PC ne pali!?

poruka: 40
|
čitano: 5.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
PC ne pali!?

ok ekipa.... situacija je sljedeća...

komp ne pali.

razlog: nepoznat

Činjenica 1: vlasnik ima problema sa monitorom

Pc pri paljenju aktivira se napajanje, ventilator procesora,grafički ventilatori

ali nema slike....

Činjenica 2: vlasnik se tuži da prije pri samom paljenju cuo se mali zvuk "bib" ali da ga sada nema tako da usprkos tome sta dobiju napon komponente ne reagiraju

Provjerija sam napon 100% radi

promjenija sam grafičku, rezultat 0

Činjenica 3: vlasnik je malo čačka po njemu nedavno("cistija ga") ali kad je sve vratija na svoje mjesto radija je bez problema.

Činjenica 4: skinija sam ventilator od procesora ispod mi se cini da nema bas adekvatno t. paste?!

Misterija 1: Kad ga palim,on pocne radit sekundu dvi,onda se automatski iskljuci te opet pocinje palit te onda prolazi kroz proces paljena("neuspješnog paljena!)

Sto bi triba napravit?

Moj sljedeći korak je mjenjanje matične, jel se uopce triban trudit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC ne pali!?

tako je nesta i kod mene bilo prije par mjeseci, i da, rijesilo se kad sam promjenio maticnu. e sad, prije par dana sam ja mjenjo kuciste i onak posto mi je to prvi put ne znam jos di se sve treba ustekat sta i kak i ja ustekam sam jedan kabel u maticnu, i pocne radit sam na stotinku komp, tj sam se svi ventovi pokrenu i ugase, i onda sam skuzio da ima jos jedan kabel koji trebam ustekat, a posto vidim da ti se nekad komp i pocne palit, dakle da ostane upaljen, da se ne ugasi odma, reko bi da je maticna riknula, btw, pogledaj jel ti svi oni kondenzatori na njoj i sta ja znam izgledaju kak spada (na mojoj staroj je jedan bio sav nabubren i pregoren lol)

Xfire: inferno2912
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
PC ne pali!?

meni je to isto bilo samo sto su promijenili cpu pa su ga tako popravili

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel

0 0 hvala 0
16 godina
PC ne pali!?

ala kako mi se naeda minjat maticnu sad....  uffffff to je doslovno rastavit dva kompa.... i sastavit ih opet.....

sta se tice kondenzatora:" svi su vitki!"Smijeh

isto mi je malo cudno buduci da mi se covik tuzija prvenstveno na grafiku i monitor, da kad sam stavija njegovu grafu u svoj komp nije mi komp isto reagira.... tj efekt je bija isti kao i kod njegovog samo sta se moj doslovno palija al bez slike...

malo cudno...

grafa je cini mi se Nvidijina GAINWARD 8800GT ugl neka strašna, jedva mi stala u kučište hehehe

ima li još iko ko sumnja u nesto da mi bude na pameti kad ga budem operira....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: PC ne pali!?
epic kaže...

meni je to isto bilo samo sto su promijenili cpu pa su ga tako popravili

da i mene nesto vuce prema CPU-u neznam sta.... nemam drugi CPU intelov da ga prominim...

16 godina
protjeran
PC ne pali!?

Ja samtako ustekao u sekundarni monitor port na grafi i nije radilo, i nakon toga sam prestekao u primarni i radilo je... mislim na monitor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 19:08 (netko,netkovic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC ne pali!?

1. procesor je krivo postavljen

2. nije sve u svojem utoru

3. ako postoji vise memorija, treba provjerit u manualu u koji slot idu ako su dvije, i ako je jedna...

Meni se palio komp ali nije bilo slike jer sam memoriju stavio u 2. i 3. utor

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC ne pali!?

eeeeee.... jbg....  monitor je druga prića, njegov miša boje tj odjedanput mu sve pozeleni.... a nekad mu nece uopce da pkaze sliku. dobije (signal not found) error. tako nekoliko puta pa mu nekako se upali....ludost...lako cu ja za to....

sta se tice monitora... nepali  se slika na njegovom niti na moja 3....

AMO DALJE ddddd

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hacker-ri kaže...

1. procesor je krivo postavljen

2. nije sve u svojem utoru

3. ako postoji vise memorija, treba provjerit u manualu u koji slot idu ako su dvije, i ako je jedna...

Meni se palio komp ali nije bilo slike jer sam memoriju stavio u 2. i 3. utor

1.

pojasni....

mislim da nemoze lec nikako drugacije

2.

sve je u svojoj rupi, provjerija sam 3 puta

3. ima vise memorija.

memorije sam stavija u druge utore i sad se cuje onaj specifični "bip" i pali se bez da prkine

znaci opet neki napredak....

ALI....

17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

3. ima vise memorija.

memorije sam stavija u druge utore i sad se cuje onaj specifični "bip" i pali se bez da prkine

Procitaj u uputama koji DIMM slot odgovara kojem broju memorije

tj. ako su 2 memorijska modula, koji ide gdje

16 godina
PC ne pali!?

e jbg. sad nemam upute..... al rec ce mo da je to rjeseno sad sa ovim posljednim otkrićem...

al jos nema znakova.... monitor još trepka i ne pokazuje sliku....

isto tako sad kad stisnem onu tipku za paljenje na kučištu nakon sta sam ga upalija , komp se odma ugasi,dok prije to nije radija...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 19:31 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

e jbg. sad nemam upute..... al rec ce mo da je to rjeseno sad sa ovim posljednim otkrićem...

al jos nema znakova.... monitor još trepka i ne pokazuje sliku....

isto tako sad kad stisnem onu tipku za paljenje na kučištu nakon sta sam ga upalija , komp se odma ugasi,dok prije to nije radija...

napajanje, pad napona, a najvise sa 98% pucam na memoriju !

16 godina
PC ne pali!?

eo rjeseno... ipak je bila grafička....

stavija sam treću grafu i proradilo je...

hehe...

najprije san prominija procesor,memoriju i grafu. kad je upalilo onda sam vratija procesor.

kad je opet proradilo, vratija sam memoriju...kad opet radi...

eh ja stavija grafu..puc...NERADI....

P.S.

kasnije sam se sitija tek da spojim monitor na integriranu grafu na kompu....

KAKO SE TOGA NIKO NIJE SITIJA PRIJE.

ugl.

problem solved...

hvala svima.... do iduceg problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Provjerija sam napon 100% radi

promjenija sam grafičku, rezultat 0

Abomb kaže...

eo rjeseno... ipak je bila grafička....

stavija sam treću grafu i proradilo je...

hehe...

najprije san prominija procesor,memoriju i grafu. kad je upalilo onda sam vratija procesor.

kad je opet proradilo, vratija sam memoriju...kad opet radi...

eh ja stavija grafu..puc...NERADI....

P.S.

kasnije sam se sitija tek da spojim monitor na integriranu grafu na kompu....

KAKO SE TOGA NIKO NIJE SITIJA PRIJE.

ugl.

problem solved...

hvala svima.... do iduceg problema

E jbga, neki gledaju da je tesko moguce da 2 graficke ne rade

16 godina
neaktivan
PC ne pali!?

Evo da ne otvaram  novu temu ja imam slican problem.Upalim komp i nemam nikakvog signala na monitoru, sve se vrti ali nema signala. Kupio sam novi komp:

intel e8400

gigabyte EP41-UD3L

ATI Sapphire HD4890

Spire 650W

HDD Samsung F1 750GB

Graficka i napajanje su bili do prije 2 dana u starom kompu i radili normalno. Procesor i maticna su isprobani u servisu sa istom takvom grafickom i oni rade normalno. Vise neznam di bi mogo bit problem.

Ljudi pomagajte!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC ne pali!?

Evo da ne otvaram  novu temu ja imam slican problem.Upalim komp i nemam nikakvog signala na monitoru, sve se vrti ali nema signala. Sve komponente su nove:

intel e8400

gigabyte EP41-UD3L

ATI Sapphire HD4890

Spire 650W

HDD Samsung F1 750GB

Graficka i napajanje su bili do prije 2 dana u starom kompu i radili normalno. Procesor i maticna su isprobani u servisu sa istom takvom grafickom i oni rade normalno. Vise neznam di bi mogo bit problem.

Ljudi pomagajte!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
PC ne pali!?

Možda je monitor krepa.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Monitor radi. To sam isprobo preko laptopa. Komp sam probo spajat jos i preko crt monitora i lcd televizora ali nista.

16 godina
neaktivan
PC ne pali!?

Zaboravio sam rec memorija je isto nova patriot viper  DDR2 800 4GB. Probo sam stavit mushkina ddr2 800 2 Gb i ista stvar.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC ne pali!?

Provjerio sam graficku u drugom racunalu i tamo je normalno radila. Stavio sam drugu graficku u svoj komp i s njom mi je komp normalno radio (XFX HD4850) ali cim stavim svoju opet ne radi. Vise nemam ideja!!! Sve komponente rade ali kad ih stavim zajedno onda ne rade!!!

Pomozite!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nesto999 kaže...

Provjerio sam graficku u drugom racunalu i tamo je normalno radila. Stavio sam drugu graficku u svoj komp i s njom mi je komp normalno radio (XFX HD4850) ali cim stavim svoju opet ne radi. Vise nemam ideja!!! Sve komponente rade ali kad ih stavim zajedno onda ne rade!!!

Pomozite!!!!

Moze biti ako neki djelovi nisu kompatiblini,ja sam imo slucaj sa starim kompom,slika je uvjek zamrzavala i nikad nisam saznao u cem je prob,ako pojedinacno rade sve (testirano) onda najverovatnije nesta ne pase s necim

mozda kriva memorija

Btw jesi sve dobro spojio mislim na naponske kablove pogledaj malo bolje da nisi nesta propustio

jesi oba ulaza za grafu(od napona ) ukljucio

CHE
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 20:58 (carcharodon).
17 godina
neaktivan
PC ne pali!?

promijeni svjećice....:D:D:D

sala...

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma sve sam pokopco i to vise puta. Vidim da i ti ovo spominjes da dijelovi nisu kompatibilni jer sam cuo to od jednog frenda. Cuo sam da postoji mogucnost da maticna i graficka ne rade skupa i da to nemora bit da ne rade modeli nego odredena serija. (maticna je u servisu bila spojena sa istom takvom grafickom i radila je normalno)

16 godina
protjeran
PC ne pali!?

brijem da ti je pao sustav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Komp normalno radi s drugom grafickom i moja graficka normalno radi u drugom kompu.

16 godina
nesto999 kaže...

Komp normalno radi s drugom grafickom i moja graficka normalno radi u drugom kompu.

To kao da nešto ne štima sa naponskim kabelom do grafe(nema dovoljno amperaže).Zaključak je taj jer ti radi sa 4850 koja ima jedan 6pin napoj a ova 4890 dva 6pin,to napajanje spire mi je sumljivo.Moguća slaba amperaža na 12v railovima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 11:31 (dery).
16 godina
neaktivan

Probo sam spajat to isto napajanje u 2 kompa sa mojom grafickom i radilo je normalno. Probo sam spojit jos jedno napajanje u moj komp (nisam tocno siguran za marku) od 530 W i isto nije radilo. Danas sam odnio komp na detekciju kvara u adm. Tamo su mi rekli da sumnjaju na nekompatibilnost izmedu graficke i maticne. Ako je to tocno oni mi nemogu pomoc i ja moram kupovat opet novu maticnu.

16 godina
nesto999 kaže...

Probo sam spajat to isto napajanje u 2 kompa sa mojom grafickom i radilo je normalno. Probo sam spojit jos jedno napajanje u moj komp (nisam tocno siguran za marku) od 530 W i isto nije radilo. Danas sam odnio komp na detekciju kvara u adm. Tamo su mi rekli da sumnjaju na nekompatibilnost izmedu graficke i maticne. Ako je to tocno oni mi nemogu pomoc i ja moram kupovat opet novu maticnu.

Ako si je kupija u adm traži zamjenu i nadoplati za bolju mbo jer nisi ti kriv šta je nekompatibilno.Ako nisu za to znali eto sad tvoj slučaj da se nauče.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 11:44 (dery).
16 godina
neaktivan

Da samo sto je problem u tome sto ja nisam graficku kupio kod njih tako da cu i ovu detekciju kvara morat platit.

16 godina
nesto999 kaže...

Nije mi baš jasno kako bi HD4890 bila nekompaktibilna s tom pločom? Ako uredno radi HD4850 ne vidim razlog u nekompaktibilnosti!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 11:56 (zabranjeniples).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice