PC kuciste pod NAPONOM

poruka: 39
|
čitano: 26.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: PC kuciste pod NAPONOM
AIX 2.0 kaže...

Pozvao sam elektricara i on je spojio uzemljenje(bilo je odspojeno) u razvodnom ormaricu i sad je sve u redu.

Hvala vam svima na pomoci.

U bokte! Mogli ste svi u toj kuci nastradati...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
17 godina
neaktivan
xZero kaže...
AIX 2.0 kaže...

Pozvao sam elektricara i on je spojio uzemljenje(bilo je odspojeno) u razvodnom ormaricu i sad je sve u redu.

Hvala vam svima na pomoci.

U bokte! Mogli ste svi u toj kuci nastradati...

Daj mi prvo objasni kako?

mogli su stradat svi uredaji, ali nije bio glavni 0 vod odspojen, vec samo ta faza, a vjerojatno je to faza uticnica ili neceg i to iskrila, jer nije nista izgorilo, da je bilo odspojeno sve, onda bi sve izgorilo

potpis :D
16 godina
neaktivan
PC kuciste pod NAPONOM

Pa ak nema uzemljenja? Ode dotaknut mikrovalnu pecnicu,i sprzi ga struja...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
xZero kaže...

Pa ak nema uzemljenja? Ode dotaknut mikrovalnu pecnicu,i sprzi ga struja...

Ne, zbog toga što je sistem nulovan, pa ako se uređaj pokvari i probije na masu, opet je kratki spoj i osigurač izbaci. Međutim, ukoliko dođe do kvara na instalaciji, točnije prekida nule, napon na kućištima svih "uzemljenih" uređaja je zagarantiran, a kolik će biti ovisi o mjestu kvara i simetričnosti opterečnja po fazama. Ako se kvar dogodi u kući ili blizu kuće, a u kući je samo jedna faza, 220 V je zagarantirano. Ovo je inaće problem kod nulovanja, a uzemljenje na razvodnom ormariću samo djelomično riješava potencijalnu opsanost.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan

Ne Natradati nego mogli su bit Dead  probaj na elektrovodovima električne struje za vlak 25.000 volti 5OMhz bit bez

uzemjenja. ma sam se zezam to je apsulventi suicid ili ubojstvo. Bježite od ovakve struje i ni za majku božju ne pokušavajte lizati

ovakvu struju ili dirat žice nekim štapom bit ćete Chill is For Good. Dobro Pečeni. Visoki Napon Opasan  po Život!! 

16 godina
protjeran

On je meni reko da je uzemljenje dovedeno do razvodne kutije,ali nije spojeno nigdje vise i sad je on to uzemljenje spoio na nulu.

Prije nego sto sam zvao elektricara uzeo sam komad zice i zavezao za cjev od centralnog grijanja i na nulu(uzemljenje) na uticnici i nije vise peckalo.

17 godina
PC kuciste pod NAPONOM

Meni je jedan molex dirao kućište jednom i kada dotaknem kućište blago pecka. Malo sam bolje posložio kablove i nije toga više bilo, sada mi je napajanje stoji na drvetu pa me nemože trest.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Meni je jedan molex dirao kućište jednom i kada dotaknem kućište blago pecka. Malo sam bolje posložio kablove i nije toga više bilo, sada mi je napajanje stoji na drvetu pa me nemože trest.

od molex od 12V je peckao??? sta je peckao? nema nigdje jacina struje ali mi je malo sumnjivo...

Uzemljenje od napajanja moze bit odspojeno, pa ti tu drvo ne pomaze

potpis :D
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

12V istosmjernog napona ti nemože škoditi.

Jel te kad tesla 12V baterija? Jelda da nije... Osim na jeziku...

Napajanje ti je možda malo u banani, kabal do napajanja ili ne komunicira sa zemljom,

ili ti utičnica nije uzemljena u sobi.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice