Nova maticna i windows ne zeli bootat

poruka: 9
|
čitano: 2.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

pozdrav

imam veliki problem!!!!

Znaci kod starog na kompu sam mjenjao maticnu stavio sam mu ASUS P5QLD PRO, rami DDR2 2GB 667MHz,proc intel pentiium dula core E5300 2x2.6GHz !

Sve sam spajao kako pise u manualu od mnaticne... Na proc nanio termovodljivu pastu sve apsolutno sve.(stavio sam hard disk sa podacima i windowsima i izbriso sam stare drivere od mobo (vindows vista)) krenem upalit komp i; dode slika od maticne krene se bootat wins i odjednom bum restart...znaci taj trenutak kad se pokaze ona crta od windowsa kad se krene bootat odma se restarta u cemu je problem??? Dali sam nesto krivo spojio ??? Mlom vas sto brze POMOC!!!!!!!

Brega
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ja to radim, ja bih formatirao i instaliro čisti windows i onda drivere od matične. U slučaju daljnjih problema testirao bih memoriju sa Memtest.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

nakon zamjene crknute maticne ispravnom , obavezno rusit windowse jer kao windowsi u sebi imaju neke drivere , fileove , ovo ono od stare maticne koje nemozes uvjek tocno sve pobrisat , pa bi ti ja preporucio fresh install windowsa...neznam dal sam u pravu il ne , al neka me netko ispravi :)

edit: sto se tice drivera od maticne , to nikad nisam stavljo nakon friske instalacije windowsa i radi najnormalnije i dan danas po tome...jednostavno nevidim potrebu za instaliranjem tih drivera

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 19:14 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

uredu ali stari gore ima sve slike i sve stvari potrebne za posao...bili se ista s time dogodilo kad bi ja instalirao windows xp na particiju D??
Bili nestale stvari sa particije D??i dali bi ostale stvari na particiji D???

Brega
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Nova maticna i windows ne zeli bootat
Brega55 kaže...

uredu ali stari gore ima sve slike i sve stvari potrebne za posao...bili se ista s time dogodilo kad bi ja instalirao windows xp na particiju D??
Bili nestale stvari sa particije D??i dali bi ostale stvari na particiji D???

da , sve bi ti se pobrisalo s D particije...uzmi neku live distribuciju i prek nje si prebaci sve bitne stvari i slike na drugu particiju...a ak to nemas , ubaci hard u drugi komp ak ga imas i na njemu to napravi

17 godina
Nocio kaže...

nakon zamjene crknute maticne ispravnom , obavezno rusit windowse jer kao windowsi u sebi imaju neke drivere , fileove , ovo ono od stare maticne koje nemozes uvjek tocno sve pobrisat , pa bi ti ja preporucio fresh install windowsa...neznam dal sam u pravu il ne , al neka me netko ispravi :)

edit: sto se tice drivera od maticne , to nikad nisam stavljo nakon friske instalacije windowsa i radi najnormalnije i dan danas po tome...jednostavno nevidim potrebu za instaliranjem tih drivera

Nije obavezno rušit windowse, ja nisam ni unninstalirao drivere od stare matične (niti sam ih instalirao jer winsi 90% drivera imaju u sebi, bar vista i windows 7) pa sve super. Isti vrag je i ako ostavim drivere od radeonke, a stavljam novu nvidiju nutra.

Mislim da je u nečemu drugom problem no ajd neka proba sa novom instalacijom windowsa.

EDIT: sad sam se sjetio, da nije možda način rada SATA kontrolera postavljen na ACHI, a winsi nemaju drivere za njega. To mi se znalo desit par puta, to treba prebacit na IDE.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 19:25 (Hyperion).
17 godina

ma kakvo formatiranje windowsa. treba pokrenut setup windowsa al ne napravit clean install nego repair i stvar rješena.

svi fajlovi ostaju i vozi

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina

Ljudi hvala vam puno na pomoci

Preselio sam hard od starog u svoj komp i saveo mu sve podatke, zatim vratio hard u komp od starog i formatirao disk stavio windows 7 i sve radi :{#}

Brega
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Brega55 kaže...

pozdrav

imam veliki problem!!!!

Znaci kod starog na kompu sam mjenjao maticnu stavio sam mu ASUS P5QLD PRO, rami DDR2 2GB 667MHz,proc intel pentiium dula core E5300 2x2.6GHz !

Sve sam spajao kako pise u manualu od mnaticne... Na proc nanio termovodljivu pastu sve apsolutno sve.(stavio sam hard disk sa podacima i windowsima i izbriso sam stare drivere od mobo (vindows vista)) krenem upalit komp i; dode slika od maticne krene se bootat wins i odjednom bum restart...znaci taj trenutak kad se pokaze ona crta od windowsa kad se krene bootat odma se restarta u cemu je problem??? Dali sam nesto krivo spojio ??? Mlom vas sto brze POMOC!!!!!!!

Gle...ako si mozda kupio rabljenu maticnu mozda su onda ostale neke postavke OC-anja u BIOS-u. Pa ti je sistem nestabilan kod bootanja pa se resetira. Mozda bi jednostavan CLRCMOS rjesio problem.....ja sam jednom instalirao win na particiju na kojoj sam vec imao neke dokumente i nije se nista izbrisalo, samo kod instaliravanja izaberes kako i kamo ces inst win. Nemoras inst win na frisku (formatiranu) particiju (bilo bi pozeljno, jer ce ljepse radit)....nadam se da sam pomogao......{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice