reset BIOS postavki na tvorničke defaulte.

Mislim da će to vrlo vjerojatno i riješiti tvoj problem. Uz to napravi update samog BIOS-a.

Nemogu ni doć do biosa jer mi je slika skroz crna...

16 godina
protjeran

gle:

izvadi bateriju na matiičnoj ploči, pa je nakon 10minuta vrati, i probaj.

16 godina
neaktivan
probaj izvaditi rame pa ih malo propiri i vrati ih nazad.... meni se jednom dogodilo da nista nece, pa sam to napravio i sve ok...
"Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno" Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan

Napravio sma sve što se rekli,Izvadio bateriju i čekao 10 minuta,izvadio pročistio i premjestio rame.....opet ništa......

16 godina
neaktivan

Moguce da ti je napajanje riknulo onda.Ako imas mgucnosti probaj staviti neko drugo napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nije napajanje kad kaze da mu rade ventilatori, najvjerojatnije je cpu.
totus mundus agit histrionem
17 godina
neaktivan

iskopcaj svu periferiju (diskovi, grafulja, bilo koja dodatna kartica - lan ili slicno).

izvadi ram.

ostavi samo cpu i napajanje.

probaj upailiti. trebalo bi se ubiti od pistanja.

ako ne pisti, moguce da je ploca otisla k vragu.

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
16 godina
protjeran

osobno sam samo 1 vidio da je procesor se pokvari (AMD Athlon 6000+), tako da nekako sumnjam da je crka procesor... Prije matična.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda imaš neispravno napajanje bez obzira što ti radi, možda je ugradnjom nova grafička bila gladna previše energije. Problem se počeo javljati nakon ugradnje grafičke ili? Možda si nešto nehotice napravio kada si ugrađivao grafičku da nisi niti znao da jesi. Ti svijetli lampica na matičnoj ploči kada je samo napajanje uključeno (bez da je PC upaljen)? Vjerovatno ti je otišla jedna od komponenti na napajanju ili matičnoj ploči. Ti mirišu neki dijelovi komponenti po paljevini?

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pištanjem BIOS javlja u čemu je problem.

Prilikom uključivanja vrši se POST (Power On Self Test) - ukoliko se javi kakva greška, BIOS pištanjem obavještava korisnika koji korak testa nije prošao. Na donjim linkovima nalaze se tablice kodova (pištanja) - mislim da tvoja ploča ima AMI BIOS - a vjerojatno su navedene i u uputstvima ploče.

BIOS Beep Codes @ 5 star support

BIOS Beep Codes @ PCTechBytes

Troubleshooting BIOS Beep Codes - AMI BIOS

5 kratkih beepova je problem sa CPU, 1 kratki je problem sa memorijom, osam kratkih ili jedan dugi i dva kratka znače problem sa graf. karticom. Za ostale pogledaj na linkovima.

Prilikom zamjene graf. kartice, najčešći problem je slaba konekcija - pogledaj jesu li svi PCIE pinovi grafičke kartice do kraja u utoru; ukoliko nisu, uguraj karticu do kraja tako da pridržavaš ploču sa donje strane ispod utora i gurneš karticu u utor (pazeći da ju ne guraš ukoso).

EDIT: Procesori i memorije vrlo rijetko prestaju raditi, ako se ne "igraš" (čitaj O/C) sa njima. Veća je vjerojatnost zatajivanja matične ploče ili uređaja koji sadrže mehaničke komponente (ventilatori, diskovi, ...). Usput, nadam se da si se ispraznio od statičkog elektriciteta prije mijenjanja kartice, budući da može oštetiti komponente. Ovih par dana bio krcat statičkim elektricitetom (sunčano, suho, bura, ...), sa malim elektrošokovima svaki put kada bih dodirnuo nešto metalno.

EDIT 2: Napiši koje komponente imaš i koliko je jako napajanje, prije nego zaključimo da je pregorilo od preopterećenja.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 15:03 (hrx).

0 0 hvala 0
17 godina

I meni se čini da ti je napajanje riknulo; ili je jednostavno preslabo za novu grafičku...

Svakako provjeri da li su svi kablovi dobro spojeni, tj, izvadi i spoji ih ponovno - s time da probaš kao prvo imat spojen kabel na ploču (oba, i onaj za proc), 1 RAM keks, grafičku i CPU.

Nadam se da će ti proraditi.

Ako proradi spoji natrag sve ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zahtjevnije grafičke kartice traže dodatno napajane da ispravno funkcioniraju. Koji je model tvoje nove grafičke?

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesi uninstalo drivere od onaboard grafičke??? ako nisi izvadi novu grafu,makni drivere od onaboard grafe,stavi novu grafu i probaj onda... ako ni onda ne bude radilo,može bit svašta.

Welcome to my nightmare!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rekao bih da je memorija... probaj s drugom...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Cro+Warrior
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lampica svijetli samo kad je pc upaljen,ništa ne smrdi po paljevini,nova grafa je ATI HD3850

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 16:30 (Frki2).
16 godina
neaktivan
stalker kaže...

Zahtjevnije grafičke kartice traže dodatno napajane da ispravno funkcioniraju. Koji je model tvoje nove grafičke?

Pokušao sma ja vraćati i staru grafu i opet isti problem,problem se počeo ukazivati 2 min nakon ugradnje,neznam šta mu je,nije mi prvi put da ugrađujem

16 godina
protjeran

Jesi priključio dodatno napajanje na grafičkoj?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrx kaže...

Pištanjem BIOS javlja u čemu je problem.

Prilikom uključivanja vrši se POST (Power On Self Test) - ukoliko se javi kakva greška, BIOS pištanjem obavještava korisnika koji korak testa nije prošao. Na donjim linkovima nalaze se tablice kodova (pištanja) - mislim da tvoja ploča ima AMI BIOS - a vjerojatno su navedene i u uputstvima ploče.

BIOS Beep Codes @ 5 star support

BIOS Beep Codes @ PCTechBytes

Troubleshooting BIOS Beep Codes - AMI BIOS

5 kratkih beepova je problem sa CPU, 1 kratki je problem sa memorijom, osam kratkih ili jedan dugi i dva kratka znače problem sa graf. karticom. Za ostale pogledaj na linkovima.

Prilikom zamjene graf. kartice, najčešći problem je slaba konekcija - pogledaj jesu li svi PCIE pinovi grafičke kartice do kraja u utoru; ukoliko nisu, uguraj karticu do kraja tako da pridržavaš ploču sa donje strane ispod utora i gurneš karticu u utor (pazeći da ju ne guraš ukoso).

EDIT: Procesori i memorije vrlo rijetko prestaju raditi, ako se ne "igraš" (čitaj O/C) sa njima. Veća je vjerojatnost zatajivanja matične ploče ili uređaja koji sadrže mehaničke komponente (ventilatori, diskovi, ...). Usput, nadam se da si se ispraznio od statičkog elektriciteta prije mijenjanja kartice, budući da može oštetiti komponente. Ovih par dana bio krcat statičkim elektricitetom (sunčano, suho, bura, ...), sa malim elektrošokovima svaki put kada bih dodirnuo nešto metalno.

EDIT 2: Napiši koje komponente imaš i koliko je jako napajanje, prije nego zaključimo da je pregorilo od preopterećenja.

Club 3D Ati HD3850,IntelCoreDuo 2.6 ghz,2 gb rama ddr2 800.....

16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Jesi priključio dodatno napajanje na grafičkoj?

Jesam,ono 6 pinsko napajanje...

16 godina
neaktivan

Imaš li na svojoj ploči VGA?

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9

0 0 hvala 0
16 godina

Krepa monitor?

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stalker kaže...

Imaš li na svojoj ploči VGA?

Mislim da da.....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice