Evo ovako prije par mjeseci dobio sam od t-coma kao neku nagradu ili šta već što sam produžio ugovor s njima taj prijenosni hard disk verbatim store n go 320 gb vjerujem da svi znate o kojem se radi i kako izgleda i on je par mjeseci radio ispravno i sve ok na straznjem usb portu sam ga drzao connectovanim ( znači od matične ) i onda mi je ponestalo mjesta i ištekao sam ga na par minuta da bih spoji web cam i tako ja riješio s web cam šta sam trebao bio instalirao drivere za njega i sad ja ponovo uštekam taj hard u stari usb port di je bio i neće ga učitat ? i da ja kad ja uštekam taj hard on meni svijetli znaci da je connectovan ali ga racunalo ne ocitava na listi hardwera dali ga ima tamo i ništa nema nikakvog zutog usklicnika koji bi pokazivao da treba instalirat neki driver za njega ili tako nešta , probao sam restart pc i promjenit usb port i sve i nesta drugo ustekat dali je stvar u portu ali sve radi ... ps koristim Win 7 ultimate edition ,,,,, unaprijed se zahvaljujem
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali si osim restarta probao uštekat hdd i onda ugasit pc pa ponovno upalit
Jel ga spajaš sa dva usb priključka tj. ovim kabelom:
Meni je disk isto znao samo svijetlit i računalo ga nije prepoznavalo dok nisam uključio i drugi usb u računalo.Jesi li probao na drugom računalu, znam da je moj frend isto imao problema sa tim T-comovim poklonom. Moj komp ga je uredno prepoznavao, a njegov nikako nije htio.
probao sam promjenit usb port , ugasit racunalo i sve zivo al nece jednostavno , a kod prijatelja mi ga ucita bez jbmti????
Možda je otišao kontakt od USBa na matičnoj?Meni isto prednji utori ne prepoznaju hard,mislim svijetli on i daje vizualne signale da je ispravan ali ga nemogu vidjet.
A jesi li ga probao otvoriti i direkt na sata ulaz spojiti? meni nije radio i na taj način sam ga natjero da radi,formatirao ga preko sata,vratio nazad,spojio i gurnio u PC instalacijski cd od win xp obriso opet totalno dodjelio mu ime,i vratio se u Winse i evo radi dan danas 0-24.
A jesi li ga probao otvoriti i direkt na sata ulaz spojiti? meni nije radio i na taj način sam ga natjero da radi,formatirao ga preko sata,vratio nazad,spojio i gurnio u PC instalacijski cd od win xp obriso opet totalno dodjelio mu ime,i vratio se u Winse i evo radi dan danas 0-24.
eh toliko baš nisam spretan s kompom , nebi nešta mrdo vamo tamo jer kakve sam sreće strgo bi nešta :/
Meni se nešto slično događalo kad bih externi HDD spojio na front panel, kad bi ga spojio na jedan od portova odzada radio bi bez problema.
Isto, to mi se događalo samo s jednim eksternim.
ma ja ga probao spojit na sastrane usb što imam a i iza kompa isto i neće ga uopće pc prikazat da sam ga spojio , a bilo šta uštekam u te usb portove i učita taj uređaj
Probaj ovo idi na control panel, administrative tools, computer menagement i idi na disk menagment, sacekas sekund i vidi dali je ucitan hard disk, moguce je, kako je kod mene slucaj bio da mu nije zadano ime particije pr. D, C, F razumijes, i jednostavno desni klik na neimenovanu particiju i odaberi change drive letter and paths i odaberi neko slovo B, E itd
nažalost 0 bodova evo i link od ss-a http://i55.tinypic.com/148hw8x.jpg
ja rastavio externi hard i rastavio komp i htio ga spojit na sata ali kabel što mi izlazi iz harda ne odgovara prevelik je za ovaj utor što je u externom :S
Probaj ovo idi na control panel, administrative tools, computer menagement i idi na disk menagment, sacekas sekund i vidi dali je ucitan hard disk, moguce je, kako je kod mene slucaj bio da mu nije zadano ime particije pr. D, C, F razumijes, i jednostavno desni klik na neimenovanu particiju i odaberi change drive letter and paths i odaberi neko slovo B, E itd
Ja sam instalirao neke drivere na win 7 pomoću Uniblue DriverScaner i nakon toga nisam uspio pokrenuti vanjski HD. Probao sam ovu tvoju soluciju i dodijelio mu F,nakon tog komp.ga je prepoznao i sve je ok.