Novi ram

poruka: 12
|
čitano: 2.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Novi ram

POzdrav,evo ovako hocu promijeniti ram na svojem kompu koji je star.. pa se pitam ako zamijenim ram od 1 GB sa ram plocicom od 4GB,hoce li novi ram imate veliki utjecaj na moj stari procesr i da li ga trebam promijeniti... mislim hoce li raditi procesor sa novim ramom...

Procesor AMD atlhon 64 3000+ 1.8 GHz..

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
Novi ram

Napisi mi tocan model maticne !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Novi ram
Grimmy kaže...

POzdrav,evo ovako hocu promijeniti ram na svojem kompu koji je star.. pa se pitam ako zamijenim ram od 1 GB sa ram plocicom od 4GB,hoce li novi ram imate veliki utjecaj na moj stari procesr i da li ga trebam promijeniti... mislim hoce li raditi procesor sa novim ramom...

Procesor AMD atlhon 64 3000+ 1.8 GHz..

Hvala.

Budi pažljiv sa promjenom RAM-a.

Idi na stranicu proizvođača matične ploče, pogledaj specifikacije i koje vrste memorije matična podržava i do koliko gigabajta, pa tek onda zamjeni.

Ako ti matična ploča podržava 4 GB pločice RAM-a to neće uticati na procesor.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan
Novi ram

Moja maticna je Asrock N68c-S UCC. Dakle ako zamijenim ram ne utjece na procesor..mislim ne treba biti kompaktibilno sa procesorom..??  

0 0 hvala 0
15 godina
Novi ram

Prema specifikacijama , ta maticna podrzava i DDR2 ( max. 8GB ) i DDR3 ( max. 8GB ) !

Ako ti je stara memorija tip DDR2 , onda uzmi i novu DDR2 ( npr. 800Mhz ) !

Veca kolicina nece imat utjecaj na procesor , vec na cijelokupni sistem ! To je velika razlika - 1GB nadogradit s 4GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi ram

Onda cu nadogradit na 2 GB

0 0 hvala 0
16 godina
Grimmy kaže...

Onda cu nadogradit na 2 GB

-ako MBO podržava DDR3 islplatljivije (jeftinije) je kupit 4GB-DDR3 (manje od 200kn, 150--) nego 2GB-DDR2 (iznad 200-250kn), stari RAM možeš ostaviti/baciti ili prodati preko oglasnika..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Novi ram

AMD Athlon 64 3000+ podržava samo DDR2 memoriju. Dakle, sa ovim procesorom moguća je nadogradnja samo na DDR2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hvala...znaci samo mogu kupiti RAM memoriju DDR2.... bilo koju? 2GB,4GB? nije vazno? {#}

Ali na ovaj stari ram mogu stavit jos jednu plocicu od 1GB DDR2, pa cu imat 2 GB,jel mogu tako??

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 17:01 (Grimmy).
15 godina
neaktivan
Novi ram

Pročitaj upute na stranici proizvođača http://www.asrock.com/mb/memory/N68C-S%20UCC.pdf

Ako ćeš nadograđivati preporučujem ti da kupiš potpuno istu memoriju, kakvu već imaš u računaru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 17:07 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A kako da provjerim svoju RAM plocicu...?

15 godina
Novi ram

Najvjerojatnije ti pise na njoj model i to ! Ili pogledaj s programcicom CPU-Z sto ti pise pod SPD !

primjer primjer

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice