- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znaci pitanje je konkretno , postavit cu vam sliku da vidite kako to sve stoji , i zanima me jos uopste da li bi moglo biti negativnih posljedica u ovome svemu :D
ovo ti uopce nije pametno kako si stavio.
kako si zamislio da se hladi pojacalo?
I sumnjao sam da nije pametno ali nisam znao kako da stavim,danas sam to stavio pa sam odmah pitao prije nego je kasno , eto imaš prijedlog kako da slozim to , nisam mogao skuziti nista je mi je malen taj stolić a drugi nemam
Edit : Moze li pojačalo stojati vertikalno ?
O da, moglo bi biti negativnih posljedica.
Računaj da bas proizvodi valove niskih frekvencija koje izazivaju podrhtavanje
e sad kako će HDD reagirati na konstantnu izloženost tome, stvarno ne znam, ali kako će kutije biti jedna na drugoj, meni se to osobno ne sviđa
ja imam 100W Bas kraj 2 kučišta (30 cm udaljenost), ali bas je na gumenim čepovima na parketu - i nema utjecaja na kompove
edit:
ups, sad vidim da je pojačalo ne bas
kod pojačala je problem grijanje
ako baš želiš jedno na drugom, stavi pojačalo iznad kompa, ali svakako osiguraj protok zraka između kutija i ne bi škodio jedan jači ventilator u kompu da odotraga radi propuh (prema zidu)
O da, moglo bi biti negativnih posljedica.
Računaj da bas proizvodi valove niskih frekvencija koje izazivaju podrhtavanje
e sad kako će HDD reagirati na konstantnu izloženost tome, stvarno ne znam, ali kako će kutije biti jedna na drugoj, meni se to osobno ne sviđa
ja imam 100W Bas kraj 2 kučišta (30 cm udaljenost), ali bas je na gumenim čepovima na parketu - i nema utjecaja na kompove
Faktički , subwoofer, i ova 2 velika zvucnika koji prozivode bass su na podu ,dok je ovaj pored kucista obični zvučnik ,mislim jest jak,ali ne prozivodi toliki bass
Ovo ja koristim: Disk silencer Sharkoon, Vibe-fixer
Ovo kako je poslagano je katastrofa.. od tih zvucnika ti hdd sigurno nece bit nista.. al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.. po meni maknes ovaj centar sto imas.. uopce ti netreba.. i ljepo pomaknes pojacalo u ljevo ili desno i pored njega stavis komp..
al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.
Ništa loše se ne bude hardu dogodilo od rada u takvom položaju. Mnoga računala, pa i serveri u svojim kućištima diskove drže postrance ili čak vertikalno.
Ovo kako je poslagano je katastrofa.. od tih zvucnika ti hdd sigurno nece bit nista.. al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.. po meni maknes ovaj centar sto imas.. uopce ti netreba.. i ljepo pomaknes pojacalo u ljevo ili desno i pored njega stavis komp..
Jarane da je to moglo tako mislis da ne bih stavio? .. centar mi je najmanji problem tu ,nego fali 1cm mozda da se stavi pojacalo pa pored njega kuciste...
al na ovakvom polozaju kompa nije bas pametno za hdd.
Ništa loše se ne bude hardu dogodilo od rada u takvom položaju. Mnoga računala, pa i serveri u svojim kućištima diskove drže postrance ili čak vertikalno.
ma dobro ne brinem zbog polozaja nego samo zbog vibracija