Može li bass oštetiti hdd ?

poruka: 9
|
čitano: 1.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Znaci pitanje je konkretno , postavit cu vam sliku da vidite kako to sve stoji , i zanima me jos uopste da li bi moglo biti negativnih posljedica u ovome svemu :D

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
Re: Može li bass oštetiti hdd ?
Deep kaže...

Znaci pitanje je konkretno , postavit cu vam sliku da vidite kako to sve stoji , i zanima me jos uopste da li bi moglo biti negativnih posljedica u ovome svemu :D

ovo ti uopce nije pametno kako si stavio.
kako si zamislio da se hladi pojacalo?

Ohne Audi geht es nicht..
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 21:21 (andreas11).
14 godina
neaktivan

I sumnjao sam da nije pametno ali nisam znao kako da stavim,danas sam to stavio pa sam odmah pitao prije nego je kasno , eto imaš prijedlog kako da slozim to , nisam mogao skuziti nista je mi je malen taj stolić a drugi nemam 

Edit : Moze li pojačalo stojati vertikalno ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 18:06 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

O da, moglo bi biti negativnih posljedica.

Računaj da bas proizvodi valove niskih frekvencija koje izazivaju podrhtavanje

e sad kako će HDD reagirati na konstantnu izloženost tome, stvarno ne znam, ali kako će kutije biti jedna na drugoj, meni se to osobno ne sviđa

ja imam 100W Bas kraj 2 kučišta (30 cm udaljenost), ali bas je na gumenim čepovima na parketu - i nema utjecaja na kompove

edit:

ups, sad vidim da je pojačalo ne bas

kod pojačala je problem grijanje

ako baš želiš jedno na drugom, stavi pojačalo iznad kompa, ali svakako osiguraj protok zraka između kutija i ne bi škodio jedan jači ventilator u kompu da odotraga radi propuh (prema zidu)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 18:09 (Darky).
14 godina
neaktivan
Darky kaže...

O da, moglo bi biti negativnih posljedica.

Računaj da bas proizvodi valove niskih frekvencija koje izazivaju podrhtavanje

e sad kako će HDD reagirati na konstantnu izloženost tome, stvarno ne znam, ali kako će kutije biti jedna na drugoj, meni se to osobno ne sviđa

ja imam 100W Bas kraj 2 kučišta (30 cm udaljenost), ali bas je na gumenim čepovima na parketu - i nema utjecaja na kompove

Faktički , subwoofer, i ova 2 velika zvucnika koji prozivode bass su na podu ,dok je ovaj pored kucista obični zvučnik ,mislim jest jak,ali ne prozivodi toliki bass

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 18:08 (Deep).
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovo kako je poslagano je katastrofa.. od tih zvucnika ti hdd sigurno nece bit nista.. al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.. po meni maknes ovaj centar sto imas.. uopce ti netreba.. i ljepo pomaknes pojacalo u ljevo ili desno i pored njega stavis komp..

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.

Ništa loše se ne bude hardu dogodilo od rada u takvom položaju. Mnoga računala, pa i serveri u svojim kućištima diskove drže postrance ili čak vertikalno.

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/981#mount

What Andy giveth, Bill taketh away.
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Ovo kako je poslagano je katastrofa.. od tih zvucnika ti hdd sigurno nece bit nista.. al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.. po meni maknes ovaj centar sto imas.. uopce ti netreba.. i ljepo pomaknes pojacalo u ljevo ili desno i pored njega stavis komp..

Jarane da je to moglo tako mislis da ne bih stavio? .. centar mi je najmanji problem tu ,nego fali 1cm mozda da se stavi pojacalo pa pored njega kuciste... 

rustweaver kaže...
Encyanix kaže...

al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.

Ništa loše se ne bude hardu dogodilo od rada u takvom položaju. Mnoga računala, pa i serveri u svojim kućištima diskove drže postrance ili čak vertikalno.

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/981#mount

ma dobro ne brinem zbog polozaja nego samo zbog vibracija 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice