Novi HDD, a već me muči! Pomozite!

poruka: 10
|
čitano: 1.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako kupio sam novo računalo Asus P5Q Pro, IC2D E8400, ATI HD4850, WD 640Gb 16 mb SATA II. I tako krenem sa instalacijom Win. XP, i kod dijela kad me pita za stvaranje particije prikaže mi 131 000 mb neparticioniranog prostora, i sad neznam gdje je ostalih 500 gb. Molim vas pomozite mi ako znate u čemu je problem. Računalo je provjereno i radi savršeno i idle i u loadu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Novi HDD, a već me muči! Pomozite!

Mozda je ovo u pitanju? Jesi u instalacijski CD Windowsa XP integrirao barem SP1, ako ne i SP2 ili SP3?

17 godina
mbaksa kaže...

Mozda je ovo u pitanju? Jesi u instalacijski CD Windowsa XP integrirao barem SP1, ako ne i SP2 ili SP3?

Ne nije ni jedan integriran, misliš da je u tome problem?
17 godina

U petak idem po Vistu, valjda mi neće biti ista stvar i onda. Jednom sam imao taj problem na starijem kompu, ali samo sam uključio S.M.A.R.T. i windowsi su prepoznali cijeli disk. A na novom kompu je S.M.A.R.T. već uključen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Unimatrix 007 kaže...
mbaksa kaže...

Sad znam da je u tome problem. Windowsi prije SP1 koriste 28-bitno adresiranje diskovnog prostora i stoga ne mogu adresirati vise od 137 GB. SP1 donosi 48-bitno adresiranje.

Integracija service packova nije kvantna mehanika - skines SP i pomocu programcica nLite ga integriras na CD Windowsa XP koji si privremeno prekopirao na tvrdi disk.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2008 13:02 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...
Unimatrix 007 kaže...
mbaksa kaže...

Sad znam da je u tome problem. Windowsi prije SP1 koriste 28-bitno adresiranje diskovnog prostora i stoga ne mogu adresirati vise od 137 GB. SP1 donosi 48-bitno adresiranje.

Integracija service packova nije kvantna mehanika - skines SP i pomocu programcica nLite ga integriras na CD Windowsa XP koji si privremeno prekopirao na tvrdi disk.
 Hvala, integrirat ću ga pa šta bude, bude.
17 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem, imam HDD od 250 GB, i nije prepoznao više od 100GB, ili instaliraj XP koji već na sebi ima SP2,

Ili sad skini Partition Magic, i napravi particiju od "izgubljenog" prostora.

17 godina
moderator
Unimatrix 007 kaže...
Hvala, integrirat ću ga pa šta bude, bude.
Ne znam dal se SP3 moze integrirat ako vec nije integriran SP1(a) - pokusaj prvo integrirat SP3. BTW bez instaliranog barem SP2 uopce ni ne pomisljaj na spajanje na Internet (a da na mislis odmah poskidat sve updateove - sto je zapravo glupo jer se gotovo svi vec nalaze u SP3).
17 godina
Geek kaže...

Ja sam imao isti problem, imam HDD od 250 GB, i nije prepoznao više od 100GB, ili instaliraj XP koji već na sebi ima SP2,

Hvala, vjerojatno budem to učinio jer mi se neda mučit sa nLiteom.
17 godina
moderator
Unimatrix 007 kaže...
Geek kaže...

Hvala, vjerojatno budem to učinio jer mi se neda mučit sa nLiteom.
Ili, ako si vec instalirao Windowse, jednostavno instaliras SP1/2/3? Pa ce ti i Windowsi onda vidjeti pravu velicinu diska pa ces moci normalno napravit druge particije?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice