Evo ljudi ovako, naime i ja imam slican problem sa racunarom koji se desio pre 2 dana. Igrao sam igricu World of Warcraft Lich king, naravno za moju graficku i za racunar to je maciji kasalj jer je igrica dosta stara. Bio sam u raidu Bili smo bosa, u tom trenutku kada smo poceli od jednom mi se zacrneo ekran i pisalo je no video input na monitoru, u pozadini sam pricao sa ljudima preko team speak, covek mi kaze da nisam izaso iz igrice jer vidi kako tucem bosa i pretiskam na tastaturi spelove ali slike nema a zvuka ima znaci racunar se nije zamrzo, odradim restart jer drugo nisam imao sta da uradim, opet se upali pc sve normalno radi 10 20 min kad ono opet isto. Restartujem opet racunar upali se Windows deinstaliram drajver zamenim drugim ono opet isto posle nekog vremena onda opet uradim restart i pc je radio do 1 sat u noc kada sam ga ugasio, sutra dan probam da upalim on se upali udjem na youtube pustim pesmu nije proslo ni 15 20 minuta ono opet no video input. U pozadini se cuje pesma na zvucnicima a slike nema opet. Uradim nanovo restart i onda pc pocne da pisti, posto imam novu maticnu imam lampice koje pokazuju sta nije uredu i pogledam ja vidim lampica svetli kod graficke pogledam u user manual kaze kada pisti tako i tako to je no video detected. Ja kazem otisla graficka ok probam Reset cmos vadim bateriju jumper, opet pisti probam na drugi slot na maticnoj opet isto, e sada kada sam uradio reset cmos pc se upalio samo ucitao logo od maticne i nanovo nema signala, prikacio sam na tvu preko hdmia jer na monitoru koristim dvi. Opet isto nema pomoci pisti i pisti i na kraju je odnesem u servisu jer imam garanciju a pre toga je odnesem kod druga ni kod njega nece isto pokazuje svetli lampica, iz servisa mi jave da je odma pokazala sliku i da radi super i da su u toku testovi i cekam da mi stigne kuci pa da opet probam. Prasine u racunaru nema ni malo redovno cistim sve i odrzavam a i kuciste mi je takvo da ima mrezice koje sprecavaju prljavstinu i sundjere takodje imam kulere dosta graficka se nije grejala niti ostale komponente. Sve je pazeno proveravano na programima i mazeno. Da li neko zna sta moze da bude u ovom slucaju?
morat ces posuditi drugi gpu od prijatelja pa probaj s njegovom!(grafickom karticom ne ženom:)lp
Hvala ti na odgovoru to sam i hteo da uradim, mada mislio sam da je to isto kao kada odneses kod nekog druga i da stavis na njegov pc sto sam i uradio ali na zalost taj drug prodao graficku njegovu tako da nisam mogao da probam na mom racunaru. Probam sutra ili prekosutra pa vam javim a i javicu vam sta je bilo sa mojom grafom.
Ovako kaf ukljucim nece da mi se poveze sa monitorom, i oni kad treba da pisne sami malo, racunar pisti duze i nece da se uplai, pa da li je to u litanju ram memorija, jer kad sam bio izvadio skriz ram memoriju onda je pistalo bez prekida
1 kratak beep - sistem se normalno podiže, dakle sve je u redu
2 kratka beep-a - greška u postavkama CMOS-a/BIOS-a
1 dugi i 1 kratak beep - greška s DRAM memorijom
1 dugi ,zatim 2 kratka beep-a - problem s grafičkom karticom ili monitorom
1 dugi ,zatim 3 kratka beep-a - greška s tipkovnicom
1 dugi , zatim 9 kratkih beep-ova - ROM greška
dugi beep koji se ponavlja - DRAM memorija nije pravilno umetnuta
kratak beep koji se ponavlja - problem u napajanju
Vašu verziju BIOSA lako ćete prepoznati (obično i piše pri vrhu ime dok ste u BIOSU), a i piše kod svakog POST screena.
Osim ovih signala, postoji i display na matičnoj ploči koji prikazuje kodove, od kojih svaki kod predstavlja određenu grešku, ali se ti kodovi obično razlikuju od ploče do ploče pa se njihova značenja trebaju isčitati iz dokumentacije dotične matične ploče.
Guglaj ti još. Imaš ovdje na forumu 100%. Nisam stručan puno.
pozdrav imam problem s desktopom upalim komp i sve pokazuje na monitoru i kad treba pokazati ikone i slike na desktopu onda je cjela pozadina crna otvaram datoteke i potrebne stvari preko start task managera jer ovako nevidim nis na desktopu
To je apsolutno do grafike. Bar se meni slicna stvar desavala na HD 3650 (stara, ali je posluzila) i crkavala je napokon nepunih pet minuta