Ne prepoznaje mi sliku sa vga utora

poruka: 13
|
čitano: 2.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Maticna ASUS M5A 78L-M  micro atx integrirana grafika procesor amd phenom ii x4 955 black edition, napajanje power LC420H-12 nazivne snage 420 watt, 4 gb ram ddr3,hard disk 320 gb sve je novo osim napajanja i ne daje mi sliku na monitoru monitor je sa vga prikljuckom.

Da li je moguce da je nova maticna neispravna? Neznam sta bi mogao napraviti a da mi to proradi pa ako moze pomoc. Hvala unaprijed, totalni amater.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ne prepoznaje mi sliku sa vga utora
Resetiraj bios pa probaj!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

isprobano i opet neradi

0 0 hvala 0
17 godina

Možda je samo do VGA izlaza. Jel imaš DVI pa da probaš na njega uključit? Ako nemaš monitor koju spojit na taj izlaz, probaj preko onog adaptera. Probaj za svaki slučaj i drugi monitor priključit na taj VGA. Ako ne radi samo taj VGA izlaz a imaš jamstvo, reklamiraj (barem ja bi) {#}

14 godina
neaktivan

probao sam na dva monitora i ne daje sliku,jos cu probati sa adapterom i ne pada mi vise nijedna opcija na pamet

0 0 hvala 0
17 godina
perica0912 kaže...

Maticna ASUS M5A 78L-M  micro atx integrirana grafika procesor amd phenom ii x4 955 black edition, napajanje power LC420H-12 nazivne snage 420 watt, 4 gb ram ddr3,hard disk 320 gb sve je novo osim napajanja i ne daje mi sliku na monitoru monitor je sa vga prikljuckom.

Da li je moguce da je nova maticna neispravna? Neznam sta bi mogao napraviti a da mi to proradi pa ako moze pomoc. Hvala unaprijed, totalni amater.

-moguće da je MBO..ali ne mora biti. Može biti bilo kja komponenta, kabel, monitor.. Potrebno je eliminiacijom doći do odgovora.

-odspoji sve. (sve, znači sve, audio, USB..) sve s MBO. Kod svakog pokušaja isključi struju (ako napajanje ima prekidač može na njemu).

-spoji samo: MBO CPU+hladnjak, napajanje. Upali. Ako imaš PC speaker čut ćeš beepove-alarm. To je OK (za sad).

-isključi, ubaci RAM, uključi.. beepovi? ...

-Pošto je integrirana VGA, može prikapčanje monitora. Monitor u pravilu ako nema signala prikazuje upozorenje, ako signala ima tad se normalno pali ... i možda prikaže BIOS.

Sad ovisno dali je proradilo, nastaviš otkrivati krivca, jednu po jednu komponentu-priključak, paljenje-gašenje, na kraju tek HDD, front audio, USB..

-velika šansa da je u toj periferiji problem, ili napajanje... ili nešto treće...

- polako.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

sve to sam isprobao u startu,sve komponente su u potpunosti ispravne,sumnjao sam na napajanje ali cisto sumnjam da ne moze dici grafiku,napajanje na drugom racunalu radi sve je isto samo je dvojezgreni procesor,stavljao sam i drugo napajanje slicnih karakteristika ali ista stvar,ne prepoznaje signal,dva kabela sam isprobao ista stvar,dva monitora opet ista stvar sa drugog racunala se vidi slika,znaci monitor i kablovi su uredu

17 godina
perica0912 kaže...

sve to sam isprobao u startu,sve komponente su u potpunosti ispravne,..

-nešto ipak nije. Dobio si uputu, dali ćeš je prihvatiti.. nije potrebno tipkati ''ono što sigurno nije'' jer ponekad ispadne suprotno.

Uvjek provjeri sve, nešto ne radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
perica0912 kaže...

sve to sam isprobao u startu,sve komponente su u potpunosti ispravne,..

-nešto ipak nije. Dobio si uputu, dali ćeš je prihvatiti.. nije potrebno tipkati ''ono što sigurno nije'' jer ponekad ispadne suprotno.

Uvjek provjeri sve, nešto ne radi.

hvala na uputama,smatram da imas pravo,ali ja samo zelim reci da sam napravio taj postupak koji si mi naveo u postu i da nisam dosao do nikakve greske,znaci sve normalno radi,samo nema signala na monitoru,pitam se da li je moguce da je napajanje slabo,cisto sumnjam da je,al neznam vise sto bi mislio,ili jednostavno sam dobio MBO sa greskom,htio sam samo biti siguran prije nego odem reklamirati,neznam da li mi je ostala jos koja opcija nakon svega ovog sto je navedno da je napravljeno

14 godina
neaktivan
procesor
Thermal Design Power  ?  125 Watt

maticna
AMD AM3+ FX™/Phenom™ II/Athlon™ II/Sempron™ 100 Series Processors
Supports CPU up to 95 W
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajmodaj kaže...
procesor
Thermal Design Power  ?  125 Watt

maticna
AMD AM3+ FX™/Phenom™ II/Athlon™ II/Sempron™ 100 Series Processors
Supports CPU up to 95 W

bojim se da imas pravo,hvala na informaciji,znaci u nabavku po novu maticnu

14 godina
neaktivan
:) i drugi put, pripazi na to drugi put , trazi zamjenu ako je novo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

neznam bas da li ce mi zamijeniti bila je montirana,probat cu pa sta bude,al hvala ti svejedno bar znam sad sta mi je ciniti,znas kako kazu pametni uce na tudjim greskama,ja eto se nisam ovaj put priklonio toj skupini :D e hvala ti jos jednom bar ne razbijam glavu vise a i znam jednu vise :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice