Novo računalo ne boota bios

poruka: 14
|
čitano: 2.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam jedan problm. Složio sam novo računalo,sa nekim potpuno novim komponentama i nekim rabljenim, ali provjerenim. (mbo gygabite ga-ma790x-ds4, athlon ii x2 270, 4 giga rama, grafička asus gforce 9600 gt 512mb) Jedino šta mi je ostalo staro je napajanje. To je staro lc atx napajanje od 400w. Na njemu imam 20 pinski atx i 4 pinski cpu, a na matičnoj normalno 24 pinski priključak sa 8 pinskim cpu. Kad pritisnem tipku power, samo se zavrti hladnjak procesora i grafičke, ali nema zvučnog signala niti slike na monitoru. Zanima me je li problem u napajanju, tj. snazi napajanja i pinovima koji mi nedostaju? provjerio sam nekoliko pua i sve ostalo je dobro spojeno.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa logično je da je do napajanja. Ti stavio 4 pinski konektor na 8 pinski utor. Budi sretan ako ti se ništa nije pokvarilo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Novo računalo ne boota bios

Troll?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Paaa, uglavnom u pinovima, ali možda još i u napajanju

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobro, možda nisam potpuni expert u ovom području, ali ponešto se ipak razumijem. Čitao sam dosta po forumima i ljudi uglavnom kažu da bi 4 pinsko cpu trebalo raditi na 8 pinskoj matičnoj. Mislim, ako je napajanje, nitko sretniji od mene, bolje nego mbo ,ionako sam ga mislio mijenjati. I da, nisam troll, jednostavno očito nisam na tolikoj informatičkoj razini, šta ću sad.

16 godina
neaktivan
fornix kaže...

Dobro, možda nisam potpuni expert u ovom području, ali ponešto se ipak razumijem. Čitao sam dosta po forumima i ljudi uglavnom kažu da bi 4 pinsko cpu trebalo raditi na 8 pinskoj matičnoj. Mislim, ako je napajanje, nitko sretniji od mene, bolje nego mbo ,ionako sam ga mislio mijenjati. I da, nisam troll, jednostavno očito nisam na tolikoj informatičkoj razini, šta ću sad.

Vadi taj 4-pinski dok ne nabavis bolje napajanje od 8-pin.. Shebat ces sta, pa ce ti biti zao .

16 godina

napisao sam troll zato sto su mi sumnjive te nove komponente posto su dosta stare! ako imas nekog frenda posudi napajanje pa probaj iako moze biti i do ploce! dali ima bepova kad stisnes pwr?

14 godina
neaktivan

Ne, nema nikakvog signala samo se zavrte hladnjaci. Procesor je nov, matična i grafička su stare godinu i pol. Probao sam samo jednom, nije išlo skinuo sam napajanje.

14 godina
neaktivan
Je li na toj matičnoj prije toga bio kakav drugi procesor?
Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, već sam napravio cmos reset ako to misliš. Sutra uzimam napajanje pa ćemo vidjeti.

14 godina
neaktivan

Danas kupio novo napajanje, sa 24 i 2x4 pina. Međutim stvar je ista. Hladnjaci se vrte, ali neće dalje. Matična ploča je izvađena sa frendovog kompa i radila je do zadnjeg dana. Može li biti problem u hard disku pošto sam ostavio stari koji nije foramtiran nego su gore driveri od stare matične i komponenata. Molim vas neki savjet jer sam već pomalo lud.

14 godina
neaktivan

Daje li iakakv zvučni signal matična?

Testiraj svaku komponentu jednu po jednu na drugom kompatibilnom kompjuteru i vidi rade li

Ne vjerujem da je do hard diska jer bi i da on ne radi komp izbacivao POST

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 21:51 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Memoriju probaj promjeniti utor ili ostaviti samo jednu plocicu!
16 godina
neaktivan
fornix kaže...

Danas kupio novo napajanje, sa 24 i 2x4 pina. Međutim stvar je ista. Hladnjaci se vrte, ali neće dalje. Matična ploča je izvađena sa frendovog kompa i radila je do zadnjeg dana. Može li biti problem u hard disku pošto sam ostavio stari koji nije foramtiran nego su gore driveri od stare matične i komponenata. Molim vas neki savjet jer sam već pomalo lud.

Napravi ovako: Na matičnoj imaš 24 pinski utor. Na napajanju imaš 20pinski+4pinski

Ako si priključio oba na matičnu, uvaj 4 pinski isključi i probaj samo s 20 pinskim. Imao sam identičan problem. 

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje; Čovjek je rođen da radi, da trpi i da se bori; tko tako ne čini, mora propasti; Ljudska je zadaća odreći se nasilja. Nikola Tesla
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice