Nadogradnja kompjutera

poruka: 22
|
čitano: 5.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera
pitanje

Pozdrav svima!

Evo imam jednu dilemu pa ako netko ima kakav savjet, pomagajte.

Imam epoxovu matičnu sa procesorom AMD XP 2500+, 1,84GHz (/266/333MHz);

chipset nVidia nForce2-128SPP;

memorija Tri 184-pinska DDR DIM (266/333/400 DIMMs) total 3.0Gb, podržava 128 bitnu dual kanal memorijsku arhitekturu

grafička ATI RADEON 9200, 128MB DDR memorija, AGP 8X,

nadam se da sam dao dovoljno podataka, pa evo što me zanima, nabavio bi novu grafičku al ne znam koju dvoumim se između dvije:

Powercolor Radeon 9600Pro EZ 256MB DDR, TVout, DVI ( ova je dosta jeftina i to me zabrinjava što se tiče kvalitete te kartice, ako neko zna kako se kartica ponaša u praksi nek javi, inače ona mi potpuno odgovara što se tiče sučelja)

Powercolor Radeon X1650Pro AGP, 256MB DDR2, TVout, DVI (ova je vjerojatno bolja, a nije ni bogzna nesto skuplja od prethodne, ni sto kuna, ali me brine taj DDR2, jel on uopće kompatibilan s mojom matičnom i kako bi se ponašala s mojom ostarjelom konfiguracijom, jebiga to je tako kad nemas para za totalni make over, ovu bi uzeo jer mi je sigurnija al ne znam bi li s njom ista dobio

Ako netko ima ideju za neku drugu karticu javljajte, samo ako ju mogu sparit s matičnom i procesorom koje sam gore naveo

Želim izvuć maksimum iz te stare kante, pa ako neko ima prijedlog, molim saljite

POzdrav svima i unaprijed hvala 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja kompjutera

Ova druga karta je skroz OK.

DDR2 koji se pominje je na samoj kartici i nema veze sa vrstom memorije koju imaš na matičnoj.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
hvala majstore, znaći ona bi osjetno popravila performanse bez ikakih negativnih posljedica
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

Definitivno x1650 pro!

VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1650 Pro LR, 512 MB, tv-out, DVI u hgspotu 455 kn-a (više rama)

ILI

VGA AGP SAPPHIRE, ATI Radeon HD2600 Pro, 512 MB, tv-out, DVI         559 kn-a

VGA AGP SAPPHIRE, ATI Radeon HD2600 XT, 512 MB, tv-out, DVI           739 kn-a

Metoda uzaludnih pokušaja postoji!!!1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da mu je x1650 pro sasvim dovoljna. S obzirom na ostatak konfiguracije (AMD2500) ništa posebno ne bi dobio sa HD2600.

17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

Samo jedna napomena ako vec nisi kupio graf. Dosta novih igara nepodrzaje Athlon XP procesore ili su ti performanse u njima katastrofa.

Pozz...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

još nisam, ali bi li ta nova grafa osjetno popravila performanse s obzirom na procesor, sad razmišljam o VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1650 Pro LR, 256 MB, al nema je nigdje za nabavit. U hg spotu nista, u u vemilu samo powercolorce imaju

Poz...

17 godina
Nadogradnja kompjutera

imam PowerColor ATI Radeon HD 2600PRO 512MB 128bit DDR2 zadovoljan sam snjome igre koje nisam mogao sa starom (Albatron nVidia 6600 128MB) sada igram bez problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bolje uzmi HD 2600XT verziju ili čak 8600GTS , radi kao urica, a ne košta prepuno

17 godina
neaktivan
nino206 kaže...

Bolje uzmi HD 2600XT verziju ili čak 8600GTS , radi kao urica, a ne košta prepuno

Šta  če  čovjeu  tak  jake  grafe  kad  ih  nebude  mogel  iskoristiti... 
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

za tu konfu uzmi x1650pro i ništa bolje, i vozi.....Cool

bobo desmra

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisi rekao za sta ti treba graficka,za igre ili onako tek da imas graficku.Nemozemo mi znati koju bi ti graficku mozemo znati koju bi mi...

Extreme_Tech
17 godina
neaktivan
autorov komentar

daj ne filozofiraj

Keep this frequency clear...
17 godina

Ja imam na svojem starom kompu bartona 2600 xp i 9550xt i radi sve kaj pod min. konf. nema shader modele 3!

A usput ga i prodajem!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 2x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
neaktivan

Nefilozofiram.Samo govorim cinjenice.....

Extreme_Tech
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera
autorov komentar

Nije jos gotovo, ajde nastavite s prijedlozima, pozz...Cool

Keep this frequency clear...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tiberius kaže...

Nije jos gotovo, ajde nastavite s prijedlozima, pozz...Cool

Kaj  nije  gotovo  rekli  smo  ti  najajče  kaj  tvoj  proc  može  iskoristiti  je  X  1650  PRP/  xt  i  to  je  to.. 

neznam kaj da napišem,,,,,
17 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

Ako pažljivije pogledaš cjenike vidjet ćeš da ni zamjena ploče, procesora i RAM-a nije tako jako skupa opcija.

Već za 1000 Kuna možeš imati ploču, neki AMD x2 i 1Gb RAM-a. Nije high-end, ali...

Tad bi se otvorila mogućnost kupovine grafičke kartice u puno većem spektru.

AGP kartica ima sve manje, lovi neku dok ih još ima, ATI 1650, Nvidia 7600GS ili tako nešto.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja kompjutera

pogledaj na nabava.net ili na nekom forumu za neku polovnu, ali mislim da ti je bolje uzimati novu ploču, ram, i neki procesor sa 2 jezgre, jer nećeš moći igrati neke nove igre, ja imao 7600 gt ali prodao je jer nije bilo smisla više nadograđivati, jer je sve duplo skuplje tako da sam prešao na pci express, ja nedavno kupio  za frenda athlon 3800+, 1gb rama, kučište sa napajanjem,i ploču sa integriranom grafom koja može pokrenuti call of duty 4 za nekih 900 kuna

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2008 15:19 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nino206 kaže...

8600GTS nema u agp izvedbi.

a autora teme molim da prvo kaže s koliko novaca raspolaže. (wow rima)
12 godina
neaktivan
Nadogradnja kompjutera

Molim za pomoć pri odabiru RAM-a.Imam mini laptop HP mini 210-2000,Windows7Starter 32bit,service pack1;Intel Atom CPU550,1.5GHz,RAM 1 GB,Slot 1GB SODIMM Elpida 667MHz;Intel Graphics Media Accelerator3150,1024x600,Sys board 1584 85.37;BIOS F.25,HDD 200GB.Želim proširiti RAM maksimalno.Molim za pomoć.Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice