Novi pc se neće pokrenuti

poruka: 10
|
čitano: 4.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kupio sam nove komponente: zalman z11, i5 3570k, kingston 2*4 gb 1600 Mhz, msi z77 g43 matična i 1 tb wd black,

od prije imam napajanje xfx 550 w i grafičku nvidia 560 ti.

Složio sam komponente, te kada idem upaliti pc uopće ne daje nikakve znakove života. Provjerio sam kabele više puta , te sklpoka na napajanju je na 1.

Žice na kučištu  za power,usb,audio itd. također su dobro spojene.

A.K.A. DuraCell_HR
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 20:02 (skipe1994).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hm,nebi bilo loše da staviš par slike.Pogotovo gdje je što spojeno.Nikad se nezna.Napajanje je veliš ispravno,isprobano?Ima dosta toga na netu za xfx,da samo tako iz čista mira ne reagira,unatoč tome što je provjerena marka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 20:30 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Novi pc se neće pokrenuti

Napravi clear cmos,izvadi beateriju van na par minuta pa je vrati i vjerujem da ce upalit...{#}

TL
13 godina
neaktivan

Aj probaj odvojiti maticnu od kucista moze negdje ima kratki spoj.

Tamo negdje u srcu Balkana, moja ljubav moja lijeva strana.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Evo probat cu napravit ovih par stvari ak ne radi dalje postam slike.

A.K.A. DuraCell_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kolega @WrongType je upravu - naj vjerojatnije se radi o kratkom spoju. Izvadi matičnu ploču iz kućišta i spoji sve na stolu pa probaj pokrenuti komp. Napjanje možeš provjeriti tako da komadićem žice spojiš dva pina (crni i zeleni pin) na 24-pinskom kablu od napajanja kao na priloženoj slici. Ako napajanje zavrti svoj ventilator, onda je najvjerojatnie snjim sve uredu. Najčešći uzrok je dodirivanje matične ploče sa kućištem kompa, ali može biti i da ti neka komponenta pravi kratak spoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo riješio sam problem, na zalman z11 kučištu treba skinuti front panel i uštekati power tamo, spojio sam + i - odvijačem i proradilo je, te sam se onda toga sjetio, da nisam bio brzoplet i pročitao zalman manual kako spada ne bi ni došlo do problema, hvala svima na brzoj pomoći. 

A.K.A. DuraCell_HR
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 22:17 (skipe1994).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stvarno nevjerovatno da nisi spoijo kablove od kućišta na matičnu ploču, a ideš paliti komp na dugme na kućištu (mada si u prvom postu napisao da si sve ispravno spoijo!). Drago mi je da radi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 22:56 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lukabo kaže...

Hm,nebi bilo loše da staviš par slike.Pogotovo gdje je što spojeno.Nikad se nezna.

Bitno da radi.A mi bar malo trenirali mozgove {#}.

15 godina

Spojio sa mja kablove od kučišta na matičnu, samo što su na drugom kraju kod frontpanela isto bili ištekani, a nisam to kužio jer sam trebao prvo prednju masku kućišta skinuti , sve riješeno i pc radi savršeno tako da se tema može zatvoriti.

A.K.A. DuraCell_HR
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 23:08 (skipe1994).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice