Pc se gasi , svaki put reinstal windowsa. pomoc

poruka: 9
|
čitano: 1.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Kupio sam fx8320 i maticnu gigabyte 970a ud3. 8 gb rama . . Foxtron napaja je 500w bluestorm 2. Grafa 4850 512mb (cekam gtx960ti)

Pospajao sam sve upalio komp i radilo je jedno 2 tjedna. Na idle je cpu temp oko 20c , stress testu oko 60. Sve postavke u biosu na default. Nakon 2 tjedna komp na idle nitko ni blizu njega nista od igara aplikacija nije upaljeno. Komp se ugasi . Temperatura cpu 70c+ . Pricekao da se ohladi. Upalio komp ponovno windows se ne boota , crni ekran mogu samo vidjeti mis. Probao sam: task manager,cmd,restore point, safe boot. Jedino sto mogu je reinstal windowsa. 

Nista na kompu nije clockano. 

Zasto mi skoci temp cpua , ventilator radi ko blesav?

Kak mi to sjebe windovse? Ovo je drugi put da se dogodilo.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pc se gasi , svaki put reinstal windowsa. pomo
pr1mus kaže...

..

- desit će se i treći.. itd put, dok ne otkloniš uzrok. Temperatura je jedino što si naveo, može biti MBO+CPU+soft/utils .. pa do malwarea koji ga turira.

Eliminacijom možda otkriješ.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
ihush kaže...
pr1mus kaže...

..

- desit će se i treći.. itd put, dok ne otkloniš uzrok. Temperatura je jedino što si naveo, može biti MBO+CPU+soft/utils .. pa do malwarea koji ga turira.

Eliminacijom možda otkriješ.

znam da hoce zato sam i pitao ovdje jer nemam ideju sta da radim. 

Ne znam sto moze utjecat da idle cpu temp skoci na 70 i resetira komp. Sve radi 2 tjedna savrseno nista novo nisam instalirao , provjerio sam viruse malware.

17 godina

kad ne vidiš 'očigledni' razlog, ideš na feeling, iskustvo.. i eliminacijom (čarobna kugla ne radi).

-npr kako biti siguran da nije malware? jer ne mora biti nešto što antivirus vidi, npr SETI? neki bitcoinminer itd.. jednako da vrtiš npr primetest.. njega AV neće eliminirati.

-dali su driveri? npr kontrola struje, hlađenje.. pa i kvar, dali neki yogurt win ili od igre.. čak da bootaš npr linux-ubuntu-live, nemora pomoći u otkrivanju jer nije driver itd..

16 godina

Najčešći uzrok sličnih problema jese neispravno postavljen hladnjak procesora. Provjeri još jednom kako je postavljen hladnjak, stavi kvalitetnu termalnu pastu. Bilo bi dobro i da uradiš update BIOS-a na zadnju verziju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

neispravno postavljen hladnjak procesora.

-dobra ideja, ali ne po opisu. Nema problema za vrijeme igre.. dakle nije hladnjak ali može biti kompletan powermanagment kad ode u u ILDEanje..

14 godina

Driveri ti nerade dobro od graficke, događalo mi isto to vise puta na staroj hd 4890. Random crash nakon toga nikako pc upalit. Rijesio se grafe i drivera(prebacio na integrusu) i sve super radi. win i 4xxx serija jako losa kombinacija

18 godina

Neznam kako da se prebaci na integrusu kada je nema na toj ploči. 

Treba ici sustavom eliminacije, kao šta je i napisano, prvo provjeriti jer sve dobro pospajano i dobro poslozeno. Pa ako opet radi probleme onda testirati prvo sa memtestom da se vidi jer memorija ispravna ili ne testirati jednu po jednu memoriju, pa kasnije odvriti hdtune full test da nije mozda hard disc, ako nije ni to onda ti ostaje ili maticna ili napajanje. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bilo bi dobro kada bi nam očitao napon procesora u BIOS-u kada računalo radi normalno i kada poludi. Kao što rekoh, prvo ispitati hladnjak procesora, update BIOS-a na zadnju verziju a zatim očitavanja napona procesora. Možda ćeš morati ručno postaviti i fiksirati napon procesora na recimo 1,36V.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice