E imam jedan problem... uzea san memorijsku karticu micro sd 2gb i adapter san disk iz fotoaparata,.. i isa san ukljucit u onaj ulaz sa desne strane i zakocija se onako Klick! i ne zeli mi ga ucitat...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li ti se čuo zvuk kao kad uključiš recimo usb stick?
Pogledaj u device manageru da li su ti instalirani driveri za čitač kartica:
E ma ovaj nije mi instaliran ovaj driver, a izgubio sam cd od drivera... di mogu nabavit te drivere?
Evo ti za tvoj laptop:
http://download1.msi.com/files/downloads/nb_drivers/cr/cr_ub6250_5.89.0.71_al00.zip
Evo ti za tvoj laptop:
http://download1.msi.com/files/downloads/nb_drivers/cr/cr_ub6250_5.89.0.71_al00.zip
Aj hvala care :D
Isprobaj pa javi da radi.
Evo tu su ti svi driveri za tvoj laptop pa si skini i stavi na drugu particiju (možeš i sakrit folder da ih slučajno ne obrišeš) tako da kad slijedeći put budeš radio reinstal imat ćeš ih odmah dostupne.
http://www.msi.com/product/nb/CR620.html#/?div=Driver&os=Win7%2032
E ma ovaj nije mi instaliran ovaj driver, a izgubio sam cd od drivera... di mogu nabavit te drivere?
Na stranicama proizvođača svog prijenosnika. Ako ih nisu maknuli.
Nego, koliko ti ja star taj prijenosnik? Ako je stariji, moguće je da ne podržava SDHC, nego samo SD memorijske kartice. Također, koji OS imaš? Piše na Wikipediji:
Older operating systems require patches to support SDHC. For instance, Microsoft Windows XP before SP3 requires a patch to support access to SDHC cards.[9] Windows Vista SP1 also requires a later service pack.[10][11]
Na stranicama proizvođača svog prijenosnika. Ako ih nisu maknuli.
Nego, koliko ti ja star taj prijenosnik? Ako je stariji, moguće je da ne podržava SDHC, nego samo SD memorijske kartice. Također, koji OS imaš? Piše na Wikipediji:
Older operating systems require patches to support SDHC. For instance, Microsoft Windows XP before SP3 requires a patch to support access to SDHC cards.[9] Windows Vista SP1 also requires a later service pack.[10][11]
Star je 1 godinu i 2 miseca i ima windows 7 64 bit
Evo ti za tvoj laptop:
E ne radi.. isa san preko device managera update i nece mi... pise da nije naslo nikakav update..
Ajde otvori device manager i baci sliku kao što je moja da identificiramo o kojem komadu hardvera je riječ.
Možda fale chipset driveri.
Onda je stvar u driveru.
BTW F1-IVO, nađeš i meni driver? Za HP Compaq nx7010? Ma, šalim se. Stari laptop, stavili na njega čitač memorijskih kartica (SD kartica), a drivera nigdje. Trebao bih pogledati CD ako ga nisam bacio (ako na njemu zapravo i ima drivera - ako se ne varam, moguće je da ima samo neki "recovery CD", a ne da mi se pregaziti trenutnu instalaciju Windowsa) - online na HP-ovim stranicama ima drivere za sve, samo ne za čitač kartica. Taj laptop mi se inače zamjerio i zbog još jedne stvari - unutra je mobilni Radon 9200, a nema drivera kompatibilnih s novijim verzijama Windowsa (Vista/7).
Evo ti za tvoj laptop:
E ne radi.. isa san preko device managera update i nece mi... pise da nije naslo nikakav update..
Ne kužim što si to išao. Kad si skinuo taj zip, jesi li raspakirao sadržaj u neku mapu na tvrdom disku i pokrenuo setup.exe? Nisi? Zašto ne? Ako to ne radi, odi u podmapu Win7_64 pa pokreni DPInst.exe.
Ajde otvori device manager i baci sliku kao što je moja da identificiramo o kojem komadu hardvera je riječ.
Možda fale chipset driveri.
Evo slike:
Na predzadnjoj slici promjeni i stavi da piše hardware id:)
Ja sam našao driver za svoj čitač - ovdje. U osnovi nije trebalo tražiti tako da se ide na konkretni laptop pa da se onda gleda po driverima, nego je trebalo jednostavno provjeriti postoji li stranica vezana uz konkretni čitač memorijskih kartica. A odakle da korisnik, ja u ovom slučaju, zna koji je čitač memorijskih kartica ugrađen u laptop? Biseri... I da - driveri su tu, ali čitač ne čita SDHC kartice - a samo takve i imam (SD je stvar prošlosti). Blah...
Ja sam našao driver za svoj čitač - ovdje. U osnovi nije trebalo tražiti tako da se ide na konkretni laptop pa da se onda gleda po driverima, nego je trebalo jednostavno provjeriti postoji li stranica vezana uz konkretni čitač memorijskih kartica. A odakle da korisnik, ja u ovom slučaju, zna koji je čitač memorijskih kartica ugrađen u laptop? Biseri... I da - driveri su tu, ali čitač ne čita SDHC kartice - a samo takve i imam (SD je stvar prošlosti). Blah...
Piše u manualu za njegov laptop da podržava SDHC mada isto tako piše da treba kontaktorat lokalnog dilera da budeš siguran.
Jbt pa šta im je tako teško navest točne specifikacije?!
Piše u manualu za njegov laptop da podržava SDHC mada isto tako piše da treba kontaktorat lokalnog dilera da budeš siguran.
Jbt pa šta im je tako teško navest točne specifikacije?!
Ma sigurno podržava SDHC kad kaže da je star malo više od godine dana (moj laptop je star sad već nekih 7 godina). Proizvođač si ne bi mogao dopustiti takav propust. Mora biti da je stvar u driveru.
Mora biti da je stvar u driveru.
I ja to isto mislim.
Za autora teme:
Ako želiš reci pa ti mogu pogledat preko TeamViewera.
Popravio sam ovaj SD čitač kartica. Ovako:
- uzeo sam driver od F1-IVO
- stavio karticu
- ušao u Device Manager
- pojavio se driver
- samo sam ga update i sve radi..
F1-IVO Hvala...
Popravio sam ovaj SD čitač kartica.
Nema na čemu.
Drago mi je da si uspio.
Kad stavim memorijsku u racunar, nista nece da mi otvorii idem my comp pa memorijaska i onda mi foldere sa slikama pokaze kao shortcut, i kad kliknem naravno kaze ne moze bit pronadjeno ... HELP jel ima nade?
Kad stavim memorijsku u racunar, nista nece da mi otvorii idem my comp pa memorijaska i onda mi foldere sa slikama pokaze kao shortcut, i kad kliknem naravno kaze ne moze bit pronadjeno ... HELP jel ima nade?
Virus ti je sakrio sve fajlove na kartici i prikazuje ti samo shortcutove. Skini ovo, stavi na tu memorijsku i pokreni. Trebali bi ti se pokazat tvoji fajlovi tj. slike a onda skini Malwarebytes Anti-Malware i preskeniraj čitav komp.
pokusavam skinuti ovo prvo, ali mi racunar kako god ne prihvata.. avira blokira x puta,da je deaktiviram na neko vrijeme takodjer ne znam (malo sam smotana za ovo , dobro malo vise smotana) i nikako ne da :/ drugi link sam skinula i skenirala i fino vidim kako lista i skenira 200 slika i ljuta sam sto nece da otvori kad vec kaze nema virusa...
klikni desni klik na aviru u donjem desnom kutu i makni kvačicu s enable real time protection i onda probaj ono što ti je rekao f1-ivo
Pozdrav,
imam jedno pitanje. Jel netko ima za preporučit čitača kartica? Trebal bi konkretno neki za smart card USB2.0 P/N ?
Preporuka? Gdje kupiti i koja bi bila cijena? Hvala.
Kupovao tko ovdje citaci kartica ?