PATA power connector i SATA power connector

poruka: 13
|
čitano: 3.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PATA power konektor, SATA power konektor

Zanimalo bi me, jesu li ovi power konektori isti?

http://www.ag.ndsu.nodak.edu/agcomm/accs/support/maintenance/images/molex.jpg

http://www.hardwarezone.com.au/img/data/articles/2004/1215/tutorial-4pin_molex_power_conn.jpg

Jedan je bijeli, drugi je crni, jesu li isti i ako jesu, zašto su druge boje ? ? ? NeodlučanNeodlučan

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 17:06 (dESy).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: PATA power konektor, SATA power konektor
dESy kaže...

Zanimalo bi me, jesu li ovi power konektori isti?

http://www.ag.ndsu.nodak.edu/agcomm/accs/support/maintenance/images/molex.jpg

http://www.hardwarezone.com.au/img/data/articles/2004/1215/tutorial-4pin_molex_power_conn.jpg

Jedan je bijeli, drugi je crni, jesu li isti i ako jesu, zašto su druge boje ? ? ? NeodlučanNeodlučan

Isti su oba,sve zavisi od proizvođača do proizvođača na njima je da stave boju koju žele.

atom kaže... Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat .....
16 godina
neaktivan

To su isti konektori. Zovu se molex i mogu biti ili u crnoj (najčešće) ili u bijeloj boji. Kod skoro svih novih napajanja su crni.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači jedina razlika je u boji?

Imam PATA HDD, matična mi podržava PATA i SATA HDD-ove, i mislio sam si nadograditi računalo (novo napajanje, vjerojatno Corsair koje ima te crne power konektore i novu grafičku hd5xxx ili gtx 2xx), na sadašnjem napajanju MS imam bijele power konektore

Znači neće biti problema kod zamjene starog napajanja za novo s obzirom da imam PATA HDD?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 20:12 (dESy).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: PATA power connector i SATA power connector
dESy kaže...

Znači jedina razlika je u boji?

Imam PATA HDD, matična mi podržava PATA i SATA HDD-ove, i mislio sam si nadograditi računalo (novo napajanje, vjerojatno Corsair koje ima te crne power konektore i novu grafičku hd5xxx ili gtx 2xx), na sadašnjem napajanju MS imam bijele power konektore

Znači neće biti problema kod zamjene starog napajanja za novo s obzirom da imam PATA HDD?

Pa ako je samo različita boja onda neće biti problema.

atom kaže... Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat .....
15 godina
neaktivan

Mislio sam da je ovaj crni power connector samo za SATA HDD-ove i da je jači (daje više struje), a da je ovaj bijeli samo za PATA HDD-ove i da je slabiji od ovog crnog........... zbilja se ne razumijem dobro u ta napajanja, preporučili su mi Corsair, dalje niš ne znam, odnosno sada valjda znam......... kod ovih konektora, "isto sra**e, durgo pakovanje" lol

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 20:23 (dESy).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dESy kaže...

Mislio sam da je ovaj crni power connector samo za SATA HDD-ove i da je jači (daje više struje), a da je ovaj bijeli samo za PATA HDD-ove i da je slabiji od ovog crnog........... zbilja se ne razumijem dobro u ta napajanja, preporučili su mi Corsair, dalje niš ne znam, odnosno sada valjda znam......... kod ovih konektora, "isto sra**e, durgo pakovanje" lol

Sata power conector izgleda kao na slici.

Ovo crno je sata power a ovo bjelo obićni molex Ovo crno je sata power a ovo bjelo obićni molex
16 godina
moderator

ovako...ova dva što si stavio su identični i to su molex konektori kojima se napajaju pata diskovi...

sata power konektori su drugačiji...

edit: vidim da ti je već objašnjeno, nije mi otvorilo sliku od kolege svjetlećeg... Smijeh

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 20:45 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Svjetleci Ventilator kaže...
dESy kaže...

Sata power conector izgleda kao na slici.

Znači ako sam dobro shvatio, da imam SATA HDD onda bi crni/bijeli MOLEX (ženski) iz napajanja išao u ovaj bijeli MOLEX (MUŠKI koji se vidi na tvojoj slici), a drugi kraj, odnosno SATA POWER ide u SATA HDD

A ako imam PATA HDD (što i imam), onda crni/bijeli MOLEX (ženski) iz napajanja ide direktno u PATA HDD

Jbg, nikada nisam imao/koristio SATA hard niti novije napajanje i zbunjivalo me ovo što je na novim napajanjima crni molex, nisam znao da je to isti k kao ovaj bijeli molex.....

16 godina
moderator
dESy kaže...

Znači ako sam dobro shvatio, da imam SATA HDD onda bi crni/bijeli MOLEX (ženski) iz napajanja išao u ovaj bijeli MOLEX (MUŠKI koji se vidi na tvojoj slici), a drugi kraj, odnosno SATA POWER ide u SATA HDD

A ako imam PATA HDD (što i imam), onda crni/bijeli MOLEX (ženski) iz napajanja ide direktno u PATA HDD

Jbg, nikada nisam imao/koristio SATA hard niti novije napajanje i zbunjivalo me ovo što je na novim napajanjima crni molex, nisam znao da je to isti k kao ovaj bijeli molex.....

tako je...ali sva nova napajanja imaju i molex i sata konektore tako da ti taj adapter najvjerojatnije neće bit potreban...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan

Oke hvala, sada mi je sve ovo mnogo jasnije, a imam još jedno pitanjce..... mogu li imati, odnosno koristiti istovremeno PATA i SATA2 diskove (matična mi podržava jedno i drugo), na svom PATA disku imam windowse, da sada kupim SATA2 HDD, mogu li istovremeno koristiti svoj stari PATA disk i novi SATA2 disk ako ga kupim? ili samo mogu PATA u kombinaciji s drugim PATA diskovima?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moze i jedno i drugo ;)

samo kad ustekas taj novi sata ustimaj u biosu da ti i dalje 1. za boot bude ovaj stari pata hard

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 21:20 (Toni2000).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator

možeš kako hoćeš...moja preporuka ti je da instaliraš win na sata disk jer je bržiji ako ćeš ga kupit...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice